Uwagi do funkcjonowania forum
Nowy "dizajn" jest do bani – czcionki się mocno gryzą i nie pasują... czy ktoś to uzgadnia ?
Może przy każdej takiej zmianie robić ankietę co do wyglądu forum?
Może przy każdej takiej zmianie robić ankietę co do wyglądu forum?
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Moze daloby rade zrobic kilka skorek do wyboru w ustawieniach swojego profilu?
gromaciek napisał(a):Na początku pomyslalem ze mi sie coś z netem dzieje![]()
Ja to od razu chciałem kasować ciasteczka, bo myślałem, ze coś się tam pochrzaniło.
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
gromaciek napisał(a):Mysle ze chyba wiekszość jest za tym by było tak jak jeszcze własnie wczoraj
Nie jak wczoraj ale jak wtedy: http://web.archive.org/web/200902211731 ... aspeed.pl/
Te aktywne znaczki Mazdy mogłyby wrócić
Myślałem ze jak będą kolejne zmiany to juz całkowicie na nowy Layout i + zwijanie działów (o czym juz ktoś wspominał ale bez odzewu) a nie kolejne "poprawki"
Barthek napisał(a):Może przy każdej takiej zmianie robić ankietę co do wyglądu forum?
To już chyba przesada – lepiej, niech zrobi to kilka osób i tyle. Bo ankieta wprowadzi zbędną debatę, milion propozycji zmian, które jak mniemam robi tylko jedna osoba i po prostu może nie mieć czasu. Po to chyba są osoby funkcyjne?
CezaR83 napisał(a):Nie jak wczoraj ale jak wtedy: http://web.archive.org/web/200902211731 ... aspeed.pl/
Z perspektywy czasu trzeba przyznać, że tamten layout był naprawdę świetny. Spójny, przejrzysty i ładny.
Do Twoich
Dla Ciebie przesada dla mnie normalność.
Jak jedna osoba potrafiła zmienić wygląd, to potrafi zrobić to raz jeszcze.
Poza tym zdążyłem się przyzwyczaić już do Twoich komentarzy oraz PW i nie będę polemizował
z Twoimi poglądami i proszę Cię o to samo...
Może jak zostaniesz klubowiczem to może będziesz mieć większy wpływ na klub...
Chociaż i tak wiele zmian dzieje się poza klubowiczami jak wybór zarządu i inne...
nemi napisał(a):To już chyba przesada – lepiej, niech zrobi to kilka osób i tyle
Dla Ciebie przesada dla mnie normalność.
Jak jedna osoba potrafiła zmienić wygląd, to potrafi zrobić to raz jeszcze.
Poza tym zdążyłem się przyzwyczaić już do Twoich komentarzy oraz PW i nie będę polemizował
z Twoimi poglądami i proszę Cię o to samo...
Może jak zostaniesz klubowiczem to może będziesz mieć większy wpływ na klub...
Chociaż i tak wiele zmian dzieje się poza klubowiczami jak wybór zarządu i inne...
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Barthek napisał(a):Może jak zostaniesz klubowiczem to może będziesz mieć większy wpływ na klub...
Jeśli się dobrze przyjrzysz mojemu profilowi, to zauważysz, że jestem tu od paru lat. Byłem
1) klubowiczem
2) moderatorem kilku działów
3) przedstawicielem regionalnym
i działałem na rzecz klubu i klubowiczów przez kilka lat.
Barthek napisał(a):Poza tym zdążyłem się przyzwyczaić już do Twoich komentarzy oraz PW i nie będę polemizował
Pozwolę sobie przytoczyć JEDYNE PW w Twoją stronę:
Witam,
mam nadzieję, że po przeczytaniu posta wyjaśniającego Ci przejdzie. Nie miałem na celu obrażania ani Ciebie, ani Twojej mamy, ale chciałem pokazać pewne zjawisko. Chciałem też zauważyć, że staram się toczyć dyskusję merytoryczną, posługując się jakimiś argumentami, więc chyba nie ma się do czego zniżać.
Pozdrawiam,
Michał
Co do postów – nie mnie to oceniać. Ci, co czytali mają własną ocenę, z którą mogę się zgadzać lub nie – wszyscy mają do tego pełne prawo. Również Ty i nie zamierzam tego absolutnie negować.
-----
Barthek napisał(a):Dla Ciebie przesada dla mnie normalność.
Cóż – też chciałbym móc głosować nad niektórymi ustawami w sejmie, ale mimo demokracji – nie mogę. Musiałem wybrać swojego przedstawiciela.
