Koszt regeneracji pompy wtryskowej Denso V5
A co miał na myśli YgooR pisząc "i założyć Box"?
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360
Enzoo napisał(a):A co miał na myśli YgooR pisząc "i założyć Box"?
dołożyć pudełeczko, które w locie zmienia mapy z EPROMu na takie z lepszymi parametrami. Teoretycznie podając więcej paliwa,
- Od: 22 sty 2011, 19:27
Przydało by się coś takiego, ale z włącznikiem z kabiny (żeby mi żona Madzi nie butowała
.
Uruchamiałbym np. przy wyprzedzaniu, albo po załadowaniu auta do pełna. Nie wiesz gdzie można poczytać o czymś takim do RF2A?
Uruchamiałbym np. przy wyprzedzaniu, albo po załadowaniu auta do pełna. Nie wiesz gdzie można poczytać o czymś takim do RF2A?
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360
Arni wybierzesz się na hamownię?
a po co? ja zrobiłem z m.in czymś takim przeszło 70.000km i NIC się nie dzieje......
Enzoo napisał(a):Przydało by się coś takiego, ale z włącznikiem z kabiny
a po co? ja zrobiłem z m.in czymś takim przeszło 70.000km i NIC się nie dzieje......
Riki napisał(a):ja zrobiłem z m.in czymś takim przeszło 70.000km i NIC się nie dzieje......
Uchylcie rąbka..

Riki napisał(a):Arni wybierzesz się na hamownię?
a moge sie wybrac
Koniec OT o podnoszeniu mocy!!!! Jest o tym osobny temat! 

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
witam
oddałem moja madzie do denso na regeneracje pompy wtryskowej.
Po regeneracji chodzi porostu super dostała o 30procent mocy więcej.
Są drodzy to fakt bo za całość zapłaciłem 2700 ale jestem zadowolony z tego co zrobili.
Polecam
oddałem moja madzie do denso na regeneracje pompy wtryskowej.
Po regeneracji chodzi porostu super dostała o 30procent mocy więcej.
Są drodzy to fakt bo za całość zapłaciłem 2700 ale jestem zadowolony z tego co zrobili.
Polecam
- Od: 27 lip 2011, 12:08
- Auto: mazda 626 99r DITD 101k
Riki napisał(a):Arni_Toruń napisał(a):a moge sie wybrac
Jaki efekt?
nie wybrałem się
Natomiast jeśli chodzi o samą pompę to przejechałem już trochę od naprawy i niezależnie od warunków pogodowych pali pięknie i pracuje jak należy. Zresztą niczego innego się nie spodziewałem bo druga pompa, którą robiłem wcześniej tez pracuje wyśmienicie. Kto chce płaci 3000, kto nie chce płaci 300. Wolny rynek mamy.
Najbliższy projekt: sprawdzić możliwości i przetestować jazdę na bio. Problemem jest dostępność bo w Toruniu nikt tego nie oferuje a jechać za miasto na tankowanie to lekki bezsens. Pompa da rade, muszę sprawdzić konstrukcje wtrysków.
Arni_Toruń napisał(a):Najbliższy projekt: sprawdzić możliwości i przetestować jazdę na bio
Widzę że ładnie łamiesz wszelkie mity, najpierw regeneracja pompy za ,,grosze" a teraz jazda na paliwie nie do końca przeznaczonego do tych silników. Opisuj wszystko na forum może będzie dla potomnych

Arni_Toruń napisał(a): sprawdzić możliwości i przetestować jazdę na bio
a co tu testować? paliwo wiemy jakie jest i jakie są skutki po jego tankowaniu.
W kwestii pompy – zgodzę się i jednocześnie cieszę, że Twoja operacja przynosi pozytywne skutki
tylko uważaj bo zaraz będzie milion wiadomości do ciebie z zapytaniem czy zregenerujesz pompę 
Neonixos666 napisał(a):Arni_Toruń napisał(a):Najbliższy projekt: sprawdzić możliwości i przetestować jazdę na bio
Widzę że ładnie łamiesz wszelkie mity, najpierw regeneracja pompy za ,,grosze" a teraz jazda na paliwie nie do końca przeznaczonego do tych silników. Opisuj wszystko na forum może będzie dla potomnych
Po prostu nie daje się ponieść mitom krążącym po mediach (wiadomo, oglądalność robi kasę) czy innym plotkom straszącym bóg wie czym. Swojego czasu zweryfikowałem "szkodliwość" jazdy na OO (chociaż od dawna nie jeżdżę) a nawet jeździłem na czystym OR z Biedronki. Na dobicie powiem, że zrobiłem też trasę na przepracowanym oleju ze smażalni ryb. Oczywiście nie mazdą ale wozem z pompą VE Bosch. Jeśli się myśli i czyta to można dojść do interesujących wniosków. Pompa Denso V5 powinna spokojnie działać na paliwach alternatywnych (pomijając jej podejrzanie niższą trwałość w porównaniu z VE nawet na ON ) dlatego teraz interesuje się wtryskami bo tu może być jakiś haczyk.
Zaintrygowanym odpowiem: na OR w temperaturze powietrza powiedzmy 20 st pompa chodzi ciszej i równiej. Po prostu OR lepiej smaruje, jest gęstszy wiec lepiej uszczelnia tłokorozdzielacz i wszystko co w ropie pracuje. Problemem jest gęstość w niższych temperaturach, wtedy trzeba stosować wymiennik ciepła w instalacji paliwowej i zamontować osobny zbiornik ON do odpalania na zimno. Jest dużo o tym w sieci.
Riki napisał(a):Arni_Toruń napisał(a): sprawdzić możliwości i przetestować jazdę na bio
a co tu testować? paliwo wiemy jakie jest i jakie są skutki po jego tankowaniu.
prawdę mówiąc nie wiem
Najlepiej do zwykłego OR dodać wodorotlenek sodu a potem wypłukać wodą glicerynę i mamy biopaliwo- dużo o tym w sieci.
No dobra ale nie odbiegajmy od tematu
No dobra ale nie odbiegajmy od tematu
Też jeździłem na rzepaku przez ponad 3 lata. Auto było z bliźniaczą pompą Denso, ale to Opel Astra z 1.7 TD. Opisałem to w innym miejscu:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=96362&p=2009619&hilit=isuzu#p2009619
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=96362&p=2009619&hilit=isuzu#p2009619
Tak dla rozluźnienia atmosfery polecam mój post o przywróceniu pompy do życia.
Umieściłem go w trochę innym dziale
viewtopic.php?f=94&t=2738&start=3540
- Od: 7 lut 2007, 22:43
- Auto: VW Golf
Mazda GW 74kW
adasko_t napisał(a):Tak dla rozluźnienia atmosfery polecam mój post o przywróceniu pompy do życia.
śmiechy śmiechami ale czasem polanie gorącą wodą a czasem zimną przywraca pompie życie