Zakup polisy ubezpieczeniowej – ceny, warunki
1, 2
W kwestii polisy, alarmów i wszelkich innych bonusów to jest tak, jak już wcześniej napisano, że ostatecznie to dealer decyduje co nam „da w prezencie” a za co zapłacimy, więc liczą się zdolności negocjacyjne nabywcy i „uległy” sprzedawca, którego warto poszukać 
Tomek.Kozłowski,
to jest forum…tu się pisze wprost a nie bawi w ciuciubabkę
Nie rób tu "bajzlu", załóż nowy temat i napisz „o co kaman”, jak Cię Koledzy grzecznie proszą
Tomek.Kozłowski,
to jest forum…tu się pisze wprost a nie bawi w ciuciubabkę
Nie rób tu "bajzlu", załóż nowy temat i napisz „o co kaman”, jak Cię Koledzy grzecznie proszą

Przyszedł na mnie czas na ubezpieczenie na 2 rok użytkowania.
Mam pytanie do tych, co kupili auto razem z promocyjnym pakietem ubezpieczeniowym wartym 1500 zl a kosztującym 500 z firmy Allianz (takie mam) lub Generali. Ile zapłaciliście za kolejny rok i przy jakich zniżkach ?
Mi zaproponowano z Allianzu przy zwyżce -60 na – 50 dla AC ( byla 1 szkoda ) i – 60% dla OC kwote w promocji 2500, a normalnie by bylo 2900 (tak pan powiedzial)
Co ciekawe, w AVIVIe to samo zaproponowali mi za niecalo 1500.
Jeszcze nie podjąłem decyzji co wybrać – ciekawi mnie ile zaproponowali tym co mają zniżke po 60%na AC i OC.
Mam pytanie do tych, co kupili auto razem z promocyjnym pakietem ubezpieczeniowym wartym 1500 zl a kosztującym 500 z firmy Allianz (takie mam) lub Generali. Ile zapłaciliście za kolejny rok i przy jakich zniżkach ?
Mi zaproponowano z Allianzu przy zwyżce -60 na – 50 dla AC ( byla 1 szkoda ) i – 60% dla OC kwote w promocji 2500, a normalnie by bylo 2900 (tak pan powiedzial)
Co ciekawe, w AVIVIe to samo zaproponowali mi za niecalo 1500.
Jeszcze nie podjąłem decyzji co wybrać – ciekawi mnie ile zaproponowali tym co mają zniżke po 60%na AC i OC.
- Od: 27 mar 2010, 23:06
- Auto: M3 excl.++ 1,6 MZR
Ja miałem podobny przypadek ale ubezpieczenie Generali za 499, a teraz zaproponowali mi przy jednej szkodzie coś ok. 3800 (zniżki 50 i 60%). Trochę przegieli więc im podziękowałem. Wziąłem pakiet PZU, który w zależności od wariantu i sumy ubezpieczenia kosztował od 2200 do 2800 (zapłaciłem 2500). Z tym ubezpieczeniem to trzeba uważać, bo można dostać AC, które wielu przypadków nie obejmuje. Ja mam autoszyby, assistance od domu bez limitu kilometrów, samochód zastępczy bezpłatnie na czas naprawy, zniesienie konsumpcji sumy ubezpieczenia po szkodzie, zniesienie amortyzacji, zniesienie udziału własnego, wariant warsztat (wymiana części na nowe oryginalne), utrzymanie sumy ubezpieczenia przez cały rok.
Ja miałem podobny przypadek ale ubezpieczenie Generali za 499, a teraz zaproponowali mi przy jednej szkodzie coś ok. 3800 (zniżki 50 i 60%). Trochę przegieli więc im podziękowałem. Wziąłem pakiet PZU, który w zależności od wariantu i sumy ubezpieczenia kosztował od 2200 do 2800 (zapłaciłem 2500). Z tym ubezpieczeniem to trzeba uważać, bo można dostać AC, które wielu przypadków nie obejmuje. Ja mam autoszyby, assistance od domu bez limitu kilometrów, samochód zastępczy bezpłatnie na czas naprawy, zniesienie konsumpcji sumy ubezpieczenia po szkodzie, zniesienie amortyzacji, zniesienie udziału własnego, wariant warsztat (wymiana części na nowe oryginalne), utrzymanie sumy ubezpieczenia przez cały rok.
Również miałem ubezpieczenie w Generali za 499zł. Dowiadywałem się w wielu miejscach i ostatecznie również wybrałem PZU. Za powyższy pakiet zapłaciłem 2.800zł. Kwota jest zmienna w zależności od wartości ubezpieczenia samochodu, jak również wyposażenia. Stąd różnica pomiędzy Naszymi kwotami.
Najciekawsze jest, że drugą Mazdę mam ubezpieczoną w Generali, przy 60% zniżki zaproponowali mi ubezpieczenie za 3.300zł! Złodziejstwo. Allianz chciał o ile dobrze pamiętam 3.100zł. Zatem wszystkim podziękowałem i wróciłem do PZU...
Pozdrowienia,
Tomek.
Tomek.
