Co kupić? Alfa, Volvo, Audi lub...? Dyskusja o przewagach ;)
Zobaczymy, może będę miał okazję.
Dziś miałem okazję pojeździć V50 2.0D całkiem fajne autko, dla rodziny 2+1 idealne. Środek całkiem w porządku, ładnie spasowany, jakość materiałów też ok.
Jeśli moja koleżanka dostanie pracę w firmie leasingowej (jutro ma rozmowę, trzymam kciuki) to będę przeglądał oferty aut jakie odkupują od flot a potem sprzedają do komisów. Można naprawdę za niezłą kazę coś znaleźć. Jakbym znalazł wersję T5 2,5T 230 KM w wyposażeniu Sammum to wezmę :–).
Dziś miałem okazję pojeździć V50 2.0D całkiem fajne autko, dla rodziny 2+1 idealne. Środek całkiem w porządku, ładnie spasowany, jakość materiałów też ok.
Jeśli moja koleżanka dostanie pracę w firmie leasingowej (jutro ma rozmowę, trzymam kciuki) to będę przeglądał oferty aut jakie odkupują od flot a potem sprzedają do komisów. Można naprawdę za niezłą kazę coś znaleźć. Jakbym znalazł wersję T5 2,5T 230 KM w wyposażeniu Sammum to wezmę :–).
..::Born To Rise Hell::..
...wspominałeś coś o nowej Octavii... A może przemyślisz jeszcze Octavię RS? Na żywo autko wygląda fajnie...
http://otomoto.pl/skoda-octavia-2-0-rs- ... 64218.html
W sumie to segment C i będą na pewno straty na komforcie względem Mondeo, jednak jest to takie autko, które potrafi coś więcej niż tylko wozić dzieciarnię
. Bardzo duża jest podaż Diesli, może warto się zorientować, czy montowane tam jednostki nie są godne uwagi mimo, że są na złe paliwo?

W sumie to segment C i będą na pewno straty na komforcie względem Mondeo, jednak jest to takie autko, które potrafi coś więcej niż tylko wozić dzieciarnię
zastanawiałem się ale tym razem silnik ma być benzynowy, a dostępność tych aut jest śladowa.
Jakby bym coś wypatrzył może bym rozważył.
Ten egzemplarz który podrzuciłeś, już widziałem, wygląda jak "koń po westernie" ;–)
Jakby bym coś wypatrzył może bym rozważył.
Ten egzemplarz który podrzuciłeś, już widziałem, wygląda jak "koń po westernie" ;–)
JohnnyB hmmm....miotasz się jak Adamek po ringu
...od 300C HEMI do Octavii
a po drodze jakieś v50, subaru, saab....strasznie duży rozrzut aut, które nie mają ze sobą praktycznie nic wspólnego ( oprócz 4kółek i silnika benzynowego). nie sądzisz, że taki szeroki wachlarz utrudnia wybór?
-
pdrog
pdrog napisał(a):nie sądzisz, że taki szeroki wachlarz utrudnia wybór?
...ale z drugiej strony ułatwia... Kupno używanego auta nie jest taką banalną sprawą i dobrze jest mieć więcej możliwości – czasem na rynku miesiącami nie można znaleźć porządnego egzemplarza upatrzonego modelu. Coś o tym wiem – szukałem Premacy lub 626 swojego czasu
No i kupując auto używane zawsze można z niedużą stratą je po prostu odsprzedać, jeśli nie podpasuje...
nemi napisał(a):...ale z drugiej strony ułatwia... Kupno używanego auta nie jest taką banalną sprawą i dobrze jest mieć więcej możliwości – czasem na rynku miesiącami nie można znaleźć porządnego egzemplarza upatrzonego modelu. Coś o tym wiem – szukałem Premacy lub 626 swojego czasu.
nemi bardziej chodzi mi o to, że szukanie po tak odmiennych klasach samochodów ( suv/E/compact) jest takie trochę chaotyczne....ja też jakieś 3 lata temu szkałem pomiędzy GF/Premacy/MPV...i pamiętam jak upierdliwe było to porównywanie tak różnych aut, to ważenie zalet i wad.....wrrrrr
nemi napisał(a):No i kupując auto używane zawsze można z niedużą stratą je po prostu odsprzedać, jeśli nie podpasuje...
z niedużą powiadasz

