Polecane sklepy i serwisy
Ja chciałbym pochwalić Kielecki serwis Pol-Mot Auto. Pierwszy raz dostałem auto dzień po oddaniu go do serwisu. Muszę pochwalić takie zaangażowanie i pełen profesjonalizm, gdyż samochód jak najbardziej dostałem z powrotem sprawny.
-
allseeeye
Dziwne ,że twój pierwszy post na forum wylądował właśnie tutaj ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Zgadzam się z opinia automaniaka. Co za problem, że wiozą do Białegostoku? A niech ją wyślą nawet do Japonii, ważne, że samochód będzie zrobiony zgodnie z terminem i idealnie....Co wolisz klepaków, którzy zrobią Ci auto na miejscu i po czasie zaczną wychodzić jakieś błędy "w sztuce lakierniczej" gdzie i tak będą problemy, aby udowodnić ich winę i być może sprawa będzie wymagała interwencji sądu, czy też to, że samochód na lawecie będzie transportowany i wróci idealnie zrobiony... Pytanie to uważam, z jednej strony za retoryczne, jednak jak chcesz to odpowiedź sobie na nie sam. W końcu to Twoja Mazda i to Ty o wszystkim decydujesz. Dla mnie osobiście to nie jest problem i ja bym się nie zastanawiała. Co do jakości to powiem Ci tyle, że co prawda nie mój samochód, ale ojca miał "przyjemność" zagościć na tyle Berlingo (jechaliśmy razem). Staruszek jeździ co prawda nie Mazdą, ale A6 i pomimo, że całe zdarzenie miało miejsce pod Łodzią, po problemach w jego serwisie w sprawie przyjazdu lawety z Warszawy, zadzwoniliśmy do jak to mam w zwyczaju mówić "Księżulka" i Ci bez problemu wysłali lawetę, a audica zrobiona idealnie...A na mój pomysł zareagował bardzo sceptycznie, zresztą inaczej dla niego samochód, aby miał prawo nosić miano samochodu musi być produkcji niemieckie, japońce traktuje jako zło konieczne które przeszkadza mu na drogach (zresztą do czasu naprawy podobne zdanie miał co do serwisu, wielokrotnie spieraliśmy się o to że kupiłam Mazdę (aby uściślić miałam Mazdę, w chwili obecnej śmigam mietkiem, którego otrzymałam w spadku po wuju, ale jakoś ten samochód mi nie pasuje i w najbliższym czasie wracam do Mazdy, praktycznie mogę stwierdzić, że prawie na dniach) i jakość serwisu, kiedyś nawet powiedział mi, że lepszy Pasek z początku lat osiemdziesiątych od mojego japońskiego g***a, jaka wielka radość go ogarnęła, gdy w pewien sposób przymusowo przesiadałam się z Mazdy do Mercedesa), a co do reszty marek, w tym Made In France wolę jego nie cytować, bo nie nadaje się to do upublicznienia. O dziwo po wizycie na Liwskiej zaczął zmieniać zdanie co do tych samochodów, a co do samego serwisu to powiedział, że prawie jak w Audi. W jego ustach to znaczy więcej niż wszystkie certyfikaty, zaświadczenia, przyznane ISO i nie wiem co jeszcze razem wzięte. Jest coś co zbliżyło się do JEGO niemieckiego ideału... 
-
Iwona
a zna ktoś z Was ten serwis?
http://www.wyszynski.net.pl/blacharstwo ... ictwo.html
kilka lat temu robiłem tam też z OC inne auto – Almerę, poszło im dość sprawnie i większych uwag nie miałem. Zrobili na mnie wrażenie jak prezentowali szkody rzeczoznawcy
– jak zaczeli auto rozbierać to wystraszyłem się czy nie będzie szkody całkowitej
.
W Księżyno jest problem z autem zastępczym – dają jakiegoś Yarisa, trzeba wpłacać kaucję itp. itd...
Do tego każą podpisać klauzulę, że jeśli ubezpieczyciel nie wypłaci im odszkodowania to ja muszę ponieść koszt naprawy...