Tomek.Gdynia napisał(a):Również miałem ubezpieczenie w Generali za 499zł. Dowiadywałem się w wielu miejscach i ostatecznie również wybrałem PZU. Za powyższy pakiet zapłaciłem 2.800zł. Kwota jest zmienna w zależności od wartości ubezpieczenia samochodu, jak również wyposażenia. Stąd różnica pomiędzy Naszymi kwotami.
Najciekawsze jest, że drugą Mazdę mam ubezpieczoną w Generali, przy 60% zniżki zaproponowali mi ubezpieczenie za 3.300zł! Złodziejstwo. Allianz chciał o ile dobrze pamiętam 3.100zł. Zatem wszystkim podziękowałem i wróciłem do PZU...
Ja zawsze ubezpieczałem samochody w PZU i po rocznej przygodzie z Generali wróciłem (kto by nie wziął prawie darmowego ubezpieczenia?), a cenę mam mniejsza, bo mam drugi samochód ubezpieczony w tej samej firmie i zniżkę z racji zawodu żony. A co do wartości samochodu to Eurotax wyliczył mi wartość na 68000, czyli niewiele mniej niż zapłaciłem, ot taka ciekawostka, ale ubezpieczyłem na mniejsza kwotę.
Powyższa kwota jest oczywiście wyssana z palca. Realna cena Mazdy 3 z rocznika 2009, bo taką mam, to jakieś maksymalnie 60.000. Ale nie sądzę aby ktoś mi tyle za nią zaoferował, choć sporo rzeczy do niej dodałem.:–) Zatem, podobnie jak Przedmówca ubezpieczyłem auto na kilka tysięcy mniej.
Pozdrowienia,
Tomek.
Tomek.
mam kolejna wycene, tym razem z salonu gdzie kupilem samochod
Agent ubezpieczeniowy wycenil auto na 53000 i polise z Allianz zaproponowal w wysokosci ok 2100, przy czym jesli by nie bylo szkody, cena by byla nizsza o ok 200 zl, natomiat z Generali – ok 2400.
warunki takie same jak w 1 roku.
Agent ubezpieczeniowy wycenil auto na 53000 i polise z Allianz zaproponowal w wysokosci ok 2100, przy czym jesli by nie bylo szkody, cena by byla nizsza o ok 200 zl, natomiat z Generali – ok 2400.
- Od: 27 mar 2010, 23:06
- Auto: M3 excl.++ 1,6 MZR
Wszystko pięknie ładnie, ale pytanie jakie masz zniżki? Ja mam 30%, więc może stąd ta różnica.
Pozdrowienia,
Tomek.
Tomek.
bart.kr napisał(a):mam kolejna wycene, tym razem z salonu gdzie kupilem samochod
A ode mnie przy wartości 51000 generali chciał 3800, a mam taki same zniżki. Widocznie mieli dużo rezygnacji (m. innymi moją) i trochę zmiękli.
Wczoraj byłem ubezpieczyć moją Madzie. Jak miła pani obliczyła mi wartość autka to mnie zmroziło. Rocznik 2010 za który zapłaciłem 87tyś. w salonie wyceniają obecnie na......40 tyś. Nie wiem co mam o tym myśleć. Ubezpieczenie w Generali Grup. Chyba im podziękuję
.

- Od: 30 paź 2010, 10:19
- Auto: Mazda3 BL 1.6 MZR Excl 10'
Czarna Perła
Markopolo13 napisał(a):Wczoraj byłem ubezpieczyć moją Madzie. Jak miła pani obliczyła mi wartość autka to mnie zmroziło. Rocznik 2010 za który zapłaciłem 87tyś. w salonie wyceniają obecnie na......40 tyś. Nie wiem co mam o tym myśleć. Ubezpieczenie w Generali Grup. Chyba im podziękuję.
W salonie zawsze zaniżają.
A Generali to nie polecam, mi nie dość, że zaniżyli wartość, to jeszcze zawyżyli składkę o 50%.
ja od ładnych paru lat mam Allianz – może nie jest najtańszy, ale wg mojej opinii oraz doświadczeń moich i znajomych jest najmniej problematyczny, a to jest moim zdaniem ważniejsze niż wysokość składki
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
http://www.4kolkaszczescia.pl
Witajcie,
Stoję przed zakupem pierwszej polisy. Padło pytanie czy Mazda ma immobilizer, auto alarm itp?
Mam centralny zamek na pilota, alarmu nie mam, ale jak sprawdzić czy ma immobilizer? Ubezpieczeniowiec mówił, że o ile jest to od wielu lat samochodowym 'standardem', to Mazdy w standardzie tego nie mają.
Autko to Mazda 3 BL 2012 "Edition" (Ex+).
Stoję przed zakupem pierwszej polisy. Padło pytanie czy Mazda ma immobilizer, auto alarm itp?
Mam centralny zamek na pilota, alarmu nie mam, ale jak sprawdzić czy ma immobilizer? Ubezpieczeniowiec mówił, że o ile jest to od wielu lat samochodowym 'standardem', to Mazdy w standardzie tego nie mają.
Autko to Mazda 3 BL 2012 "Edition" (Ex+).
Jak pisze Zoomik. Alarm trzeba dokładać – i pewnie to miał na myśli ubezpieczyciel, ale immobilizer jest na 100%, a przy okazji – uzupełnij swój profil. 
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
1, 2