Telefony komórkowe
No wydaje mi sie ze pc Suite miał eksport do csv. Może być też vcf.
Edit:
A może by tak tego użyć http://www.goosync.com/ ?
Kontakty poleca na googla, a po zalogowaniu z Googlem na DEFY one automatycznie się sciągną.
Edit:
A może by tak tego użyć http://www.goosync.com/ ?
Kontakty poleca na googla, a po zalogowaniu z Googlem na DEFY one automatycznie się sciągną.
Ostatnio edytowano 31 sie 2011, 12:43 przez bieski, łącznie edytowano 1 raz
gmail coś mi swiruje. zrobiłem kopie kontasktów csv przez program nokii i na koncie google widze tylko dwa kontakty. reszta niby jest ale ich nie pokazuje (nazw). kopiowanie bez bluetooth tez nie idzie. blad po stronie Defy
Dobra, może ktos będzie wiedział 
W jaki sposób mozna skopiować kontakty z telefonu Samsung Z720 (chodzi o rozbudowaną książkę telefoniczną po kilka numerów do jednego kontaktu) do telefonu Motorola V8 ?
Bo szczerze mówiąc to jakoś nie mam ochoty tego przeklepywać ręcznie, a kopiowanie przez SIM jest bezsensowne (rozbija jeden kontakt z kilkoma numerami tel. na kilka różnych kontaktów)
W jaki sposób mozna skopiować kontakty z telefonu Samsung Z720 (chodzi o rozbudowaną książkę telefoniczną po kilka numerów do jednego kontaktu) do telefonu Motorola V8 ?
Bo szczerze mówiąc to jakoś nie mam ochoty tego przeklepywać ręcznie, a kopiowanie przez SIM jest bezsensowne (rozbija jeden kontakt z kilkoma numerami tel. na kilka różnych kontaktów)
@Adamos
a ta strona co ci podałem?
Samsung ma jakis taki badziew to synchronizacji kontaktów (Samsung PC Studio). Tym wyciągałem do pliku VCF. Motorola powinna łyknąć taki plik.
Grzyby napisał(a):W jaki sposób mozna skopiować kontakty z telefonu Samsung Z720 (chodzi o rozbudowaną książkę telefoniczną po kilka numerów do jednego kontaktu) do telefonu Motorola V8 ?
Samsung ma jakis taki badziew to synchronizacji kontaktów (Samsung PC Studio). Tym wyciągałem do pliku VCF. Motorola powinna łyknąć taki plik.
Jak mi tylko żona odda telefon (korzysta z nielimitowanych rozmów z mojego konta) to sprawdzę 
Czyli PC Studio, zgrać kontakty z telefonu i szukać czegoś w rodzaju eksportu do VCF ?
A czym to wrzucić w Motkę?
Czyli PC Studio, zgrać kontakty z telefonu i szukać czegoś w rodzaju eksportu do VCF ?
A czym to wrzucić w Motkę?
Grzyby napisał(a):Czyli PC Studio, zgrać kontakty z telefonu i szukać czegoś w rodzaju eksportu do VCF ?
tak
Grzyby napisał(a):A czym to wrzucić w Motkę?
A dostałeś jakąs płyte do Motki, albo na karcie pamięci sprawdz.
Oni też maja taki program do synchronizacji jak samsung.
bieski napisał(a): Grzyby napisał(a):Czyli PC Studio, zgrać kontakty z telefonu i szukać czegoś w rodzaju eksportu do VCF ?
tak
To już zrobiłem.
Tylko mam teraz problem z Motką. Nie mam do niej żadnej płyty, żadnego programu.
To starszy model RAZR V8 i nie mam pojęcia czym to do niej wrzucić (karty pamięci toto nie posiada – ma wbudowane 512Mb
Strony Motoroli zupełnie nie czaję (od "wieków" używałem Samsunga i tam wszystko szło z automatu ...
Albo ja źle coś czytam, albo motorola każe sobie płacić za ten soft...
Jak masz konto to ssij stąd: http://chomikuj.pl/bezaty/Motorola+Mobile+Phone+Tools
Masz tam dwie wersje. Jak nie pójdzie na nowszej, to ściągnij te 4.5.1
Jak nie masz konta to się odezwij.
Nie zdziwię się jak po podłączeniu do usb jest możliwość przeglądania telefonu jako dysku wymiennego. Wtedy wrzucasz ten plik z kontaktami i powinno się go dac odpalić z poziomu telefonu.
Jak masz konto to ssij stąd: http://chomikuj.pl/bezaty/Motorola+Mobile+Phone+Tools
Masz tam dwie wersje. Jak nie pójdzie na nowszej, to ściągnij te 4.5.1
Jak nie masz konta to się odezwij.
Nie zdziwię się jak po podłączeniu do usb jest możliwość przeglądania telefonu jako dysku wymiennego. Wtedy wrzucasz ten plik z kontaktami i powinno się go dac odpalić z poziomu telefonu.
loockas napisał(a):Nie zdziwię się jak po podłączeniu do usb jest możliwość przeglądania telefonu jako dysku wymiennego
Jest. Spróbuję tak jak piszesz
bieski napisał(a):@Adamos
a juz jakoś przez sim poszło. nie mam rozbudowanych kontaktów więc okej.
pierwsze spostrzeżenie to wkurza mnie rozłożenie ikon w menu. musze poczytać jak je ogarnać. ich pozycje się zmieniają co drażni.
drugie to, że pod "domkiem" ciagle są aktywne aplikacje, musze poszukać programu do konczenia procesów (po co 3x ustawienia :/ )
a tak to bajer
a mój HTC przy emeryckim użytkowaniu wytrzymał 3 dni i 20 godzin a potem krzyknął że mu zostało 15 % baterii i że niedługo zdechnie :–). Zatem dwa dni dam radę przy normalnym użytkowaniu :–).
..::Born To Rise Hell::..
Adamos napisał(a):pierwsze spostrzeżenie to wkurza mnie rozłożenie ikon w menu. musze poczytać jak je ogarnać. ich pozycje się zmieniają co drażni.
Polecam go laucher ex albo laucher pro
Adamos napisał(a):drugie to, że pod "domkiem" ciagle są aktywne aplikacje, musze poszukać programu do konczenia procesów (po co 3x ustawienia :/ )
W androidzie nie musisz konczyc procesów. System sam je skilluje jak bedzie taka potrzeba.
bieski napisał(a):Adamos napisał(a):pierwsze spostrzeżenie to wkurza mnie rozłożenie ikon w menu. musze poczytać jak je ogarnać. ich pozycje się zmieniają co drażni.
Polecam go laucher ex albo laucher proAdamos napisał(a):drugie to, że pod "domkiem" ciagle są aktywne aplikacje, musze poszukać programu do konczenia procesów (po co 3x ustawienia :/ )
W androidzie nie musisz konczyc procesów. System sam je skilluje jak bedzie taka potrzeba.
ad 1) o tych laucherach juz gdzieś czytałem
ad 2) o tym, że nie musze konczyc procesów też przeczytałem......ale jakoś mnie to strasznie drażni no i zjada baterie. w Symbianie zawsze miałem "czysto", owszem w Androidzie chodzi o ciągłą synchroniacje itp itd ale jakoś tak psuje mi to estetyke
ale dzięki za informacje, dostałem telefon to nie można było nawiązać ze mną kontaktu