Mazda 323f BA BP GT '95 -nowe fotki 32 str.
http://www.sendspace.pl/file/298b8301e5107cde9e57c6c
jeżeli znasz niemiecki to proszę chwilowo nic lepszego sam nie znalazłem
jeżeli znasz niemiecki to proszę chwilowo nic lepszego sam nie znalazłem
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Spyfoto

Majki dzięki za schematy, po remoncie mieszkania zacznę porównywać
Majki dzięki za schematy, po remoncie mieszkania zacznę porównywać
Przez ostatnie dwa tygodnie Mazda po raz kolejny została doinwestowana.
Po pierwsze sprawy blacharsko-lakiernicze. Poratowane zostały ranty tylnych nadkoli, drzwi i klapy, pomalowane drzwi tylne prawe oraz tylna klapa – malowanie miało na celu usunięcie głębokiej rysy na drzwiach i dużej ilości małych rysek na klapie. Do tego zabezpieczona została podłoga auta – na wszelki wypadek. Do tego została założona już przednia dokładka Mazdaspeed.
Po drugie zrobiony został rozrząd na częściach wymienionych kilka postów wcześniej, wymieniony olej – standardowo na Maxlife 10W40 i płukanka silnika VALVOLINE Professional Engine Flush.
Po trzecie nowe lusterka od lantisa. Pierwsze podejście do montażu powinno być w piątek
Po pierwsze sprawy blacharsko-lakiernicze. Poratowane zostały ranty tylnych nadkoli, drzwi i klapy, pomalowane drzwi tylne prawe oraz tylna klapa – malowanie miało na celu usunięcie głębokiej rysy na drzwiach i dużej ilości małych rysek na klapie. Do tego zabezpieczona została podłoga auta – na wszelki wypadek. Do tego została założona już przednia dokładka Mazdaspeed.
Po drugie zrobiony został rozrząd na częściach wymienionych kilka postów wcześniej, wymieniony olej – standardowo na Maxlife 10W40 i płukanka silnika VALVOLINE Professional Engine Flush.
Po trzecie nowe lusterka od lantisa. Pierwsze podejście do montażu powinno być w piątek
Trzydziech nie orientujesz się czy w lantisach były też takie lusterka jak u nas w poliftach? Bo jakby takie były to może bym się pokusił bo i tak jedno mam do wymiany 

ja kupiłem właśnie do przedliftów co było też w treści ogłoszenia. nie mam zielonego pojęcia czym to się może różnić, bo teraz jedno lusterko mam przedlift, a drugie jest polift
w końcu będą oba wyglądać tak samo 

Tym się różni, że są inne z wyglądu. Ja mam polifta i za chiny nie założę lusterek poliftowych bo dla mnie są brzydkie – dlatego od roku jeżdżę z lusterkiem na taśmę, bo poliftowych w sensownej cenie nie ma, a jak są to akurat jestem bez kasy 
różnią się tylko tym przetłoczeniem? jak tak to można, prawdopodobnie, obudowę podmienić, bo to wszystko rozbieralne jest na części pierwsze. bo z tego co widziałem to musi być trójkąt przy szybie od lantisa założony, a plastyki od lustra mogłyby być od polifta. spróbuję to sprawdzić jak będę robił drugą stronę 
Wskoczę do tematu z pytaniem. To sa oryginalne lusterka z Japonii ? Czy zrobiłeś jakąś hybrydę 
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=119872
323F V6 KF Mazdaspeed Touring Kit A-Spec
I Love MyHonda
323F V6 KF Mazdaspeed Touring Kit A-Spec
I Love My
- Od: 19 mar 2011, 20:00
- Auto: 323f BA Z5->323f BA KF V6
Nie różnią się tylko przetłoczeniem ale ogólnie kształtem tej obudowy i lustra chyba też, zresztą zobacz sobie. Jakby to było takie proste to bym kupił lusterko z przedlifta i przełożył obudowę + lustro, bo mam generalnie urwane i elektryka nie działa i jest na taśmę, ale obudowa i lustro są w stanie jak nowe.
Nigdy nie zaglebialem się w budowę lusterek więc nic tu nie pomoge.
oryginalny od lantisa
Egoist napisał(a):Wskoczę do tematu z pytaniem. To sa oryginalne lusterka z Japonii ? Czy zrobiłeś jakąś hybrydę
oryginalny od lantisa
Ładna zabawka. Udało ci się też zaadoptować oryginalny guziczek? czy będzie coś modzone we własnym zakresie? 
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Dostalem komplet i komplet będzie montowany, zasadniczo w 50% juz jest zamontowany
bede szukal tez panelu z miejscem na sterowanie lusterkami żeby zbliżyć się jak najbardziej do oryginalu.
Tooo mi się podobaaa 
...nawet w niedziele i święta siedzę nad samochodami... ale cóż, kocham to :) Naprawić Ci auto? :)

- Od: 27 lis 2008, 12:18
- Auto: viewtopic.php?f=312&t=117669
trzydziech napisał(a):Dostalem komplet i komplet będzie montowany, zasadniczo w 50% juz jest zamontowanybede szukal tez panelu z miejscem na sterowanie lusterkami żeby zbliżyć się jak najbardziej do oryginalu.
Jakiego panelu z miejscem na sterowanie lusterkami? miejsce na sterowanie lusterkami to jest chyba ta zaślepka koło ogrzewania tylnej szyby i świateł awaryjnych, chyba że to nie tam było? A jak nie to co w takim razie powinno być tam?
ja bym potrzebował coś takiego, tylko najlepiej na dwie szyby. guziczek od składania lusterek jest nad klawiszami od sterowania pozycją szkieł.
miejsce o którym Ty piszesz, to powinien być tam włącznik spryskiwaczy lamp przednich
widziałeś w PL efkę z oryginalnymi spryskami? a aso jak to aso, za sam włącznik możesz kupić 4 uniwersalne zestawy spryskiwaczy lamp 
Wygląda to tak:

Wygląda to tak:

kiedyś pytałem o zestaw do sprysków lamp w ASO to mało co zawału nie dostałem
wyszło jakoś 1/3 wartości auta xD
PS: Czy ktokolwiek widział angola ze spryskami lamp czy raczej tylko JPN czy inny kraj
wyszło jakoś 1/3 wartości auta xD
PS: Czy ktokolwiek widział angola ze spryskami lamp czy raczej tylko JPN czy inny kraj
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
osobiście nigdy się z tym nie spotkałem. jest dostępne dla mazd z kierownicą po naszej stronie, więc gdzieś w europie musi coś takiego jeździć