Nie natknąłem się na podobny post więc mam pytanie?
W mojej mazdzińce 2004 2,0 diesel powyżej 130km/h samochód lata na wszystkie strony. Swojego mechaniora chiałem zatłuc bo dwa razy sprawdzał luzy w zawieszeniu i nic . Chyba że tak ma być że mpv są wrażliwe na podmuchy boczne, niewiem. Może ktoś coś miał podobnego u siebie, to podzieldzie się wiedzą. Pozdrawiam
latające auto
Strona 1 z 1
U mnie przy 130-140 jedzie jak po szynach prosto bez kołysania na boki. Może sprawdź amortyzatory, wyważenie kół, sprawdź np. ostro hamując czy nie trzęsie kierownicą, bo może to tarcze hamulcowe taki mają wpływ na stabilność jazdy z większą prędkością.
- Od: 13 paź 2010, 18:20
- Auto: Mazda MPV 2003, 2.0Diesel Karakuri
Taka tak, sprawdziłem tarcze, wyważenie kół, nowa geometria itd. przyjrze się jeszcze amorkom
- Od: 1 lip 2011, 12:57
- Auto: MPV 2,0 D 136 KM 2004r
Sprawdź poprawność wciśniętych tulei na wahaczach , mój mechanior wybił je z [waaaczego?] bez zaznaczenia jak powinny być wduszone no i się zaczęła jazda bez trzymanka , raz mało nie odfrunołem z drogi tak nią zaczęło nosić po szosie a dodatkowo stała się strasznie podatna na nierówności
hmm moja MPV też nie jest super stabilna przy większych prędkościach, ale obstawiam wahacze i amortyzatory. Wszystko do wymiany w nadchodzącym tygodniu więc później dam znać jak bardzo komfort i prowadzenie się poprawiło:) a że to zawieszenie to nie ma żadnych wątpliwości 
"To nie prędkość zabija, lecz gwałtowna jej utrata" – to takie motocyklove ;)
Kredyty dla firm! Finansowanie bieżącej działalności, inwestycje, leasingi – zapraszam :) Szeroka oferta! :)
Kredyty dla firm! Finansowanie bieżącej działalności, inwestycje, leasingi – zapraszam :) Szeroka oferta! :)
- Od: 8 sty 2012, 23:13
- Auto: Mazda MPV 2.0 diesel 2002r
Strona 1 z 1