Mazda3 BK LF '03 TOP SPORT Seraf
Seraf, czy przy wymianie lampy tylnej od klapy na symetrczyną nie wystarczy podmienić samego klosza (z czerwonego na biały), czy nie ma takiej możliwości ? Również u siebie w Hatchbacku chciałbym zrobić taki manewr, a nie wiem czy już szukać lampy z anglika/amerykana czy moge tylko klosz podmienić.
- Od: 2 wrz 2011, 12:41
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 MZR-CD 2007 HB
rozumiem że pytasz o wymiane samej soczewki z czerwonej na białą to muszę Cie zmartwić nie ma na to prostej metody bo cała lampa jest klejona i nie da się tego zrobić na zasadzie rozkręcenia i wymiany. 
Seraf ja znowu do Ciebie
tylko sie nie denerwuj hehe
zalozylem dzisaj ten tlumik i mam pytanie:
Czy u Ciebie tez jest koncowka tak goraca po 5 km jazdy ze nie da sie jej dotknac??
Czy u Ciebie tez smierdzialo na poczatku?? (smierdzi jakby cos sie topilo, tlumik jest cieply, zderzak zimny) on sie wypala czy cos??
Mam podjerzenia ze swietni fachowcy nie odkleili naklejek na nim Mazdowskich i sie moga wytapiac. Nie widze tego bo akurat byly na klejone do gory.
Czy u Ciebie tez uderza koncowka o cos u gory lekko??
Pytam Ciebie bo znasz sie zapewne o wiele lepiej od fachowcow tlumikowcow, ktorzy za 20 minut pracy ograbili mnie z duzej kwoty.
zalozylem dzisaj ten tlumik i mam pytanie:
Czy u Ciebie tez jest koncowka tak goraca po 5 km jazdy ze nie da sie jej dotknac??
Czy u Ciebie tez smierdzialo na poczatku?? (smierdzi jakby cos sie topilo, tlumik jest cieply, zderzak zimny) on sie wypala czy cos??
Mam podjerzenia ze swietni fachowcy nie odkleili naklejek na nim Mazdowskich i sie moga wytapiac. Nie widze tego bo akurat byly na klejone do gory.
Czy u Ciebie tez uderza koncowka o cos u gory lekko??
Pytam Ciebie bo znasz sie zapewne o wiele lepiej od fachowcow tlumikowcow, ktorzy za 20 minut pracy ograbili mnie z duzej kwoty.
- Od: 26 cze 2008, 23:55
- Auto: Mazda 5 2.0 Top Sport
Wydech zawsze smierdzi po zalozeniu , nie martw sie 
Spoko nie denerwuje się
miło jest pomóc o ile potrafie 
1. raz tylko miałem potrzebę jej dotknięcia a przejechałem przy 25 stopniowej słonecznej pogodzie około 13km i faktycznie był bardzo gorący
2. nie pamiętam za bardzo ale wydaje mi się że na początku trochę śmierdziało ale szybko ustąpiło
3. To jest bardzo ciekawa kwestia. Bo jak czasem zamykam bagażnik czy tylne drzwi to słyszę że coś od spodu się lekko zatelepie. Mam też wrażenie jak sam spoglądnę pod spód a kogoś poproszę o zamknięcie klapy/drzwi że ten rezonans jest w rytmie poruszającego się lekko wydechu. Nigdy jednak nie udało mi się dojść skąd dokładnie to słyszę
1. raz tylko miałem potrzebę jej dotknięcia a przejechałem przy 25 stopniowej słonecznej pogodzie około 13km i faktycznie był bardzo gorący
2. nie pamiętam za bardzo ale wydaje mi się że na początku trochę śmierdziało ale szybko ustąpiło
3. To jest bardzo ciekawa kwestia. Bo jak czasem zamykam bagażnik czy tylne drzwi to słyszę że coś od spodu się lekko zatelepie. Mam też wrażenie jak sam spoglądnę pod spód a kogoś poproszę o zamknięcie klapy/drzwi że ten rezonans jest w rytmie poruszającego się lekko wydechu. Nigdy jednak nie udało mi się dojść skąd dokładnie to słyszę

