[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Sylvo cos chyba licznik przekłamuje w Twoim X6,chociaż nigdy nie probowałem takich osiagniec,ale wydaje mi się mało realne zeby 200 km/h na 4 biegu i to jescze na LPG,na 3 sam dusiłem często 140-150 ale nie wydaje mi się,zeby 4 była aż tak długa,a piąty bieg byłby bardziej nadbiegiem bo raczej wiecej niz 220 to nasze babinki juz nie pojadą.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Zewn. uzębienie, od strony koła: 28
Wewnętrzne uzębienie, od strony koła: 23
średnica 1 [mm]: 24,6
Średnica pierścieńia uszczelniającego [mm]: 56
Skrawanie: bez rowka w wewnętrznym elemencie
PierścieńABS O [mm]: 78
Zastosowanie w pojeździe [XEDOS 6 (CA)
czy ktos potwierdzi te dane
Wewnętrzne uzębienie, od strony koła: 23
średnica 1 [mm]: 24,6
Średnica pierścieńia uszczelniającego [mm]: 56
Skrawanie: bez rowka w wewnętrznym elemencie
PierścieńABS O [mm]: 78
Zastosowanie w pojeździe [XEDOS 6 (CA)
czy ktos potwierdzi te dane
Barthek napisał(a):A coś rozbiłeś maską przy tej prędkości?
Maskę od początku mam w kiepskim stanie podobnie jak i resztę blach...
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
deejay27 napisał(a):wiecej niz 220 to nasze babinki juz nie pojadą.
moja prawie spód 240
- Od: 30 cze 2010, 22:18
- Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP
Moja 280 – jeszcze miałem zapas ale prosta się kończyła... 

https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Zubeck napisał(a):NKN G13010 146.83zł w Intercars
Jak z rok temu kupowałem u Smirnoffa to miał trochę inny numer kat. niż ten wyżej NKN JC G13026. Chyba że różnica to brak pierścienia ABS-u.
DymeK jak chcesz zaoszczędzić na
http://www.samli.pl/katalog/a_a_72_82_3724/16/2331608/MAZDA_XEDOS%206_(CA)%202.0_V6_(1992.01_-%201994.05%20144_KM)/Uk%C5%82ad_nap%C4%99dowy_skrzynie_wa%C5%82y/Przeniesienie_nap%C4%99du_(Wa%C5%82_nap%C4%99dowy_Przegub_Po%C5%82o%C5%9B)/NKN-G13010_(Przegub_nap%C4%99dowy).html
, kiedyś coś kupiłem u nich.
A co do prędkości to dawno ją tak nie cisłem, ale jak ją kupiłem to rzeczywiście na czwóreczce 200 km/h wyciągała i to bez najmniejszych problemów.
Sylwo. Spróbuj tutaj http://www.xedos.com.pl/, bądź tutaj http://www.japancar.pl/czesci_uzywane.php#find.
Czy ktoś z Was wie co to za częśc wygladająca jak przekażnik,zaznaczona na zdjęciu w czerwonym kółku?

Kilka dni temu zginęło mi swiatło cofania i przeciwmgielne tylne,pomyślałem ze raczej 3 żarówki na raz się nie spaliły,więc dziś rozebrałem tylną klape z obicia i postanowiłem poszukac gdzie mogły by się kable połamac.Widac ze ktoś juz te na zawiasie wcześniej naprawiał i zrobione to było dosyc solidnie więc tam odpuściłem.Gdy zaczeliśmy z bratem pstrykac włacznikiem przeciwmgielnego to slychac było pod maską psrykanie jakby przekażnika i właśnie z tego zaznaczonego miejsca dobiegało pstrykanie.Więc wyciągnałem popsikałem preparatem na lepszy kontakt stykow po czym swiatła cofania i przecimgielne się pojawiły .Ale jednak jest cos nie tak dalej bo po przejechaniu kilku kilometrow znowu zniknęly oba na raz.

Kilka dni temu zginęło mi swiatło cofania i przeciwmgielne tylne,pomyślałem ze raczej 3 żarówki na raz się nie spaliły,więc dziś rozebrałem tylną klape z obicia i postanowiłem poszukac gdzie mogły by się kable połamac.Widac ze ktoś juz te na zawiasie wcześniej naprawiał i zrobione to było dosyc solidnie więc tam odpuściłem.Gdy zaczeliśmy z bratem pstrykac włacznikiem przeciwmgielnego to slychac było pod maską psrykanie jakby przekażnika i właśnie z tego zaznaczonego miejsca dobiegało pstrykanie.Więc wyciągnałem popsikałem preparatem na lepszy kontakt stykow po czym swiatła cofania i przecimgielne się pojawiły .Ale jednak jest cos nie tak dalej bo po przejechaniu kilku kilometrow znowu zniknęly oba na raz.

Może nie odpowiem na Twoje pytanie co to za część. Ale miałem tak samo ze światłami jak u Ciebie i okazało się, że to kabelki na zawiasie/ramieniu tylnej klapy były uszkodzone. Na włączonym zapłonie wrzuć wsteczny, zapal mgłę i poruszaj tą wiązką, zobaczysz co się będzie działo.
Tak właśnie robiłem przez dłuzszy czas ruszałem klapą i wzystkimi kablami i nic , a gdy nasłuchałem ze wlasnie w tej czesci co na zdjeciu słychac pstrykniecie po wlaczeniu p-mgielnego to wyciagnlem i przeczyscilem styki z tej czesci i po podlaczeniu swiatla wrocily,jednak nie na dlugo.

To właśnie przekaźnik ale chyba od przeciwmgielnych przednich...
- Od: 25 paź 2008, 22:07
- Auto: xedos6v6, Bmw G20, A6 C7
zależy od rocznika ...jedna jest przed liftem druga po...
Sorki że tak temat przerwałem, ale mam nowy ciekawy pomysł...
Mam zamiar z firmą Moman na zamówienie stworzyć nowe tarcze do Xedosika 6,
co myślicie o moim projekcie? to na razie tylko prędkościomierz

Mam zamiar z firmą Moman na zamówienie stworzyć nowe tarcze do Xedosika 6,
co myślicie o moim projekcie? to na razie tylko prędkościomierz

z trgo co kojarze to na dwie śruby jest poliftowa...ale sprawdz da pewności u siebie...