TORUŃ – spotkania regionalne
co do zdjec do tematu. to wkońcu Sewa musimy sie wziac na filmik ala hellaflush xD
PHM kamerę mogę chyba załatwić a moje auto można wykorzystać do kręcenia filmów:) Jestem za tworzeniem takiego projektu:D
Kamera by się przydała. Co prawda mamy aparaty, ale kamerka będzie lepsza, a aparaty uzupełniające będą. Także można coś sensownego stworzyć. Potrzeba tylko czasu, pomysłu i montażu
( Nie mówię o chęci i użyczeniu aut, bo to jasne
).
Rzarii, jutro jestem wolny i możemy się umówić.
Ps. Chciałbym sam wymienić olej, a Ty masz mi tylko pomóc
Rzarii, jutro jestem wolny i możemy się umówić.
Ps. Chciałbym sam wymienić olej, a Ty masz mi tylko pomóc

- Od: 2 wrz 2009, 12:53
- Auto: MX6 KL '92
mamy łącznie (z tego co ja wiem) 3 aparaty z możliwością kręcenia filmów hd, więc jak możesz (i chce Ci się
) sprecyzuj do czego nam kamera?
no własnie tez nie bardzo wiem po co nam kamera xD skoro aparaty dadza rade 
montażem moge sie zajac ja (o ile mi sie uda) czasu mam duzo to moge kombinować
musyke juz mam xD
Tylko teraz potrzba nakrecic materiał.
montażem moge sie zajac ja (o ile mi sie uda) czasu mam duzo to moge kombinować
musyke juz mam xD
Tylko teraz potrzba nakrecic materiał.
apropo filmów:
jak Wy sobie wyobrażacie ten filmik
mało autów mamy, pomijając mody które mamy porobione
ale jestem ciekaw jak ma to wyglądać bo fajne jest coś takiego 
jak Wy sobie wyobrażacie ten filmik
Filmik typowy dla Hondziarzy
... słaba jakość muzyka licha, sposób kręcenia masakra. a my musimy zrobić coś meega z porządną muzyką a nie jakieś jebucepu:P Ogólnie rzecz gustu mi się nie podoba:D
Nie mówię o takim czymś bo to nam się nie uda ale bardzo fajnie skręcony filmik:D
http://www.youtube.com/watch?v=yj1kBHcAbzw

Nie mówię o takim czymś bo to nam się nie uda ale bardzo fajnie skręcony filmik:D
http://www.youtube.com/watch?v=yj1kBHcAbzw
Siemka sorki że zabieram głos w waszym temacie, ale wydaje mi się że jak pomysł dobry i dobry montaż to i bez jakiś super kamerek się obejdzie. Fakt, że aparat znacznie lepiej sprawuje się w dobrych warunkach oświetleniowych.
To są przykładowe filmiki zmontowane przeze mnie i kręcone zwykłym aparatem kodaka za 250zł.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=153dvimcZw8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DPhdR0gxwOI[/youtube]
W przypadku drugiego niestety warunki oświetleniowe już nie były takie dobre.
To są przykładowe filmiki zmontowane przeze mnie i kręcone zwykłym aparatem kodaka za 250zł.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=153dvimcZw8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DPhdR0gxwOI[/youtube]
W przypadku drugiego niestety warunki oświetleniowe już nie były takie dobre.
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
- Od: 19 wrz 2009, 20:08
- Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V
Zawsze jestem zdania, że telefon służy do rozmawiania, aparat do robienia zdjęć, a kamera do kręcenia filmów. Także wydaje mi się, że kamera była by najlepszym wyborem. Aczkolwiek tylko mi się wydaje, bo w sprzęcie nie jestem obcykany. Po prostu chciałbym, aby wyszło to profi (jak na nasze skromne warunki i umiejętności). Z jednej strony żeby uwiecznić, z drugiej wypromować Toruńskie spotkania, ekipę.
Pomysł padł w zasadzie ode mnie. Chciałem zrobić taki promo filmik Mazdyspeed Toruń, coś a'la hellaflush – czyli ze zlotu / spotu, jakieś wyścigi mogą być, wolne przejażdżki po mieście, inne ciekawe ujęcia w miejscu, również uczestników. Ładnie wszystko poskładane i dobrana muzyka. Ogólnie dobrze oddać klimat. Szczegóły rzecz jasna do obgadania. Robimy to wspólnie przecież
Pomysł padł w zasadzie ode mnie. Chciałem zrobić taki promo filmik Mazdyspeed Toruń, coś a'la hellaflush – czyli ze zlotu / spotu, jakieś wyścigi mogą być, wolne przejażdżki po mieście, inne ciekawe ujęcia w miejscu, również uczestników. Ładnie wszystko poskładane i dobrana muzyka. Ogólnie dobrze oddać klimat. Szczegóły rzecz jasna do obgadania. Robimy to wspólnie przecież

- Od: 2 wrz 2009, 12:53
- Auto: MX6 KL '92
No to na pewno z kamery będzie lepszy efekt. Dodam tylko na podstawie moich doświadczeń, że materiał z kamery SONY dość ciężko się obrabia bez programu Sony Vegas, ponieważ sony ma swój indywidualny zapis plików i nie każdy program go odczyta bez strat jakościowych.
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.
- Od: 19 wrz 2009, 20:08
- Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V
haha
tak Sewa to samo przerabiałem ze swoja 323 z wjazdem ;D jak profesjonalnie
BTW ogolnie bylem dzisiaj u kumpla na podnośniku i wiem gdzie mam luzy... jak jest kolumna kierownicza i styka sie ona z ta zębatką cała co kreci kołami. to gdzies na tej całej zębatce jest luz... cała listwa do wymiany. a i cos mi trzeszczało.. powiedział ze lozysko w mcpersonie przy siodle gdzies do wymiany. bo krecac kołem sprezyna krecac sie zacinala sie w pewnym momenci i znow leciala dalej z kołem. takze troche roboty bedzie
aha Rafał w niedziele jade do blacharza jakos po poludniu po 16. jak chcesz mozesz jechac ze mna
BTW ogolnie bylem dzisiaj u kumpla na podnośniku i wiem gdzie mam luzy... jak jest kolumna kierownicza i styka sie ona z ta zębatką cała co kreci kołami. to gdzies na tej całej zębatce jest luz... cała listwa do wymiany. a i cos mi trzeszczało.. powiedział ze lozysko w mcpersonie przy siodle gdzies do wymiany. bo krecac kołem sprezyna krecac sie zacinala sie w pewnym momenci i znow leciala dalej z kołem. takze troche roboty bedzie
aha Rafał w niedziele jade do blacharza jakos po poludniu po 16. jak chcesz mozesz jechac ze mna
Spoko:D
Ogólnie patrzyk byłem już u blacharza jednego ale z ciekawości mogę się przejechać z Tobą:D
Warsztat mały ale daje radę:D
Ogólnie patrzyk byłem już u blacharza jednego ale z ciekawości mogę się przejechać z Tobą:D
Warsztat mały ale daje radę:D
Nawiguje jak na lotniskowcu;D
jak tam ten film? póki Słończe mamy
w piątek coś pokręcimy?