Jak rozebrać aparat zapłonowy ?
Strona 1 z 1
Witam. Kupiłem uszczeleczke tą wewnętrzną i chciałbym się zapytać jak rozebrać krok po kroku aparat. Chodzi mi nawet o wyjecie z głowicy. Czy wychodzi odrazu jak odkręcę te 2 śruby czy nie. No i co dalej ? Pozdrawiam
Z gówna rakiety nie zrobisz!!
tutaj wrzucilem na stronke ksiazke
od mx-6/626 2.0 fs i v6
1 klinkin na mazda jezeli chesz ogladac na www badz kliknij prawy przycisk i zapisz elemenet na pulpit sobie
2 opis aparatow masz na stronie 869.
3 Pozdrawiam
geo.interarena.pl (bez www
! )
1 klinkin na mazda jezeli chesz ogladac na www badz kliknij prawy przycisk i zapisz elemenet na pulpit sobie
2 opis aparatow masz na stronie 869.
3 Pozdrawiam
geo.interarena.pl (bez www

Sorry, we are unable to retrieve the document for viewing or you don't have permission to view the document.
Please try again later.
Please try again later.
http://geo.interarena.pl/mazda.pdf (prawy przycisk i zapisz link jako ) to w acrobat readeru
jak nie zadziala podaj maila to wysle![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
jak nie zadziala podaj maila to wysle
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
prosze bardzo moj serwer ftp
ksiazka jest
wiec mozna korzystac:) moze wrzucimy w dzial mazdy ? dla kazdego majserwkowicza ? Ps radze zainwestowac w klucze dynanometryczne
ja juz mam caly zestaw po przygodach 50/100 srob ukreconych. Teraz kazda srobe co odkrece wymieniam na nowa orginalna.. juz takie zboczenie.
Niestety przy rozbieraniu i probie zdjęcia środka okręciłem śrubkę i K.. będzie dalej ciekło. :/ Wymieniłem tylko pęknięty kabelek i rezystorem. a reszta mnie zabija. Aparacik to s9. Myślałem od rozwierceniu tamtej dziureczki od drugiej strony. Ale aktualnie nie stać mnie na nawy aparat wiec zostaje z lejący i kapiącym na rurę od egru . Fa* taki życie. Coraz bardziej dobija mnie ta mazda z psującymi się pierdółkami.
Edit: siegu
Witam.! wracam do tematu
szumki44 na tej stronie nic niema odnośnie aparatu jak go rozebrać. Tylko totalne pierdółki. Ma ktoś przekrój modelu s9
albo zdjęcia rozebranego na części pierwsze aparatu?
najgorsza sprawa że główną śrubę mam już zjechaną. W którą stronę się ją odkręca ?
Edit: siegu
Witam.! wracam do tematu
szumki44 na tej stronie nic niema odnośnie aparatu jak go rozebrać. Tylko totalne pierdółki. Ma ktoś przekrój modelu s9
albo zdjęcia rozebranego na części pierwsze aparatu?
najgorsza sprawa że główną śrubę mam już zjechaną. W którą stronę się ją odkręca ?
Witam
Mam cholerny problem z demontażem aparatu zapłonowego ( auto zdechło w czasie jazdy, zero iskry) .
Z wyjęciem czegokolwiek nie ma problemu, śruby od aparatu odkręcone, aparat mogę swobodnie wyjąć ale za nic nie odpuszcza szara wtyczka na przewodzie.
Próbowałem już chyba wszystkiego – metody siłowej – trzymając wtyczkę kombinerkami, metody zgodnie z zasadą "nieposmarujesz nie pojedziesz" zalałem wtyczkę WD40 – bo być może wtyki przyśniedziały do siebie – zostawiłem na kilkanaście minut i znów metoda siłowa – nie chce ani drgnąć, rozgrzewałem opalarką – bo być może wtyki przymarzły do siebie – nie chce nawet drgnąć.
Jakiś pomysł jak rozłączyć tą głupią wtyczkę ? Jestem dwa tygodnie bez samochodu przez ten mały drobiazg.
W serwisie za demontaż, regenerację i montaż krzykneli mi 800 zł. Samemu mogę to zrobić za 200 zł + 30 za transport aparatu to yakuzy do Torunia.
Proszę o pomoc
Mam cholerny problem z demontażem aparatu zapłonowego ( auto zdechło w czasie jazdy, zero iskry) .
Z wyjęciem czegokolwiek nie ma problemu, śruby od aparatu odkręcone, aparat mogę swobodnie wyjąć ale za nic nie odpuszcza szara wtyczka na przewodzie.
Próbowałem już chyba wszystkiego – metody siłowej – trzymając wtyczkę kombinerkami, metody zgodnie z zasadą "nieposmarujesz nie pojedziesz" zalałem wtyczkę WD40 – bo być może wtyki przyśniedziały do siebie – zostawiłem na kilkanaście minut i znów metoda siłowa – nie chce ani drgnąć, rozgrzewałem opalarką – bo być może wtyki przymarzły do siebie – nie chce nawet drgnąć.
Jakiś pomysł jak rozłączyć tą głupią wtyczkę ? Jestem dwa tygodnie bez samochodu przez ten mały drobiazg.
W serwisie za demontaż, regenerację i montaż krzykneli mi 800 zł. Samemu mogę to zrobić za 200 zł + 30 za transport aparatu to yakuzy do Torunia.
Proszę o pomoc
- Od: 19 maja 2011, 21:56
- Auto: Mazda 626 1.8 GE DOHC
Strona 1 z 1