Headhunterz – The Sacrifice (od lat zakochany w tym wałku )
"And shepherds we shall be For Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand. That our feet may swiftly carry out Thy command, So we shall flow a river forth unto Thee, And teaming with souls, shall it ever be. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti."
Barthez napisał(a):starczy tego badziewia coś fajnego na fortepian:
Wow, w temacie najczęściej się pojawia totalny badziew, ale ta dziewczyna robi miazgę. Uwielbiam słuchać ludzi z prawdziwym talentem i na prawdziwych instrumentach.
Ta sama dziewczyna:
Jak już jesteśmy przy temacie prawdziwych muzyków: czy znacie jakieś projekty zespół mocno-rockowy/metalowy wykonujący power metal/metal symfoniczny/gothic z orkiestrą symfoniczną?
Mam jeszcze tydzień wolnej chaty – chętnie bym czegoś posłuchał nowego, moje wymagania: – muszą naprawdę świetnie grać – ja mam płakać ze wzruszenia – z amplitunera musi unosić się smród elektroniki
Taki mały przykład o co mi chodzi:
Najlepiej, żeby istniała jeszcze wersja DVD/Blu-Ray co najmniej DTS, a najlepiej DTS-MA .
Manowar – Fighting the World, i Kings of Metal Artrosis – np. Szmaragdowa Noc Dżem w operze (ale to już lżejsze) Marillion – Script For A Jester's Tear, oraz Fugazi z tym że na BR będzie ciężko to muza mojej młodości
...jeszcze jedno wymaganie dodam: musi śpiewać kobieta . Z takich ciekawszych zespołów jest jeszcze Epica, ale niestety tam często śpiewa facet i mi to w ogóle nie podchodzi .
Ale żeby nie było OT, chociaż nie wiem czy to do auta akurat. Szwedzki zespół...
Tak na szybko :–), bez orkiestry, bez wokalu, ale DT instrumentalnie miażdży,
Jesli Heavy/Power mimo iż bez symfonii ale z całkiem ciekawymi instrumentami (klawesyn) to: -Stratovarius, -Helloween (prawie na czasie ), – Judas Prist
Najlepszy Heavy Damski wokal + Blaze (były wokalista maiden na płytach X Faxtor i Virtual XI) z orkiestrą :–)
Oraz to co podrzucił Bartezm (ze wskazaniem na Merillion) + Pink Floyd
A ze współczesnych mimo iż nie przpadam to :
Jest jeszcze jeden przepiękny damski wokal :–),
Gdybym nie poznał moje żony, chciałbym aby ten szept mnie budził co rano
Tak na szybko, ale jak coś potrzebujesz pytaj, nigdy nie jest za późno na edukację muzyczną :–)
nemi napisał(a):...Ale żeby nie było OT, chociaż nie wiem czy to do auta akurat. Szwedzki zespół...
Warsaw, rise!
Jak nie wiesz czy do samochodu? No pewnie, że do samochodu ! Mam płytkę Sabatonu w samochodzie, i b. często słucham głoośno ich piosenek, a ludzie wywalają gały...
Na Twoje "wymagania" miałem właśnie dać Sabaton, już wcześniej wrzucałem 40:1 i The Final Solution.
Do zwycięstwa, wraz z machiną. Nie dla siebie, lecz dla ojczyzny.