Różnica pomiędzy podporą łożyska półosi KL KF
Strona 1 z 1
Witam. Jakie są różnice pomiędzy podporami łożysk dłuższej półosi przy silniku KF i KL?? Zmieniłem silnik z KF na KL i nie pasuje mi podpora od KF(jest montowana na 2 śruby) kupiłem montowaną na 3 śruby od silnika KL, a ta znów nie pasuje. Jest po prostu za bardzo wysunięta do tyłu i nie można było złapać śrub. Udało mi się zamontować ta od KF wystarczyło wywiercić dodatkowy otwór. No ale jest problem bo gdy się rozpędzam to przy 40km/h drży mi cały samochód. Podejrzewam że półoś nie idzie w lini tylko jest z ukosowana i od tego powstaje bicie. W jaki sposób mam dobrać odpowiednią podporę do tego silnika skoro ani od KL ani od KF nie pasuje??
- Od: 28 gru 2010, 23:06
- Auto: Xedos 6 2.0
proponuje półoś od mazdy 626 która miała silnik 2,5
ja u siebie jak wymieniałem silnik to od razu ze skrzynią od tej mazdy i nie było żadnych problemów
a półosie sie różniły wielkością otworów i w sumie niczym więcej.
a skrzynie to masz zwykła czy też wymieniałeś
ja u siebie jak wymieniałem silnik to od razu ze skrzynią od tej mazdy i nie było żadnych problemów
a półosie sie różniły wielkością otworów i w sumie niczym więcej.
a skrzynie to masz zwykła czy też wymieniałeś
yrek28
- Od: 23 mar 2009, 22:34
- Auto: xedos 6 2.5 KL v6 170km 93r. XERXES
wedle nr vin to 09.05.1992r
Srebrny MIKI F6 Coral
Od KL musi pasować co najwyżej śruby wymień
w starych xedosach były też takie same jak w KL.
A drżenie to czym innym jest spowodowane, ale to inny temat który jest już na forum.
Z resztą w Polsce nie wolno jeździć z prędkościami powodującymi to drżenie
w starych xedosach były też takie same jak w KL.
A drżenie to czym innym jest spowodowane, ale to inny temat który jest już na forum.
Z resztą w Polsce nie wolno jeździć z prędkościami powodującymi to drżenie
a w nowszych kl-ach też były na dwie śruby
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Strona 1 z 1