Historycznie rzecz biorąc stoję na stanowisku, że pełna demokracja na tym forum się nie sprawdziła, kończyła się raczej kłótniami, odejściami pewnych osób z grona klubowiczów a nawet forumowiczów. Pewne osoby się obrażały, wynikały z tego konflikty. W mniejszym gronie po prostu łatwiej się dogadać. W jakiś sposób zostały wyłonione władze klubu, które wzięły na siebie odpowiedzialność za całokształt działania Klubu i forum (również wygląd). Jako użytkownik tego forum (a nie klubowicz) nie widzę nic zdrożnego w podawaniu KONSTRUKTYWNYCH uwag i propozycji dotyczących wyglądu i funkcjonowania forum. Jako nie-klubowicz nie czuję się w prawie do krytyki i powiedzenia, że ktoś coś zrobił źle, nie o czasie czy cokolwiek innego. Ja nikogo z obecnego zarządu nie wybierałem i nie mogę rozliczać, mogę liczyć na to, że mój głos w dyskusji w jakimś stopniu pomoże, ale nie liczę na to, że zostanie wzięty pod uwagę.
Mam nadzieję, że na "żółtych" stanowiskach są ludzie mądrzy, w tym przypadku z odpowiednim poczuciem ergonomii i estetyki i jestem skłonny uwierzyć, że ja się po prostu mylę. Ale jeśli parę/paręnaście osób napisze, że jest gorzej/mniej czytelnie/mniej ładnie to mogę mieć nadzieję, że Paweł to po prostu zmieni. Nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi. A ja... w razie czego się przyzwyczaję szanując jednocześnie wkład Pawła (a może teraz jeszcze kogoś innego) w budowanie tej strony
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Nie martwcie się – w layoucie jest jeszcze sporo bałaganu, który będziemy sukcesywnie żelazkować
. Zniknie miszmasz w fontach, marginesach i rozsypka elementów nawigacyjnych. Przy okazji postaramy się poprawić/dobudować istotne funkcjonalności. Całość będzie postępowała małymi krokami, które czasami wydają się niespójne, ale prowadzą do ustalonego celu. Oczywiście, jak już zauważył nemi, dajemy sobie trochę miejsca na eksperymentowanie. Kwestia większej ilości layoutów/wersji kolorystycznych jest raczej przesądzona – zrezygnowaliśmy z tej opcji, podobnie jak ma to miejsce w większości witryn w sieci.
the right man in the wrong place...
nemi napisał(a):Pozwolę sobie przytoczyć JEDYNE PW w Twoją stronę:
Witam,
mam nadzieję, że po przeczytaniu posta wyjaśniającego Ci przejdzie. Nie miałem na celu obrażania ani Ciebie, ani Twojej mamy, ale chciałem pokazać pewne zjawisko. Chciałem też zauważyć, że staram się toczyć dyskusję merytoryczną, posługując się jakimiś argumentami, więc chyba nie ma się do czego zniżać.
Pozdrawiam,
Michał
Uważaj ja za publikacje PW ravicza i mojego dostałem BANA

CezaR83 napisał(a):"bo tak nie wolno"
Bo nie wolno. Jak nemi słusznie zauważył – "czyjegoś PW"
Forum zmienia się w dobrym kierunku. Ja natomiast żałuję, że nie sprawdziła się ta mega ładna skórka.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Leszek napisał(a):Jak nemi słusznie zauważył – "czyjegoś PW"
...chciałem też zauważyć, że zostałem oskarżony o wysyłanie jakichś dziwacznych PW. Posty – wiadomo, każdy może przeczytać, ale PW wolałem przytoczyć, żeby każdy miał swoje zdanie. Może faktycznie przypuściłem tam jakiś atak, byłem skończonym chamem, nieokrzesańcem i postąpiłem całkowicie karygodnie zasługując na potępienie. Wolę jednak, żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi i wyrobili sobie własne zdanie, niż ktoś miałby myśleć, że jestem jakimś totalnym kretynem, który rozsyła wiadomości jakie uszłyby co najwyżej pacjentom Tworek.
nemi napisał(a):Posty – wiadomo, każdy może przeczytać, ale PW wolałem przytoczyć, żeby każdy miał swoje zdanie. Może faktycznie przypuściłem tam jakiś atak, byłem skończonym chamem, nieokrzesańcem i postąpiłem całkowicie karygodnie zasługując na potępienie. Wolę jednak, żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi i wyrobili sobie własne zdanie, niż ktoś miałby myśleć, że jestem jakimś totalnym kretynem, który rozsyła wiadomości jakie uszłyby co najwyżej pacjentom Tworek.
Tak, ja tez dla swojej obrony chciałem to zrobić ale zbanowały mnie dzieciaki