Nasze zwierzaki
Mój żółw zawsze zeskakuje z korzenia i podpływa do szyby jak się do domu wraca. Moje akwarium ma 100 albo 120l plus wiszący korzeń na który żółw wchodzi i się wygrzewa 
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
nemi napisał(a):Cieszy się taki żółw, że wróciłeś do domu z roboty
Tak. Najczęściej w panice spier... gwałtownym skokiem z wyspy na której wygrzewa się pod żarówką do wody

nemi napisał(a):Jest w ogóle jakiś kontakt z takim zwierzakiem
Bardzo nikły.
nemi napisał(a):dasz jeść to je, nie dasz to... nie je i tylko leży i odpoczywa?
Najwięcej to one pływają. Czasem się ganiają, czasem kopią w żwirze, a czasami "czochrają się" skorupą o wielki korzeń który mają w akwarium.
nemi napisał(a):A w kilogramach ile taki żółw może ważyć?
Bladego pojęcia nie mam. Pewnie coś koło kilograma.
Grzyby napisał(a): nemi napisał(a):Jest w ogóle jakiś kontakt z takim zwierzakiem
Bardzo nikły.
Jak to nikły? – potrafi upierd..zielić w rękę (jak coś się sięga w akwarium).
Kiedyś miałem czerwonolicego...
jak kupiłem to sie mieścił w pudełku zapałek a jak pływał w 12l to jak w oceanie...
ale bydle urosło (właśnie tak do około 20cm skorupy) + akwarium (80x45x60 ok 200l) + dwa filtry (na 60l + na 300) + grzała nie pamiętam mocy i lampa...
oddałem w dobre ręce razem z całym ekwipunkiem...
nemi napisał(a):
U mnie się pewnie skończy na króliku. Podobno takie z obwisłymi uszami przyłażą po pieszczoty prawie jak psy.
Nemi, tak jak napisał Grzyby – dyfioza w chacie, a jarzenie królika przeciętne.... No i potrafi duuuuży urosnąć. Kup sobie kotka – bardzo inteligentne zwierzaki

Mistrza cechuje spokój i długie ruchy.
megabebzon napisał(a):Nemi, tak jak napisał Grzyby – dyfioza w chacie, a jarzenie królika przeciętne.... No i potrafi duuuuży urosnąć. Kup sobie kotka – bardzo inteligentne zwierzakiA mój już trochę podrósł (już nie mieści się w zlewie:):
Fajny kocur i też mój głos na kocura, a Fretki śmierdzą niestety :/
Chyba że burunduka – też kontaktowe
Kota do transportera i można zabierać .
Mi sąsiad dokarmia jak nas nie ma.
chyba że szczekaczkę jakąś one się zawsze milą
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
nemi napisał(a):Sabat napisał(a):Kota do transportera i można zabierać .
...np. na wczasy w Kenii.
Na wczasy za granicę żadnego zwierzęcia bez problemów nie weźmiesz
nemi napisał(a):No właśnie – ale są takie, które można zostawić w chacie
Na przyklad Guziec ... taka swinia z Afryki

-
Grucha
nemi napisał(a):Sabat napisał(a):Na wczasy za granicę żadnego zwierzęcia bez problemów nie weźmiesz
No właśnie – ale są takie, które można zostawić w chacie.
te co zapadają w sen zimowy
Eklerek323f napisał(a):Mój żółw zawsze zeskakuje z korzenia i podpływa do szyby jak się do domu wraca.
Bo żreć chce i sępi
One potrafią na okrągło, ile by nie dostały

nemi napisał(a):są takie, które można zostawić w chacie
np. wąż albo pająk
Nie wiem, ja kupiłbym psiaka dzieciakowi.
W Wawie nie masz problemów z zostawieniem stworzenia na urlop – hoteli dla zwierząt jest trochę.
Grzyby napisał(a):Nie wiem, ja kupiłbym psiaka dzieciakowi.

Miałem. To nie jest stwór do bloku przy ekstremalnie długich nieobecnościach w domu. I jeszcze nie bardzo umiem sobie wyobrazić zbieranie g***wien z trawnika.
Jakoś mam mieszane uczucia do zostawiania psa w hotelu – jednak to zwierzak zbyt inteligentny i niektóre pewnie przeżywają koszmar...
Grzyby napisał(a):np. wąż albo pająk
Wąż to taki słaby pupilek, ale jakiś włochaty pająk byłby milutki w dotyku

Tak to się woła na kunę domową, na pająki inaczej na pewno 
Niby blok to miejsce nie dla psa, ale jakby to był jakiś mały, nie rosnący strasznie szczeniak to moim zdaniem najlepszy wybór. Dla dzieci da najwięcej frajdy z zabawy z nim i miłości od siebie dla wszystkich domowników.
Niby blok to miejsce nie dla psa, ale jakby to był jakiś mały, nie rosnący strasznie szczeniak to moim zdaniem najlepszy wybór. Dla dzieci da najwięcej frajdy z zabawy z nim i miłości od siebie dla wszystkich domowników.
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)