Mazda 626 (GF / GW) – Opinie i Informacje
Ostatni pojeździłem sobie Focusem, kilka lat młodszym, tyle że dieslem też kombi i chciałem się podzielić wrażeniami, gdyż mało brakował a kupił bym focusa zamiast mazdy. Zdecydowanie teraz nie żałuję, mimo podobno super zawieszenia, bo mazdą zwyczajnie jeździ się lepiej. Pod każdym względem. Może moja trochę twardsza, bo mam nowe amortyzatory, lecz mam wrażenie że trzyma się zakrętów lepiej niż Focus. W dodatku co dziwne, wszelkich dziur po prostu nie odczuwam tak jak w focusie. W Focusie było też sporo głośniej, siedzenie mniej wygodne, a deska mało intuicyjna. Wydaje mi się że też jest mniej miejsca w kabinie i bagażniku. Oczywiście tam czegoś takiego jak przesuwana kanapa, nie ma. Klimatronik też rzadko można spotkać, a wyświetlacz komp. malutki i wszystko mało czytelne, prócz radia 2din. W madzie wszystko mam na konsoli środkowej w jednym słupku dobrze widoczne z dużymi wyświetlaczami. Można też przenieść pionowo względem siebie radio, komputer i klimatronik, jak komu wygodnie. Oczywiście wszystko to, tylko moje zdanie
i ktoś może powiedzieć że focus jest lepszy.
- Od: 5 wrz 2011, 11:41
- Auto: 626 99" 2.0 GW Exclusive
tomek626 napisał(a):Wydaje mi się że też jest mniej miejsca w kabinie i bagażniku. Oczywiście tam czegoś takiego jak przesuwana kanapa, nie ma. Klimatronik też rzadko można spotkać,
Co by nie było auto o klasę niżej.
Witam. Jestem w trakcie zmiany autka z nissana na coś większego. Myślałem o P11 ale madzia jednak bardziej mi się podoba:) Padło na 626 w kombi. Jak się ustrzec by rocznk 98-00 nie okazał się padłem? Czy diagnostyka + analiza spalin wystarczy by przybliżyć wiedzę o tym czy w oleju jest olej, czy motojakiśsyf? Na to że się nie trafi na niepordzewiałą jestem przygotowany, jednak w ogłoszeniach na fotkach tych, które oglądałem nie widać purchli, czy to przekreśla autko jako na bank robione? Raczej nie będę kupował od "przywoźników" interesują mnie tylko z polskimi blachami.
Czego nie wyłapaliście podczas zakupu 626 a wyszło po niedługim czasie po zakupie?
Czego nie wyłapaliście podczas zakupu 626 a wyszło po niedługim czasie po zakupie?
szerokości
grzech
grzech
rumunn95 napisał(a):rdzaaaaa!
Widziały gały co brały

- Od: 28 cze 2010, 11:54
- Auto: 626 GF '99 2.0 115KM na Propan Butan