Witam wszystkich.
Postanowiłem podpiąć się pod temat bo mam pewne wątpliwości co do wtryskiwaczy w moim aucie, prosząc tym samym o rady.
Otóż silnik w moim aucie wczoraj zaczął wydawać dziwny stukot.
Nagrałem to dziś telefonem:
http://www.youtube.com/watch?v=IGLi-YEGf4AJakość nagrania nie jest zbyt dobra ale stukot słychać wyraźnie (tak mi się wydaje). Przeczytałem tematy o awariach wtrysków jednak trudno mi ocenić czy u mnie też się zaczyna coś z nimi dziać.
Ok 2 tyg temu wymieniałem rozrząd z pompą wody wszystko na oryginalnych częściach. Auto nie straciło nic na mocy, ani dynamice, jak i również bez problemów się wkręca na wysokie obroty. Odpala bez najmniejszego problemu jak i również nie kopci. Paliwo tankuję zawsze na jednej stacji (statoil). Podkładki były wymieniane, smok wyczyszczony, olej zmieniałem przy wymianie rozrządu (stosuję Dexelie ultra 5w30).
Auto to M6 MZR-CD 2.0 136 km RF5C, 2003 rok.
Bardzo bym prosił o ocenę tego nagrania i porady czy zanosi się na coś poważnego
PS. Dotykałem palcami te wtryski i nie wyczułem na żadnych jakiś uderzeń, czy wibracji odbiegających od normy, wszystko pracują tak samo. Dodam jeszcze iż stukot ten występuje tylko na biegu jałowym (luz). po lekkim dodaniu gazu ustaje i silnik pracuje normalnie.