Mazda MX-3 (EC) – Szybkie pytania.
mAm takie pytanko, chce zmienic plyn chlodniczy, odpowietrzyc, zalac nowym.... Pytanie moje teraz odnosi sie do tego, jaki plyn...Czy z glikolem ?Czy cos innego. Slyszalem gdzies, ze plyn koloru rozowego stosuje sie w nowszych samochodach, z kolei niebieski jest do starszych autek... Moja madzia jest dokladnie z 92 roku. 1.8 v6 24 DOHC Pomoglby ktos ? Forum przegladalem, ale nie znalazlem odpowiedzi
- Od: 28 sie 2011, 23:50
- Auto: Mx3 1.8 v6 92.r
a kto Ci takich głupot nagadał o kolorach 
ja wymieniałem sam na dniach płyn na taki jak to ty nazywasz "różowy"
tzn na petrygo. Na bazie glikolu. Płyny na bazie glikolu są mieszalne, różnią się one praktycznie tylko uszlachetniaczami i kolorami
, co raczej ma znaczenie tylko w zaawansowanych technicznie modelach samochodów.
ja wymieniałem sam na dniach płyn na taki jak to ty nazywasz "różowy"
Podziekowal nalezy sie
Nie znam sie az tak dobrze, a wlasnie jakis stary niby mechanik ( ale teraz wnioskuje ze wiecej z niego mechanika jak ze mnie z ksiedza
)tak nagadal...ale ufff w bajki juz nie wierze hehe. Dziekuje, wlasnie zmienilem plyn...z petrygo
- Od: 28 sie 2011, 23:50
- Auto: Mx3 1.8 v6 92.r
polecam się na przyszłość 
Witam, może ktoś mi powiedzieć co ocnacza mod97 w mazda mx-3, np.
http://otomoto.pl/mazda-mx-3-mod-97-lad ... 05886.html

-
SideK
Czy słyszał ktoś o przypadku uszkodzenia zawieszenia w mx-3, które wywołane byłoby przez krzywe felgi? Wczoraj założyłem u siebie felgi 15' z oponami 195/50 i okazało się, że przy szybszej jeździe i hamowaniu czuć mocne bicie na kierownicy (czyli krzywe lub źle wyważone felgi). Docelowo mają być zimówki 195/65 na tych felgach. Czy jazda z takimi felgami może znacząco uszkodzić zawieszenie lub układ hamulcowy?
Mam pękniętą "nakładkę" która jest na króćcu wlewu płynu chłodzącego na który korek wlewu się nakręca. Układ zapowietrza się i wyrzuca płyn. Zima idzie i ciągle muszę dolewać. Czy ktoś mogły powiedzieć gdzie można dostać sam ten wkład sylikonowy mocowany na dwie śrubki? Do innych aut znalazłem ale do mazdy nie mogę:( Proszę o pomoc!
- Od: 18 kwi 2011, 23:10
- Auto: mx6 2.5 v6 92r
pokaż zdjęcie
poka poka 
kolega miał ten sam problem tylko że w passacie
kolega miał ten sam problem tylko że w passacie
witam wszystkich posiadaczy mx3,
mój kumpel posiada takie auto, a problem polega prawdopodobnie na przekażniku pompki paliwa,
jak zaczyna odpalać to wtedy pompka sie załacza a jak tylko przekreci na zapłon to nic sie nie dzieje, a powinna sie na chwile załaczyć i potem wyłączyc, bynajmniej tak było wczesniej,
miał już ktoś kiedys taki przypadek?? moze ktos z was wie gdzie znajduje sie ten przekaźnik??
pozdrawiam
mój kumpel posiada takie auto, a problem polega prawdopodobnie na przekażniku pompki paliwa,
jak zaczyna odpalać to wtedy pompka sie załacza a jak tylko przekreci na zapłon to nic sie nie dzieje, a powinna sie na chwile załaczyć i potem wyłączyc, bynajmniej tak było wczesniej,
miał już ktoś kiedys taki przypadek?? moze ktos z was wie gdzie znajduje sie ten przekaźnik??
pozdrawiam
- Od: 1 wrz 2011, 22:04
- Auto: XEDOS 9 2.5 V6 KL-ZE
proste
sam tak robiłem 
- Od: 25 mar 2011, 18:02
- Auto: mx-3 1.8 V6
u mnie były w środku żółte od błota i piachu 
- Od: 25 mar 2011, 18:02
- Auto: mx-3 1.8 V6
Panowie,co może być przyczyną braku iskry?cewka sprawdzona podmieniana na inna,aparat również i nic :/ brat stoi już 3 tydzień autem i nie możemy dojść co mu jest...ściągaliśmy wężyk z filtra paliwa i tam np leci paliwo dopiero jak kręci silnikiem.Koleś podszedł i mówił że w audi jak mu pompa padła to też i iskry nie dawało i pompę paliwa sprawdzić,ale dla mnie to bezsens bo paliwo podaje...

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
tekknoraver napisał(a):Panowie,co może być przyczyną braku iskry?cewka sprawdzona podmieniana na inna,aparat również i nic :/ brat stoi już 3 tydzień autem i nie możemy dojść co mu jest...ściągaliśmy wężyk z filtra paliwa i tam np leci paliwo dopiero jak kręci silnikiem.Koleś podszedł i mówił że w audi jak mu pompa padła to też i iskry nie dawało i pompę paliwa sprawdzić,ale dla mnie to bezsens bo paliwo podaje...
a błędy sprawdzone ? jakie były?
samodzielne spr błędów MX-3
Napisz mi dokładnie na PW wszystkie objawy, jeden ze stałych problemów w MX'ach...
...nawet w niedziele i święta siedzę nad samochodami... ale cóż, kocham to :) Naprawić Ci auto? :)

- Od: 27 lis 2008, 12:18
- Auto: viewtopic.php?f=312&t=117669