-
pdrog
pdrog napisał(a):JohnnyB hmmm....miotasz się jak Adamek po ringu...od 300C HEMI do Octavii
a po drodze jakieś v50, subaru, saab....strasznie duży rozrzut aut, które nie mają ze sobą praktycznie nic wspólnego ( oprócz 4kółek i silnika benzynowego). nie sądzisz, że taki szeroki wachlarz utrudnia wybór?
Co poradzę, w przypadku aut zachowuje się jak baba przy kupowaniu butów :–), dużo aut mi się podoba i dużo chciałbym mieć, może dlatego tak często je zmieniam.
300C mi się podoba chyba najbardziej, ale ....... pisałem wyżej,
Subaru mi się podoba i do tego fajnie jeździ, ale......pisałem wyżej,
Octavia to głos maksymalnego rozsądku, tutaj jeśli kupie to pewnie nową, ale wątpię,
Mondeo i Volvo podobają mi się i najłatwiej je będzie kupić, bo są bardzo popularne na rynku wtórnym (dotyczy krajowych) i jeśli chodzi o auta leasingowe bo do takich powinienem mieć dobry dostęp.
CO wybiorę sam nie wiem, wyjdzie pewnie podczas zakupu. Volvo V50 jakoś odrzuciłem ale w sobotę miałem okazję pojeździć 2.0D i powiem że dobrze mi się w nim czułem. Dlatego ponownie się pojawił.
Tak naprawdę zostały chyba 3 opcję jeśli chodzi o używane do 50 tyś, czyli Ford, Volvo i Subaru, reszta to takie "czcze gadanie". Chociaż w trakcie tej debaty odrzuciłem już BMW, SAAB oraz AR, to już coś :-P
P.S. wszystkie auta łączy jeszcze nadwozie, ma być kombi :-P
JohnnyB napisał(a):Tak naprawdę zostały chyba 3 opcję jeśli chodzi o używane do 50 tyś, czyli Ford, Volvo i Subaru, reszta to takie "czcze gadanie". Chociaż w trakcie tej debaty odrzuciłem już BMW, SAAB oraz AR, to już coś :-P
P.S. wszystkie auta łączy jeszcze nadwozie, ma być kombi :-P
jak kombi to 300C

saab 9-5 kombi jest IMHO obrzydliwy, ale już nowe 9-3 miodzio
a może tribeca
-
pdrog
myślałem o tej nowszej generacji. ewentualnie saab 9-7X
http://otomoto.pl/saab-9-7x-4x4-bogate- ... 09027.html
egzemplarz całkowicie przypadkowy

egzemplarz całkowicie przypadkowy
-
pdrog
I weź tu się zdecyduj :–)
Widziałem, jakoś wygląda i pewnie fajnie jeździ, szczerze podoba mi się bardziej ta "brzydsza" sprzed liftingiem, ale wykracza poza jeden z głównych warunków jakim jest rocznik.
Na razie trzymam się trzech wymienionych ale z Subaru raczej Legacy. Muszę przejechać się wszystkimi, postudiować nieco informacji technicznych i doczekać się firmówki, wtedy będę wyprzedawał aktualne auta i uzbieram kasę. W międzyczasie jednak muszę ustalić maks 3 auta, które będą rozważane.
300C sobie odpuszczę, nie mieści się w garażu :-P
Ten SAAB jest straszny!!!!
Widziałem, jakoś wygląda i pewnie fajnie jeździ, szczerze podoba mi się bardziej ta "brzydsza" sprzed liftingiem, ale wykracza poza jeden z głównych warunków jakim jest rocznik.
Na razie trzymam się trzech wymienionych ale z Subaru raczej Legacy. Muszę przejechać się wszystkimi, postudiować nieco informacji technicznych i doczekać się firmówki, wtedy będę wyprzedawał aktualne auta i uzbieram kasę. W międzyczasie jednak muszę ustalić maks 3 auta, które będą rozważane.
Ten SAAB jest straszny!!!!
JohnnyB napisał(a):I weź tu się zdecyduj :–)
JohnnyB napisał(a):W międzyczasie jednak muszę ustalić maks 3 auta, które będą rozważane.
przebuduj garaż a 300C nie odpuszczaj
-
pdrog