W Wyszyńskim nie robią takich problemów, dają Opla Astrę i przejmują całą sprawę z ubezpieczycielem...
Może macie inne serwisy w Warszawie godne polecenia?
kilka lat temu robiłem tam też z OC inne auto – Almerę, poszło im dość sprawnie i większych uwag nie miałem. Zrobili na mnie wrażenie jak prezentowali szkody rzeczoznawcy
W Księżyno jest problem z autem zastępczym – dają jakiegoś Yarisa, trzeba wpłacać kaucję itp. itd...
Do tego każą podpisać klauzulę, że jeśli ubezpieczyciel nie wypłaci im odszkodowania to ja muszę ponieść koszt naprawy...
W Wyszyńskim nie robią takich problemów, dają Opla Astrę i przejmują całą sprawę z ubezpieczycielem...
- Od: 30 sie 2010, 22:52
Nie chcę sie wypowaiadać na temat serwisu na Liwskiej, bo z dwa posty wyżej są dwa wpisy (Automaniaka i Iwony chyba), z którymi sie zgadzam. Mam jednak pytanie do ETS-jaki problem masz z samochodem? Auto zastępcze nie jest twoja własnością, wiec dlaczego się dziwisz, że w przypadku kolizji (zakładam z Twojej winy), bo przy OC sprawcy chyba nie ma problemu, to musisz pokryć koszty naprawy auta. To chyba normale? Przykładowo pożyczasz autko sąsiadowi i on Ci je rozwala-to co za naprawę płaci on czy ty? Dla mnie sprawa jest jasna? Co do kaucji to jaki problem-ty też pierwszemy z ulicy tak chop siup oddasz samochód?. Są pewne zasady, choć prawdę powiedziewszy, o ile dobrze zrozumiałem robisz z "ubezpieczeni" w tym przypadku kaucji nie rozu,iem-chyna że cos mi sie pomyliło i robisz prywatnie. To wtedy jak dla mnie takie postępowanie wydaje sie być uzasadnione-podobnie jak w wypozyczalni samochodów-też wpłacasz kaucję...
I jeszcze jedno co nie daje mi spokoju. W pierwszym poście piszesz:
Dalej następują odpowiedzi i piszesz post, który moim skromnym zdaniem potwierdza, że przekonałeś Cię do Auto Księżyno
Następny post niestety jest tego całkowitym zaprzeczeniem, bo pomimo, że z Twoich postów wynika, że nie znasz tego warsztatu to okazuje sie że naprawiałeś tam Almerę i było OK!!!!. To po co sie pytasz jak robiłes tam juz samochód i byłes zadowolony???
Za chwlę zmieniasz temat i juz nie chodzi Ci o jakość naprawy, tylko o to że daja cyt "jakiegos Yarisa" i chcą kaucji-no cóz widocznie zaistniały ku temu uzasadnione przesłanki
Co do sprawy zalatwiania z ubezpieczycielem sorry totalna bzdura i to nie patrząc na samo ASO tylko na praktyke zakładów ubezpieczeń, więc nie wiem co to za arument na koncu podnosisz że w Wyszyńskim przejmują cała sprawę z ubezpieczycielem? Jak w Księżyno wybierzesz opcje bezgotówkowego rozliczenia to też nic Ciebie nie obchodzi...
Tak głębiej się zastanawiając po Twoich pytaniach i odpowiedziach (analizując je) wychodzi mi na to, że twój główny problem to było umieszczenie reklamy warsztatu wymienionego w ostatnim poscie, a nie jakaś kolizja....
I jeszcze jedno co nie daje mi spokoju. W pierwszym poście piszesz:
Księżyno – nawet pozytywne wrażenie ale pojazd do napraw blacharskich zostanie wysłany do Białegostoku...
