Nie wiem czy to stary temat i juz przerabiany szukałem nie znalazlem klarownej odpowiedzi wiec pisze. Sprawa wyglada nastepujaco.
Mam problem od 2 dni. Auto kompletnie stracilo moc, zarowno na gazie jak i na benzynie. Deptam w podloge 3, 4 tys i nic.... auto jedzie gorzej niz 1.5 (dzisiaj mialem porownanie). Wiem napewno ze nie przepływka i dolot szczelny. Wyczytalem na MSie ze moze to byc rozrzad o jeden zabek przeskoczony. Jakies pomysly sugestie?? Kopulka nowa roczna aparat wymieniany rok temu. Auto rowno pracuje. Ale zero przyspieszenia. Poprostu sie toczy. Sprawa dotyczy 323f 2.5 V6 BA. gaz zwykly z blosem.
Brak mocy. 323f Ba 2.5 V6 KL-DE
Strona 1 z 1
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Nie nie bylo odpalane na popych, jedynie co do shamowywane na biegach przy ostrzejszym hamowaniu, ale slnik ma wieksze obciazenia niz tylko to i nie przeskakuje, mozliwy rozrząd ale podejrzewam tez elektryke, bo mam mocno skopana, w srode elektryk i Upgrade elektryki w komorze silnika. zobaczymy czy pomoze
.

- Od: 15 sie 2010, 23:38
- Auto: Mazda 323f '94 2.5 V6 KL-DE
Problem rozwiazany. odebralem dzisiaj auto od elektryka po przekladce instalacji elektrycznej w komorze silnika, co bylo juz wczesniej konieczne. MImo to auto nadal mialo 90 koni zmiat tego co powinno tam byc. Jadac autem stwierdzilem ze parametry zamulania sa identyczne zarówno dla gazu jak i benzyny. Podjechalem do nor auto zakupilem przelotówke aluminiowa, pozniej stacja i Bp98. Jakiez bylo moje niesamowite zadowolenie jak sie okazalo po wywaleniu Blosa i wlozeniu przelotówki ze auto wyrywa z butów!! Masakra jaka rakieta. Blos idzie do reklamacji.... Klapa w blosie poprostu przestala sie otwierac.

- Od: 15 sie 2010, 23:38
- Auto: Mazda 323f '94 2.5 V6 KL-DE
Strona 1 z 1