Ten wygląda obłędnie :–), ale za drogo, nie dam rady, a nie chce się zapożyczać na auto :–/
IMHO tribeca jest przepaskudna
wszystko kwestia gustu 
300C to dosc drogie auto w utrzymaniu. Moj ojciec przed zakupem w220 mial 300c hemi w kombi AWD.
Jezdzilo, wygladalo i przede wszystkim gadalo nieziemsko( wydech Borla)
Jednak czesci ( w PL ) maja bardzo wysokie ceny, z tego co pamietam byle pierdoly kosztowaly tysiace zl. Niestety wtedy jeszcze nie zaglebialem sie tak w sprawy techniczne i serwisowe bo nie mialem prawka ale ojciec nie byl zachwycony serwisowaniem, spalanie w miescie okolo 19 litrow. Wersja z napedem na tyl przy ostroznej jezdzie spali mniej ok 16 litrow. Co przy obecnych cenach paliwa i tak jest dosc bolesne
Trzeba tez pamietac , ze to amerykaniec i jednak jakies awarie sie zdarzaja czesciej niz u konkurencji 
Ale jak chcesz szalec to juz po calosci
http://otomoto.pl/chrysler-300c-srt8-co ... 07997.html
300C to dosc drogie auto w utrzymaniu. Moj ojciec przed zakupem w220 mial 300c hemi w kombi AWD.
Jezdzilo, wygladalo i przede wszystkim gadalo nieziemsko( wydech Borla)
Ale jak chcesz szalec to juz po calosci

radzi89 napisał(a):IMHO tribeca jest przepaskudnawszystko kwestia gustu
uważam podobnie. nowsza wersja jest fajna, ale pierwsza jest okropna.
radzi89 napisał(a):Ale jak chcesz szalec to juz po calosci![]()
http://otomoto.pl/chrysler-300c-srt8-co ... 07997.html
mniam
-
pdrog
Gdzies tu się pojawia Subaru ,które prowadzi się jak po sznurku i 300c które z prowadzeniem chyba ma nie wiele wspólnego, jak dla mnie coś z tym wyborem jest nie tak
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
prowadzenie to tylko przykład, chodzi też oto ,że są to całkiem inne klasy aut, dajmy na to przykład ,że szukam dla siebie auta rodzinnego i zastanawiam się na fordem K a np. Chryslerem Voyagerem albo Mazda RX8. Przy takiej rozbieżności trudno jest cokolwiek doradzić.Musisz się jaśniej określić co do typu auta a będzie o wiele prościej coś wybrać /doradzić
pozdrawiam
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
Subaru Legacy Kombi, Chrysler 300C Kombi i jeden i drugi jest autem rodzinnym, rożni je co prawda sporo, silnik, prowadzenie, ale i jedno i drugie pomieści 4 osoby, psa, dwa wózki i narty.
Aktualnie w piątek zaczynam rozmowy nad zakupem auta.
Mimo wszytko na pierwszym miejscu został V50 dlatego ze kolega który obsługuje floty ma klienta z tym modelem i może da rade coś wybrać. Żona wstępnie wyraziła zgodę na wymianę aut więc poszukiwania czas zacząć :–)
Aktualnie w piątek zaczynam rozmowy nad zakupem auta.
Mimo wszytko na pierwszym miejscu został V50 dlatego ze kolega który obsługuje floty ma klienta z tym modelem i może da rade coś wybrać. Żona wstępnie wyraziła zgodę na wymianę aut więc poszukiwania czas zacząć :–)