nie polecam dalej jeżdzić, bo w najbliższym czasie, jak jeszcze mocniej się 2M wyrobi, to będzie bardzo efektywwnie ocierało & pukało po obudowie skrzyni..

, ktra jest z aluminium!
ponadto może też uszkadzać rozrusznik.
Wymieniłem dwumasę (nowy LUK) po około 3 tygodniach od wymiany sprzęgła = 800 km. Teraz sprzęgło nie szarpie, jego wibracje znacznie się zmniejszyły, jednak ciągle są – im wyższe obroty tym większe, ale nie to mnie martwi, tylko że gdy wciskam sprzęgło na wyższych obrotach to słychać takie chrupnięcie i potem jakby je przytrzymać przy podłodze to słychać jak wytraca prędkość, tylko że to nie dźwięk z silnika tylko właśnie ze sprzęgła. Poza tymi nieprzyjemnymi dźwiękami to wszystko jest ok – skrzynia chodzi dobrze, sprzęgło też (nie ślizga się, nie szarpie itd.). Strasznie mnie to czasem denerwuje za 3 tygodnie wylatuje na urlop więc samochód zamierzam zostawić u mechanika na ponowne rozmontowanie ale boję się że nic nie znajdzie. W tej chwili podejrzewam że może być krzywy wał po którym łożysko oporowe się ślizga. Nie widziałem tego, nie jestem mechanikiem więc może bzdury wypisuje...
Dodam że na luzie (niskie obroty) czuć minimalne wibracje lub czasem wcale nie czuć, przygazując już czuć wyraźnie, to samo się odnosi do "chrupania" przy wciskaniu. Czy wrzucenie biegu jałowego nie powoduje że coś w skrzyni się rozłącza? Czyli napęd nie jest przekazywany na sprzęgło i dwumasę?
Podsumowując – problem pojawił się po wymianie sprzęgła bez dwumasy, po jej wymianie polepszyło się działanie samochodu, ale hałasy zostały. Teraz mam nowy cały zestaw + nowa tarcza (bo stara była nierówno zużyta przez walniętą dwumasę i mechanik zalecił wymianę)
EDYCJA: przeszukując google znalazłem takie coś wśród części do szóstki: "Łożysko pilotujące podtrzymuje wałek sprzęgłowy samochodu Mazda 6 i minimalizuje jego drgania. Producenci: LUK, Sachs"
WTF? nie wiedziałm że takie coś istnieje, a już na pewno nie wchodziło to w skład nowego sprzęgła. wyjaśniało by to te drgania. No chyba że to nie do dizla albo do polifta (bo tam nic więcej nie pisze)???
ps. nie kupujcie sprzęgła marki LUK – to tak naprawdę Exedy (czy jakoś tak) z nalepką LUK + 300 zł droższe.