Radio. Różne problemy.
Mam maly problem z radiem: bardzo szybko "gubi" stacje – zaklocenia pojawiaje sie bardzo czesto, duzo czesciej niz w innych samochodach ktorymi jezdze.
W ASO poradzili instalacje jakiegos cuda przeciwdzialajacego zalkoceniom podobno instalowanego w nowych mazdach bardzo czesto z powodu wady radia.
Czy ma ktos jakies doswiadczenie z tym urzadzeniem?
Macie podobne problemy z radiem?
Pozdrawiam,
Tomasz.
W ASO poradzili instalacje jakiegos cuda przeciwdzialajacego zalkoceniom podobno instalowanego w nowych mazdach bardzo czesto z powodu wady radia.
Macie podobne problemy z radiem?
Pozdrawiam,
Tomasz.
- Od: 24 sty 2010, 16:28
T_W napisał(a):Macie podobne problemy z radiem?
Absolutnie żadnych. Świetnie odbiera, nic nie gubi.
T_W napisał(a):W ASO poradzili instalacje jakiegos cuda przeciwdzialajacego zalkoceniom podobno instalowanego w nowych mazdach bardzo czesto z powodu wady radia.
Szczerze pierwszy raz słyszę, naciskałbym jednak na ASO w poszukiwaniu ew. usterki. Ale być może koledzy się jeszcze wypowiedzą
- Od: 5 lip 2009, 23:42
T_W napisał(a):Mam maly problem z radiem: bardzo szybko "gubi" stacje – zaklocenia pojawiaje sie bardzo czesto, duzo czesciej niz w innych samochodach ktorymi jezdze.
czy Madzia juz po gwarancji?
Ps. czy mozesz uzupelnic swoj profil o autko?
Edit:
moze lepiej skupmy sie na temacie...
T_W napisał(a):W ASO poradzili instalacje jakiegos cuda przeciwdzialajacego zalkoceniom podobno instalowanego w nowych mazdach bardzo czesto z powodu wady radia.
a czy mozesz sie wiecej dowiedziec? bo urzadzen jest wiele... dla przykladu:
mozna zalozyc wzmacniacz sygnalu... lub filtr przeciwzakluceniowy.
...ale filtr tutaj nie zda egzaminu
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
jestem tego samego zdania. Na Twoim miejscu bym cisnął ASO.polak900 napisał(a):znowu coś w ASO przeginają i nie chce im się szukać przyczyny
-
Kamil
Witam, bylem z tym zapytaniem w Bazie wiedzy – Car audio, ale mnie olali.
Wiem, ze pytanie banalne, ale nie znam sie na tym. Czy odtwarzacz mp3 lub mp4 (wyjscie sluchawek)bede mogl podlaczyc do wyjscia aux (mini jack 3.5) w samochodzie aby posluchac muzyki? Czy bede musial kombinowac z wyjsciem usb w odtwarzaczu?
Dzieki i pozdrawiam
Wiem, ze pytanie banalne, ale nie znam sie na tym. Czy odtwarzacz mp3 lub mp4 (wyjscie sluchawek)bede mogl podlaczyc do wyjscia aux (mini jack 3.5) w samochodzie aby posluchac muzyki? Czy bede musial kombinowac z wyjsciem usb w odtwarzaczu?
Dzieki i pozdrawiam
- Od: 29 lip 2011, 21:25
- Auto: Mazda 6 2009 MZR-CD 2.2 Sport 185KM
U mnie sobie z tym nie poradzili. Input aux w schowku,stwarza jakieś problemy przy podłączeniu do stacji multimedialnej (z tego co pamiętam, grały tylko przednie głośniki). Ale muszę dodać, że nie robiłem tego w serwisie sprzedawcy stacji (jak kolega piotrek0077), a w zupełnie innym serwisie car-audio. Stacje mają na tyle dużo możliwości że szybko o tym wejściu aux zapomniałem.
-
Kamil
hmm...Piszesz że nie bardzo się znasz więc zacznijmy od podstaw – przełączałeś w radiu na aux?
-
Kamil
Może ja się wypowiem, bo chwilowo tylko ja użytkuje Popową Madzię. Robię tak: podłączam odtwarzacz do gniazda aux, na panelu przełączam na aux, włączam odtwarzacz i cisza. Myślałam, że nie będzie problemu ale jednak. Kabel jest ok, podłączałam nim mp3 do kina domowego i było ok. Byłabym wdzięczna za wskazówki 
- Od: 18 wrz 2011, 17:47
- Auto: M6, MZR-CD 2.2 Sport, 2009
No to wszystko teoretycznie oki. Jeżeli auto na gwarancji, pozostaje serwis, ma grać i basta 
-
Kamil
Popo napisał(a):Tylko, ze ja mam fabryczny panel radia mp3 bez zadnego multimedialnego.
Podlaczany byl juz odtwarzacz i lipa nic nie gra.
a czy moze mi ktos napisac, gdzie znajduje sie w M6 gniazdo aux?
Jezeli jest tak jak w M5, to nalezy sprawdzic podlaczenie wtyczek w panelu. Moze ktos ruszal konsole srodkowa i nie zostala wtyczka podlaczona przy skladaniu...
warto sprawdzic
Arkana , Renault , Mii
Witajcie!
Więc tak: Radio fabryczne – podłączyłem przewód jack do gniazda w podłokietniku, wcisnąłem media (to ten duży na środku radia), włączyłem mp3 i gra. Jest tylko jedna uwaga musicie podgłośnić mp3,mp4.
Stacja multimedialna: Podłączam tak samo kabelek włączam AUX w stacji i wszystko ok.!
Tak więc jak widzicie u mnie jest wszystko ok. Podłączałem każdy możliwy sprzęt przez AUX i wszystko pięknie grało.
Jeżeli u was jest coś nie tak to tylko i wyłącznie serwis jeżeli macie na gwarancji!!!
Więc tak: Radio fabryczne – podłączyłem przewód jack do gniazda w podłokietniku, wcisnąłem media (to ten duży na środku radia), włączyłem mp3 i gra. Jest tylko jedna uwaga musicie podgłośnić mp3,mp4.
Stacja multimedialna: Podłączam tak samo kabelek włączam AUX w stacji i wszystko ok.!
Tak więc jak widzicie u mnie jest wszystko ok. Podłączałem każdy możliwy sprzęt przez AUX i wszystko pięknie grało.
Jeżeli u was jest coś nie tak to tylko i wyłącznie serwis jeżeli macie na gwarancji!!!
- Od: 20 sie 2006, 22:39
- Auto: Mazda 6 2.0 2009r AT HB 42500km.
Ja zgłaśniałam mp3 i na panelu auta, wciskałam media oraz wybierałam aux z kierownicy, różne kombinacje i cisza. Jutro spróbuje jeszcze coś innego podłączyć.
AUX działa, dzisiaj podłączyłam laptopa i działa