Dalej następują odpowiedzi i piszesz post, który moim skromnym zdaniem potwierdza, że przekonałeś Cię do Auto Księżyno
Następny post niestety jest tego całkowitym zaprzeczeniem, bo pomimo, że z Twoich postów wynika, że nie znasz tego warsztatu to okazuje sie że naprawiałeś tam Almerę i było OK!!!!. To po co sie pytasz jak robiłes tam juz samochód i byłes zadowolony???
Za chwlę zmieniasz temat i juz nie chodzi Ci o jakość naprawy, tylko o to że daja cyt "jakiegos Yarisa" i chcą kaucji-no cóz widocznie zaistniały ku temu uzasadnione przesłanki
Tak głębiej się zastanawiając po Twoich pytaniach i odpowiedziach (analizując je) wychodzi mi na to, że twój główny problem to było umieszczenie reklamy warsztatu wymienionego w ostatnim poscie, a nie jakaś kolizja....
Przemo10 napisał(a):Mam jednak pytanie do ETS-jaki problem masz z samochodem? Auto zastępcze nie jest twoja własnością, wiec dlaczego się dziwisz, że w przypadku kolizji (zakładam z Twojej winy), bo przy OC sprawcy chyba nie ma problemu, to musisz pokryć koszty naprawy auta. To chyba normale? Przykładowo pożyczasz autko sąsiadowi i on Ci je rozwala-to co za naprawę płaci on czy ty? Dla mnie sprawa jest jasna? Co do kaucji to jaki problem-ty też pierwszemy z ulicy tak chop siup oddasz samochód?. Są pewne zasady, choć prawdę powiedziewszy, o ile dobrze zrozumiałem robisz z "ubezpieczeni" w tym przypadku kaucji nie rozu,iem-chyna że cos mi sie pomyliło i robisz prywatnie. To wtedy jak dla mnie takie postępowanie wydaje sie być uzasadnione-podobnie jak w wypozyczalni samochodów-też wpłacasz kaucję...
Naprawa jest realizowana z OC sprawcy – ja jestem poszkodowany...
Przemo10 napisał(a): I jeszcze jedno co nie daje mi spokoju. W pierwszym poście piszesz:Księżyno – nawet pozytywne wrażenie ale pojazd do napraw blacharskich zostanie wysłany do Białegostoku...
Almerę robiłem u Wyszynskiego... Księżyno nie znam. Jednak chcę swoją mazdę zrobić w serwisie który specjalizuje się w tej marce i dla tego szukam sprawdzonego przez innych.
Przemo10 napisał(a):Za chwlę zmieniasz temat i juz nie chodzi Ci o jakość naprawy, tylko o to że daja cyt "jakiegos Yarisa" i chcą kaucji-no cóz widocznie zaistniały ku temu uzasadnione przesłanki![]()
Auto zastępcze w mojej sytuacji jest istotnym elementem...
Przemo10 napisał(a):Co do sprawy zalatwiania z ubezpieczycielem sorry totalna bzdura i to nie patrząc na samo ASO tylko na praktyke zakładów ubezpieczeń, więc nie wiem co to za arument na koncu podnosisz że w Wyszyńskim przejmują cała sprawę z ubezpieczycielem? Jak w Księżyno wybierzesz opcje bezgotówkowego rozliczenia to też nic Ciebie nie obchodzi...
W Księżyno podsunięto mi dokument do podpisu, z którego (w skrócie) wynika że jeśli ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania ja sam będę musiał ponieść koszty naprawy...
Przemo10 napisał(a):Tak głębiej się zastanawiając po Twoich pytaniach i odpowiedziach (analizując je) wychodzi mi na to, że twój główny problem to było umieszczenie reklamy warsztatu wymienionego w ostatnim poscie, a nie jakaś kolizja....
Nie mam nic wspólnego w wymienionym przeze mnie warsztatem – robiłem tam dawno temu auto – nie tylko pozytywne to były wrażenia – grzebali się chyba miesiąc z naprawą...
Mimo moich rozterek zdecydowałem się na Księżyno. Postaram się wynegocjować jakiś upust na zrobienie nadkola z całym słupkiem przy okazji...
