Mazda Xedos 9 TA KL '02r.
No no Szymonie widzę że szoferka służy. Fajnie fanie, podoba się.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
pieknie to wyglada
cos czuje ze na moj slub tez bede chcial w takiej madzi jechac 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
no to mysle ze za rok bedzie trzeba sie szykowacsim60 napisał(a):Nie ma sprawy. Madzia i ja jesteśmy do dyspozycji.
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Witam.
No wreszcie po ślubie znalazłem trochę czasu żeby wejść na forum. Szymon jeszcze raz dziękuję za ten dzień że poświęciłeś mi czas i oczywiście mazdę. Widzę że fotki już wrzucone fajnie się prezentowała w ten dzień. Jak będziesz sprzedawać to mój numer znasz
.
Pozdrawiam.
No wreszcie po ślubie znalazłem trochę czasu żeby wejść na forum. Szymon jeszcze raz dziękuję za ten dzień że poświęciłeś mi czas i oczywiście mazdę. Widzę że fotki już wrzucone fajnie się prezentowała w ten dzień. Jak będziesz sprzedawać to mój numer znasz
Pozdrawiam.
- Od: 3 paź 2005, 17:44
- Auto: Mazda 626 (GE) 2.0 FS 93r
sim60 napisał(a):A po co mam sprzedawać.Jeździ nam się dobrze razem i nie myślę odrzucać takiej wygody.

]
-
Kamil
To jest prawdziwa limuzyna do slubu a nie jakies 300c hummery i inne spawane cuda ; ) Bardzo ladnie sie prezentowala do slubu : ) Chetnie bym pojechal swoja do slubu ale pewnie zanim to sie stanie to bedize z niej juz zabytek hehe 
- Od: 18 lip 2010, 14:47
- Auto: Mazda Xedos 9 (Kosmo Blau meallic(A5)) TA KL 2.5 V6 94'
zabytkiem do ślubu też jest : git 
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
Ostatnio niestety pojawiły się problemy z pompą ABS-u i z czujnikiem ABS w lewym przednim kole.Potrafi zadziałać ABS przy małych prędkościach zwłaszcza podczas skrętu w prawo ,gdzie komputer nie odnotowuje żadnego błędu. Podczas jazdy nagle słychać tarcie klocków o tarczę w lewym przednim kole i komputer odnotowuje błędy z pompy a wtedy pokazuje się na wyświetlaczu błąd ABS , zostaje wyłączony TCS oraz zaczyna migać kontrolka HOLD ze skrzyni biegów a skrzynia pracuje normalnie. Muszę wtedy powoli hamować auto bo niestety bardzo wtedy auto pływa na boki bo poprzez błędy pompy są różne siły hamowania na kołach przednich. Po całkowitym zatrzymaniu auta pompa się uspokaja a dalsza jazda jest możliwa choć błędy są wyświetlane a nieraz na odcinku kilku kilometrów potrafi mi się tak zrobić parę razy. Bardzo ciężko dostać taką pompę i ten czujnik lecz staram się aby to usunąć najszybciej co niestety trochę potrwa.
- Od: 7 sie 2010, 23:17
- Auto: Mazda Xedos 9 2,5 v.6 KL 2002 LPG
Sim a nie możesz wyciągnąć bezpiecznika z ABS żeby nie przeszkadzał w jeździe 
może wywala błąd pompy z powodu awarii czujnika
i nie trzeba będzie jej wymieniać
może by Tadziol sobie z tym poradził a czujnik podszedł z innego modelu, byle rezystancja się zgadzała
powodzenia
może wywala błąd pompy z powodu awarii czujnika
może by Tadziol sobie z tym poradził a czujnik podszedł z innego modelu, byle rezystancja się zgadzała
powodzenia
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Niestety pompa jest do wymiany bo byłem z tymi błędami u chłopców z Mazvagtech i niestety wywala błędy z samej pompy oraz nieraz z samego czujnika.
Czujnik ABS oraz pompa jednak są dobre co dopiero wyszło w naprawie u Wieśka w Dębicy. Głównym winowajcą całego zamieszania w układzie ABS była koronka na przegubie. Przegub zewnętrzny był niedawno wymieniany a koronka była na niego nabijana i niestety spadła z przegubu i narobiła sporego zamieszania w ABS-ie. Teraz nie wyskakują żadne błędy i układ ABS działa prawidłowo.
Teraz tylko zostało wymienić tarcze hamulcowe przednie (zwichrowane), które już są zamówione i układ hamulcowy będzie w pełni sprawny.
Czujnik ABS oraz pompa jednak są dobre co dopiero wyszło w naprawie u Wieśka w Dębicy. Głównym winowajcą całego zamieszania w układzie ABS była koronka na przegubie. Przegub zewnętrzny był niedawno wymieniany a koronka była na niego nabijana i niestety spadła z przegubu i narobiła sporego zamieszania w ABS-ie. Teraz nie wyskakują żadne błędy i układ ABS działa prawidłowo.
Teraz tylko zostało wymienić tarcze hamulcowe przednie (zwichrowane), które już są zamówione i układ hamulcowy będzie w pełni sprawny.
A orientujesz się jakie tam są przeguby? Ile zębów zewnętrznych, ile wewnętrznych?
mrgagrzybotron napisał(a):A orientujesz się jakie tam są przeguby? Ile zębów zewnętrznych, ile wewnętrznych?
U mnie w przegubach z obu stron jest: 35 zębów wewnętrznych i 31 zębów zewnętrznych o oznaczeniu MZ-837.
Tarcze już wymienione i układ hamulcowy działa bez zarzutu. Pozostaje tylko wyważyć koła bo przy dużych prędkościach czuć bicie na kierownicy i na pedale hamulca.
sim60 napisał(a):Tarcze już wymienione i układ hamulcowy działa bez zarzutu. Pozostaje tylko wyważyć koła bo przy dużych prędkościach czuć bicie na kierownicy i na pedale hamulca.
To samo u mnie się zapowiada.Dzisiaj po wyżej 120 czułem drganie
Powiedz czy już wiesz co się dzieje że masz spadek mocy
]
-
Kamil
Xedos trafił do mnie, nie odpalający, zarośnięty.... generalnie nie jeżdżący. Powód postoju samochodu na parkingu przez prawie 3lata UPG...okazało się że jednak nie, samochód jeździ i będzie w niedalekim czasie do sprzedania. Kilka fotek ode mnie.
Dopisano 27 maja 2018 20:12:
Główny powód nie odpalania to przewód paliwowy, wypadanie zapłonu na 5 cylindrze, LPG – które zwariowało w tym aucie.... tak wyglądał szczur na 3 dni po zrzuceniu z lawety
Dopisano 27 maja 2018 20:12:
Główny powód nie odpalania to przewód paliwowy, wypadanie zapłonu na 5 cylindrze, LPG – które zwariowało w tym aucie.... tak wyglądał szczur na 3 dni po zrzuceniu z lawety
]
-
Kamil