kupiłem w tym tygodniu zestaw Alan 78 Multi Plus + Sirio ML145 (magnesowa). O ile wiem mniej więcej gdzie umieścić radyjko o tyle z antenką mam już większy problem. Nie chcę montować radia na środkowym panelu bo zależy mi żeby było łatwo dostępne, dobrze się wyjmowało, a nie chcę również robić wielkiego przemeblowania z normalnym radiem, zegarem itd. Myślę więc żeby zamontować "klasycznie" od strony pasażera na ściance środkowego panelu. Zastanawiałem się nad rzepami, ale chyba lepszy będzie ten metalowy uchwyt prawda?
Nie wiem natomiast co z anteną zrobić. Na klapie od bagażnika raczej się nie da bo przy otwieraniu klapa idzie do góry. Myślałem żeby zamontować na dachu zaraz za spryskiwaczem, ale ta szczelina między klapą bagażnika a dachem, przy otwieraniu bagażnika jest minimalna i jak by wsadzić tam kabel to albo nie otworzę bagażnika, albo zmiażdżę kabel.
Poradźcie coś proszę, bo zapewne część z was ma już CB w swojej 626 i znaleźliście jakiś kompromis
Szukałem tego tematu na forum i przeglądnąłem kilkadziesiąt stron, ale nic nie znalazłem, dlatego założyłem tutaj nowy wątek.
Pozdrawiam