Stuki w zawieszeniu
Strona 1 z 1
Witam forumowiczów , może ktoś miał podobny przypadek albo któryś drążek tłumiący dragania z tyłu w zawieszeniu jest szczególnie wrażliwy, U mnie podczas jazdy po wybojach słychać metaliczny stukot przy każdym podbiciu lewego tylniego koła , (amorki sa do wymiany ale czy to może być stukot amortyzatora i czemu tłucze się tylko jeden (lewy) , darujcie sobie wysyłanie mnie do mechanika (nie wiedział co jest – skąd stukot) stacja diagnostyczna w ostateczności, macie jakieś życiowe porady (to nie gaśnica ani zapas , wyjąłem wszystko , na pewno zawieszenie ale która jego część??)
Mazda 626 GF DiTD 110KM(81kW) 99r (silnik z 2002) Hatchback Ciemno Zielony
- Od: 15 mar 2011, 23:21
- Auto: Mazda 3 Sedan 1,6 benzyna 105KM 2004r
Łączniki stabilizatora ewentualnie poduszki stabilizatora ? (jeżeli nie amortyzator to raczej na pewno to 90 % )
- Od: 4 lip 2009, 19:15
- Auto: 626 GF 97' 2.0 16V
LPG->BRC<–
89matthew89 napisał(a):Łączniki stabilizatora ewentualnie poduszki stabilizatora ? (jeżeli nie amortyzator to raczej na pewno to 90 % )
Ja miałem to samo i faktycznie był to łącznik, a nawet obydwa. Na stacji diagnostycznej powinni dojść do tego, a nawet możesz sam położyć się pod "tyłem" i poszarpać trochę za każdy.
- Od: 28 cze 2010, 11:54
- Auto: 626 GF '99 2.0 115KM na Propan Butan
też miałem stuki ,długo nie mogłem dojść ,łaczniki wymieniłem ,zawieszenie sprawdzałem-dopiero jak wymieniłem całe mcpersony to jak ręką odjął(koszt 200 zł używki w idealnym stanie)
Madzia 626 Gf diTd-101 KM 1999 r
Czasami stukają też i to dość głośno klocki hamulcowe, jak je nie dociskają te blaszki. Nieźle to daje i stukot jest właśnie metaliczny.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Dzieki panowie za pomoc , wyglada na to że to żeczywiście łącznik , wymienię i zobaczymy ,
Edit: siegu
no niestety łącznik wraz z amorem musiałem wymienic , zobaczymy jak mi zamontują.,,//
Edit: siegu
no niestety łącznik wraz z amorem musiałem wymienic , zobaczymy jak mi zamontują.,,//
Mazda 626 GF DiTD 110KM(81kW) 99r (silnik z 2002) Hatchback Ciemno Zielony
- Od: 15 mar 2011, 23:21
- Auto: Mazda 3 Sedan 1,6 benzyna 105KM 2004r
Strona 1 z 1