Wrażenia z całej akcji opiszę dla potomnych...
- Od: 30 sie 2010, 22:52
żeby szybko znaleźć warsztat można skorzystać z wyszukiwarki internetowej, na stronie autosluga.pl. wystarczy wpisać nazwę miejscowości, usługa jaka nas interesuje i już, można znaleźć cenę, ale i całą ofertę dotyczącą różnych usług, np holowanie, wyważanie kół, lakiernik, itp itd
-
manku
Nie mam nic wspólnego w wymienionym przeze mnie warsztatem – robiłem tam dawno temu auto – nie tylko pozytywne to były wrażenia – grzebali się chyba miesiąc z naprawą...
ETS-wielkie przeprosiny z mojej strony, troszkę Ci pojechałem zupełnie nie mając do tego podstaw

Czescm dzisiaj byłem w ASO Mazda Stefan Dyga w Katowicach przy ul. Siwka 11. Obsul. Siwka 11 – obsługa w tym punkcie stoi na bardzo niskim poziomie, kiedy tylko pojawiłem się w tym miejscu starsza pani pracująca w biurze z oburzeniem głośno rozmawiała mówiąc z pretensjami, że wszyscy do Niej dzwonią z Częstochowy, Warszaway i że Ona ma już tego dosyć. Pozatym kiedy zaczeła ze mną rozmawiać była bardzo nie uprzejma zadałęm jej pytanie odnośnie sposobu realizacji zamówienia, pani się odwróciła usiadła na swoje krzesło i odpaliła papierosa. Cała atmosfera tam panująca jest okropna, umawiamy się na sposób naprawy a w efekcie jest zupełnie inaczej bez powiadamiania wcześniejszego klienta!!! Samochody używane, które wystawione są w salonie są powypadkowe co widać gołym okiem.
Na szczęscie podjechałem do serwisu Pro-moto przy ul. Rzepakowa 6, i tam obsługa stoi na bardzo wysokim poziomie, jak i wiedza pana z serwisu, do tego panuje bardzo wysoka kultura osobista. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać z ASO Mazdy w Katowicach to zdecydowanie polecam ASO Pro-moto.
Na szczęscie podjechałem do serwisu Pro-moto przy ul. Rzepakowa 6, i tam obsługa stoi na bardzo wysokim poziomie, jak i wiedza pana z serwisu, do tego panuje bardzo wysoka kultura osobista. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać z ASO Mazdy w Katowicach to zdecydowanie polecam ASO Pro-moto.
...nie wszyscy mogą jeździć M@zdą. Niech jeżdżą golfami, tak jak wszyscy...
- Od: 10 sie 2010, 10:41
- Auto: Mazda 5CR 2.0 PB z 2005r
Mazda 626 GF 98r 2.0 115KM PB + LPG Stag 300+
Była Mazda Demio 98 1.3 16V (63KM)
Była MX-3 1.6 PB
Arton napisał(a):starsza pani pracująca w biurze z oburzeniem głośno rozmawiała mówiąc z pretensjami, że wszyscy do Niej dzwonią z Częstochowy, Warszaway i że Ona ma już tego dosyć.
ta pani to żona szefa

może dzwonili z Jasnej Góry dlatego była poirytowana??

Polecam warsztat.
Tomasz Dylewski
Osińska 35
87-700 Aleksandrów Kujawski
telefon 508 154 137
pomógł w tym temacie
viewtopic.php?f=127&t=119304&p=2054881#p2054881
dzwoniłem do Pana Tomka zajmuje się elektroniką samochodową.
Tomasz Dylewski
Osińska 35
87-700 Aleksandrów Kujawski
telefon 508 154 137
pomógł w tym temacie
viewtopic.php?f=127&t=119304&p=2054881#p2054881
dzwoniłem do Pana Tomka zajmuje się elektroniką samochodową.
