A jak masz teraz Froyo to obowiązkowo zainstaluj LEDefy, bo masz maksymalna jasność w trybie auto skręconą do 2/3.
Telefony komórkowe
TO przed snem wrzuć sobie root explorera też i zmień DPI na 200 w build.prop (system/build.prop > LCD_density) i potem ustaw siatkę w LP na 6x7. Wtedy da się używać ekranu w Defy dopiero. 
A jak masz teraz Froyo to obowiązkowo zainstaluj LEDefy, bo masz maksymalna jasność w trybie auto skręconą do 2/3.
Ostatnio edytowano 31 sie 2011, 22:28 przez Topaz, łącznie edytowano 1 raz
Zgadnij kotku, co mam w środku....
- Od: 22 kwi 2006, 20:18
- Auto: M6 2.3 Sport
Adamos napisał(a):drugie to, że pod "domkiem" ciagle są aktywne aplikacje, musze poszukać programu do konczenia procesów (po co 3x ustawienia :/ )
Nie, Nie, nie... po pierwsze pod domkiem masz ostatnio uzyte, a nie aktywne aplikacje. Po drugie żadnych task killerów. Ewentualnie poczytaj o AMM i ustaw jak trzeba w swoim telefonie. Większe procesy same się zamykają np Opera, Angry Birds itd. To nie symbian
Adamos napisał(a):owszem w Androidzie chodzi o ciągłą synchroniacje itp itd ale jakoś tak psuje mi to estetyke
Wszystko co zbędne da się wyłączyć... nie trzeba tego brutalnie zabijać. Możesz sobie zrobić tylko synchornizacje np gmaila, a olać sprawdzenia co chwile kontaktów, kalendarza itd. To samo dotyczy się w sumie każdej aplikacji.
Jeżeli nie ma w romie to polecam coś do zamykania sesji APN jeżeli zależy ci by telefon nie był stale online.
Task kiler jest potrzebny. Nie do autoubijania tylko do zabicia procesu jak coś jest nie tak. Przydaje się też do pracy z niektórymi aplikacjami typu FB, kiedy nie chce odświeżyć statusów.
Topaz napisał(a): Nie do autoubijania tylko do zabicia procesu jak coś jest nie tak. Przydaje się też do pracy z niektórymi aplikacjami typu FB, kiedy nie chce odświeżyć statusów.
Systemowy wtedy chyba wystarcza. Ale masz rację. Do tego tak. Ale nie do autokillowania. W pierwszym moim telefonie z androidem się na tym przejechałem. W efekcie wcale nie miałem więcej pamięci dostępnej. Inna sprawa to ciągła kontrola takiego task killera czy czasem nowo zainstalowany program dobrze w nim ustawiłem. Bo ta menda na samym poczatku nawet budzik ubijała
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Haha i znów ładuje
pogralem troche, kilka aplikacji zainstalowałem i rano po graniu bateria padła 
musze poczytać o tych killerach bo jakoś nie podoba mi się to, że np. FirendLocation chodzi, przecież im wiecej ram zajętego tym szybciej bateria zejdzie. pobralem Advance Task Manager by recznie konczyc procesy, na auto przyjdzie czas.
Nie mogę zrobić aktualizacji, telefon każe mi czekać i spróbować później. Poczekam
Nie mniej jednak zadowolenie w pełni
jeszcze większe będzie w czasie deszczu czy czegoś podobnego, jak nie bede sie przejmować wodą
No to czas na Ptaszki
musze poczytać o tych killerach bo jakoś nie podoba mi się to, że np. FirendLocation chodzi, przecież im wiecej ram zajętego tym szybciej bateria zejdzie. pobralem Advance Task Manager by recznie konczyc procesy, na auto przyjdzie czas.
Nie mogę zrobić aktualizacji, telefon każe mi czekać i spróbować później. Poczekam
Nie mniej jednak zadowolenie w pełni
No to czas na Ptaszki
Aktualizację do Froyo masz od jakiegoś pół roku. I każda Defy ją ma. Ja jadę na 2.3.5. Aktualizacja via OTA nie ma sensu, RSD Lite i robisz to sam w dokładnie 4 minuty, oficjalnym softem od Motoroli.
Adamos napisał(a):przecież im wiecej ram zajętego tym szybciej bateria zejdzie
Co za bzdura. Zużycie baterii nie zależy od zajętości ramu tylko od cykli procesora.
Jak się chcesz pozbyć niechcianych aplikacji to zamiast je killować lepiej je odinstalować.
Sokool napisał(a):Adamos napisał(a):przecież im wiecej ram zajętego tym szybciej bateria zejdzie
Co za bzdura. Zużycie baterii nie zależy od zajętości ramu tylko od cykli procesora.
Jak się chcesz pozbyć niechcianych aplikacji to zamiast je killować lepiej je odinstalować.
skoro jest to pamięć chwilowa to wymaga poboru prądu by dane nie uległy skasowaniu. może i zużycie baterii jest bardzo małe ale jednak jest. tzn tak mi sie wydaje.
a swoją drogą wywale to i owo tylko muszę zrobić roota? (dobrze mowie?) bo pewnych aplikacji nie usunę przez menadżer aplikacji czy zadań
Poczytaj, poczytaj. Jest cała masa wywodów na temat task killerów w androidzie. Ręcznie sobie wyłączaj co chcesz. uwazaj tylko z autokilerami, bo tylko sobie zaszkodzisz jak ci pozamyka polowe procesow systemowych dla oszczednosci 200KB ramu 
Adamos napisał(a):Jaka różnica w cenie?
No tak pi razy oko 300 zł. Obecnie w MM SGM kosztuje 430 zł, więc przy tej kasie jest to spora różnica.
Moja małżonka już się napaliła na fonik z androidem