Seraf napisał(a):Spoko nie denerwuje sięmiło jest pomóc o ile potrafie
u mnie slychac te oslony termiczne kolo tlumika ... jakos sie pluzowaly ... ale podoginalm tu i tam i jest OK
911mc napisał(a):Wie co dobreDobrze że siedział na masce a nie pod ...
jest dolna osłona plastikowa nie miałby jak wejść chyba że jakieś zakamarki by znalazł
jak już zrobiłem zdjęcie, usłyszał "migawkę" telefonu to się leniwie obejrzał i z takim wyrazem twarzy w stylu "no masz ... jedź, już schodzę" bez pośpiechu zczłapał bezgłośnie z maski
911mc napisał(a):Wie co dobre![]()
Wyjąłeś mi to z ust
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Sorki Wicher dopiero zobaczyłem że coś pisałeś
W przeciwmgielną jest ledowa żarówka o czerwonej barwie kierunki ledowe też kupiłem ale trzeba dokładać rezystory (inaczej przekaźnik myśli, że jest przepalona żarówka i kierunki bardo szybko mrugają) przy czym w stosunku do zwykłej żarówki trochę za słabo świecą wiec dalej się zastanawiam czy to ma sens.
Mały updejt:
Mazdeczka była tydzień w Bieszczadach ani razu nie dała ciała, genialnie się prowadziła w górskich serpentynach:

przyjemność z jazdy w najdzikszej postaci, tylko dźwięk się nie nagrał
:
W przeciwmgielną jest ledowa żarówka o czerwonej barwie kierunki ledowe też kupiłem ale trzeba dokładać rezystory (inaczej przekaźnik myśli, że jest przepalona żarówka i kierunki bardo szybko mrugają) przy czym w stosunku do zwykłej żarówki trochę za słabo świecą wiec dalej się zastanawiam czy to ma sens.
Mały updejt:
Mazdeczka była tydzień w Bieszczadach ani razu nie dała ciała, genialnie się prowadziła w górskich serpentynach:

przyjemność z jazdy w najdzikszej postaci, tylko dźwięk się nie nagrał
Hahaha
Dobre, dobre ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 22 mar 2011, 17:02
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
Dziś w przerwie między kolejnym łykiem coli i linią kodu w javie zszedłem do auta i zacząłem grzebać:
1. zrobiłem przegląd airboxu – filtr jest czysty airbox w części po filtrze jest bardzo czysty nawet nie ma kurzu.
2. przepustnica nie jest zawalona i chodzi gładko
3. dolałem płynu do spryskiwaczy
a tak żeby cieszyło oko:
1. odkurzyłem wnętrze
2. wypolerowałem z przodu znaczek (Topaz się czepiał)
3. wymieniłem kierunki na wersje chrom (bez zdejmowania zderzaka jakoś się udało)

strasznie tam mało miejsca ale da się wystrczy pomagać sobie jakimś drucikiem

1. zrobiłem przegląd airboxu – filtr jest czysty airbox w części po filtrze jest bardzo czysty nawet nie ma kurzu.
2. przepustnica nie jest zawalona i chodzi gładko
3. dolałem płynu do spryskiwaczy
a tak żeby cieszyło oko:
1. odkurzyłem wnętrze
2. wypolerowałem z przodu znaczek (Topaz się czepiał)
3. wymieniłem kierunki na wersje chrom (bez zdejmowania zderzaka jakoś się udało)

strasznie tam mało miejsca ale da się wystrczy pomagać sobie jakimś drucikiem

A nie myślałeś nad ledowymi kierunkami, wstecznym
?
Przykład:
przód:
http://www.youtube.com/watch?v=AAkMo8qWiiU
tył:
http://www.youtube.com/watch?v=G9_zoOrxAqY
Przykład:
przód:
http://www.youtube.com/watch?v=AAkMo8qWiiU
tył:
http://www.youtube.com/watch?v=G9_zoOrxAqY
- Od: 19 wrz 2008, 07:43
- Auto: VW
lemoniada napisał(a):A nie myślałeś nad ledowymi kierunkami, wstecznym?
Myślałem nad LEDami i mam zakupione ale muszę nad nimi jeszcze popracować

rozpocząłem proces oklejania konsoli folią 3M piano black
Mam straszny problem z odpięciem kostki od zapalniczki niby na zatrzask a nie chce zejść. Macie jakieś doświadczenia?