- Od: 28 lip 2011, 20:55
- Auto: mazda626
premacy
mazda 5
ETS napisał(a):a zna ktoś z Was ten serwis?
kilka lat temu robiłem tam też z OC inne auto – Almerę, poszło im dość sprawnie i większych uwag nie miałem. Zrobili na mnie wrażenie jak prezentowali szkody rzeczoznawcy– jak zaczeli auto rozbierać to wystraszyłem się czy nie będzie szkody całkowitej
.
Ja oddałem swoją 6 do lakierni na jeden dzień ,bez problemu dostałem 5 jako zastępcze, bez żadnych kaucji, nawet paliwa nie dolewałem. Jak 3 lata temu kupowałem madzię, miała pukniętą pupkę. Wymieniałem klapę na nową,zderzak, zamek naprawili. Nie miałem większych zastrzeżeń,szybko, sprawnie ,no tylko cena trochę spora,ale za nowe części. Polecam ich lakiernię na Brackiej.
Ostatnio edytowano 10 sie 2011, 22:33 przez giberes, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 29 paź 2008, 01:13
- Auto: Mazda 6 1.8 liftback 2007r.
Może ktoś z Warszawy lub okolic poleci dobry, solidny i oczywiście
tani
warsztat specjalizujący się w zabezpieczaniu antykorozyjnym aut.

- Od: 31 gru 2006, 20:36
- Auto: M6 GY MZR-CD 143kM ACTIVE `07
momores napisał(a):Może ktoś z Warszawy lub okolic poleci dobry, solidny i oczywiścietani
warsztat specjalizujący się w zabezpieczaniu antykorozyjnym aut.
Doczepiam sie do pytania. W ASO to koszt 800zł ciekawe jakie ceny są poza ASO
Jak ma być zrobione porządnie to koszt raczej niższy nie będzie.
Prosta kalkulacja – policz
– porządne mycie podwozia przed konserwacją 50-80zł
– jakiś dobry środek do oczyszczenia z rdzy np. RUST EATER 1l – min. 50zł
– około 5l Noxudol 1600 na podwozie i nadkola +/– 200zł
– około 2l specyfiku do profili zamkniętych, drzwi np. Noxudol 750 – ok. 100zł
– min. 1l tzw. "baranka" na progi typu Noxudol BODY – ok. 50zł,
I tylko to co powyżej to koszt w okolicach 450-500zł.
Do tego robota.
Prosta kalkulacja – policz
– porządne mycie podwozia przed konserwacją 50-80zł
– jakiś dobry środek do oczyszczenia z rdzy np. RUST EATER 1l – min. 50zł
– około 5l Noxudol 1600 na podwozie i nadkola +/– 200zł
– około 2l specyfiku do profili zamkniętych, drzwi np. Noxudol 750 – ok. 100zł
– min. 1l tzw. "baranka" na progi typu Noxudol BODY – ok. 50zł,
I tylko to co powyżej to koszt w okolicach 450-500zł.
Do tego robota.
Witam,
Polecam zakład "BatCar" w Zielonej Górze na ul. Szosa Kisielińska. Tel.: 519546529. Ja mam tam sprawdzonego mechanika, który się nie poddaje nigdy i zawsze naprawi- Piotrek. Dzisiaj postaram załatwić się rabat na naprawę dla forumowiczów Mazdy.
Polecam zakład "BatCar" w Zielonej Górze na ul. Szosa Kisielińska. Tel.: 519546529. Ja mam tam sprawdzonego mechanika, który się nie poddaje nigdy i zawsze naprawi- Piotrek. Dzisiaj postaram załatwić się rabat na naprawę dla forumowiczów Mazdy.
- Od: 27 wrz 2010, 01:10
- Auto: MAZDA 626 2,0 Comprex 93'
Serdecznie polecam forumowicza Bananmin. Jeżeli ktoś chce założyć lub serwisować instalację lpg, w moim odczuciu jest to bardzo kompetentna osoba a i nie wydrze zbyt wiele z portfela.
- Od: 21 lut 2011, 20:26
- Auto: 323f bj '03 1.6 16v
Stag300+, REG, ACR01