EDIT 02.09.2011, 15:30
Żona kupiła Samsunga Galaxy Mini.
Oddałem Huaweia. Sądzę, że to dobra oferta dla kogoś kto chce sobie kupić androida (ale jakiś taki mocniejszy telefon) a nie miał wcześniej fona z tym systemem – na spokojnie można sobie zobaczyć co i jak.
Wykonałem większość zadań. Granie na czekanie mi nie zadziałało, znalazłem na różnych forach, że to znany problem i niektórym zadziałało po przełączeniu na plusa, ale się jakoś przełączyć nie umiałem. Nie zaliczyło mi też nie wiem czemu zrobienia zdjęć i nakręcenia video.
Ostatecznie jestem 1824 w rankingu.
Najgłupsze według mnie jest to, że można dostać punkty za wysłanie/odebranie smsów. Pewnie jest tak, że ktoś kto jest w play i ma darmowe rozmowy i smsy w sieci to nagrzmaca smsami na ten numer, żeby mieć więcej punktów...
Wykonałem większość zadań. Granie na czekanie mi nie zadziałało, znalazłem na różnych forach, że to znany problem i niektórym zadziałało po przełączeniu na plusa, ale się jakoś przełączyć nie umiałem. Nie zaliczyło mi też nie wiem czemu zrobienia zdjęć i nakręcenia video.
Ostatecznie jestem 1824 w rankingu.
Najgłupsze według mnie jest to, że można dostać punkty za wysłanie/odebranie smsów. Pewnie jest tak, że ktoś kto jest w play i ma darmowe rozmowy i smsy w sieci to nagrzmaca smsami na ten numer, żeby mieć więcej punktów...
Coś mi świruje ten telefon. Aparat mi nie działa tak jak (chyba) powinien. http://forum.android.com.pl/f266/brak-u ... cie-94016/ – opisany problem.
inna sprawa, żeby wywalić jakies myspace, wiadomości i pogodę czy networkLocationService itp. to tak jak pisałem musi byc root?
p.s: ktoś może wie dlaczego mam dwa razy "konta" w menu?
inna sprawa, żeby wywalić jakies myspace, wiadomości i pogodę czy networkLocationService itp. to tak jak pisałem musi byc root?
p.s: ktoś może wie dlaczego mam dwa razy "konta" w menu?
Topaz napisał(a):Wszystko już było tam. Wyczyść cache aplikacji aparatu. Poza tym najlepszą aplikacją do zdjęć jest LGCamera.
ale wstyd
HTC desire Z po upgradzie na 2.3.3 84 godziny od ładowania i wykazuje jeszcze 40% naładowania, tego się nie spodziewałem :–) . SE Xperia X8 którego miałem nieprzyjemność użytkować przez miesiąc trzymał maks 48 godzin. Żałuję że wtedy nie wziąłem ZTE Blada, naprawdę fajny telefon i nie zraziłbym się tak to telefonów z Androidem.
..::Born To Rise Hell::..
Ja po 2 d i 14h podłączyłem do ładowarki. Pewnie do 3 dni bym dociągnął, bo miałem rano jeszcze 17%, ale czytałem w drodze do pracy książkę i grałem w Angry Birds. Przez cały okres użytkowania od ostatniego ładowania nakręciłem 3 krótkie filmiki, wrzuciłem je na youtube, zrobiłem kilka zdjęć. Nie jest źle.
Może teraz przeczytam jakąś książkę w wydaniu papierowym, to zobaczę jak będzie z baterią – teraz wykorzystuję 10% w jedną stronę do pracy, jakieś 7% w drugą
.
Zauważyłem też, że 1% baterii telefonu niedotykanego wystarcza na min. 7 h (bez WiFi i z 2G).
Edit:06 wrz 2011 8:49
Używa ktoś z Was takiego ustrojstwa?
http://allegro.pl/etui-samsung-s5660-ga ... 67242.html
Wkurza mnie niesamowicie, że jak ktoś zadzwoni, to po zakończonej rozmowie telefon nie jest zablokowany. Już dwa razy do kogoś zadzwoniłem niechcący, wczoraj włączyłem wifi, bt i gps całkowicie niechcący, do tego przestawiłem język klawiatury swype na jakiś cudaczny, do tego coś tam się w telefonie włączyło bateriożernego
. Masakra – nie zawsze pamiętam o zablokowaniu klawiatury ponownie.
Może teraz przeczytam jakąś książkę w wydaniu papierowym, to zobaczę jak będzie z baterią – teraz wykorzystuję 10% w jedną stronę do pracy, jakieś 7% w drugą

Zauważyłem też, że 1% baterii telefonu niedotykanego wystarcza na min. 7 h (bez WiFi i z 2G).
Edit:06 wrz 2011 8:49
Używa ktoś z Was takiego ustrojstwa?

Wkurza mnie niesamowicie, że jak ktoś zadzwoni, to po zakończonej rozmowie telefon nie jest zablokowany. Już dwa razy do kogoś zadzwoniłem niechcący, wczoraj włączyłem wifi, bt i gps całkowicie niechcący, do tego przestawiłem język klawiatury swype na jakiś cudaczny, do tego coś tam się w telefonie włączyło bateriożernego