Mike54 napisał(a):Alph – no to jakiś wyjątkowo Ci się udało. Standardowa odpowiedź serwisu w przypadku tarcz, sprzęgła, filtrów DPF jest taka, że to części eksploatacyjne i gwarancja zużycia nie obejmuje. Bicie to nie zużycie, a nieprawidłowe działanie... ale mi się mimo wszystko nie udało wymienić na gwarancji – fakt, że odpuściłem za pierwszym razem.
w jakim serwisie ?
W moim serwisie to nie jest standard, w moim przypadku pojechałem raz do serwisu to mi od ręki przetoczyli, a za kilka miesięcy telefonicznie zgłosiłem że nadal bije i od razu umówilismy sie na wymianę za jakiś tydzień (bo musieli zamówić) – wszystko oczywiście w ramach gwarancji.
dodam że przejechałem od tego czasu ok 20kkm i wszystko jest jak najbardziej w porządku
Dopisano 03 wrz 2012 11:49:Sebal napisał(a):jak wiadomo żaden serwis z własnej woli nie będzie robił darmowych napraw. Trzeba ich mocno naciskać..
Darmowych ? Serwis w każdym przypadku to oddzielna firma od Mazdy związana tylko umową i dostaje kase w przypadku napraw gwarancyjnych, nikt nie robi niczego ZA DARMO, tylko zamiast klienta płaci w takim wypadku Mazda Polska