stuki w kabinie
Strona 1 z 1
Witam Was serdecznie!
Użutkuję "6"2,0 MZR CD, przebieg 60 tys. od jakiegoś czasu , na nierównościach słyszę w kabinie z prawej strony głuche stuki – nie mogę zlokalizowac czy to fotel, obudowa pasów czy cos innego. Wydaje mi się, że jeśli fotel pasażera jest zajęty i pasy zapięte to odgłosy są mniej słyszalne. Czy ktoś miał takie problem, spostrzeżenia własne? Będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam.
Użutkuję "6"2,0 MZR CD, przebieg 60 tys. od jakiegoś czasu , na nierównościach słyszę w kabinie z prawej strony głuche stuki – nie mogę zlokalizowac czy to fotel, obudowa pasów czy cos innego. Wydaje mi się, że jeśli fotel pasażera jest zajęty i pasy zapięte to odgłosy są mniej słyszalne. Czy ktoś miał takie problem, spostrzeżenia własne? Będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam.
- Od: 9 lut 2010, 18:36
- Auto: Mazda "6" , 2.0 MZR – CD, rok prod.2009, sedan, srebrny metalik
jesteś pewien że to w kabinie? Głuche stuki, takie pukanie, na nierównościach, np na kocich łbach to m. in. Maglownica – to u mnie stukało
-
Kamil
tak to prawda, u mnie ZAWSZE stuka, chyba że sam go poprawie.Waldek91 napisał(a):często stuka pas pasażera
-
Kamil
hehe
w mojej od tego stukania zapięcia w słupek odpryskuje plastik i są białe plamki od tego ocierania/pukania
zibi, przydałoby się jakbyś wpisał w profil jakie masz auto, przynajmniej rok lub model
-
Kamil
U mnie wystarczy go poprawić w prawidłową pozycję i nie stuka (metalowa cześć do wewnątrz), nie muszę zakładać na fotel
ale pytałem się się Rabti, czy te stukanie to wina pasa, czyli to co nam znane, czy może coś innego wynalazł 
-
Kamil
Kamil napisał(a):U mnie wystarczy go poprawić w prawidłową pozycję i nie stuka (metalowa cześć do wewnątrz), nie muszę zakładać na fotelale pytałem się się Rabti, czy te stukanie to wina pasa, czyli to co nam znane, czy może coś innego wynalazł
U mnie stuka pas w słupek i za każdym razem po wyjściu pasażera muszę go poprawiać do prawidłowej pozycji, bo sam nie wraca tak jak powinien...
- Od: 13 cze 2011, 21:47
- Auto: Mazda 5 2011r. 2.0
Strona 1 z 1