Dźwieki: powitania, zapiecia pasow i przekroczenia (alarm) obranej predkosci.
1, 2
Witam wszystkich!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Madzi6 z 2009 roku, czyli przed liftem. Kiedy ją kupiłem, po włączeniu zapłonu na wyświetlaczu pojawiał się napis "Hello" i słyszalny był dźwięk powitania (taki trzykrotny "din din din"). Później w ASO wymieniono mi całe radio na nowe i wszystko jest OK, ale od tego czasu nie ma już tego dźwięku powitania, tylko sam napis "Hello" i "Goodbye". Podobno można to jakoś ustawić. Próbowałem do tego dojść, szukałem w instrukcji obsługi, ale nie znalazłem. Jeśli ktoś wie jak to ustawić, to bardzo proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Madzi6 z 2009 roku, czyli przed liftem. Kiedy ją kupiłem, po włączeniu zapłonu na wyświetlaczu pojawiał się napis "Hello" i słyszalny był dźwięk powitania (taki trzykrotny "din din din"). Później w ASO wymieniono mi całe radio na nowe i wszystko jest OK, ale od tego czasu nie ma już tego dźwięku powitania, tylko sam napis "Hello" i "Goodbye". Podobno można to jakoś ustawić. Próbowałem do tego dojść, szukałem w instrukcji obsługi, ale nie znalazłem. Jeśli ktoś wie jak to ustawić, to bardzo proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam!
- Od: 20 paź 2010, 09:26
- Auto: Mazda6 GH 2.0 MZR-CD exclusive kombi
To się ustawia gdzieś w menu nawigacji, nazywa się to "Welcome sound" lub coś w tym rodzaju. Poszukaj dobrze, ja w tym momencie nie mam dostępu do swojej szóstki żeby podać Ci dokładną ścieżkę dojścia.
Roman S.
Czerwony Smok
Czerwony Smok
Już to kiedyś opisywałem. Zerknij tutaj:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=124&t=103226&p=1772941&hilit=welcome#p1772941
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=124&t=103226&p=1772941&hilit=welcome#p1772941
- Od: 11 sie 2010, 23:42
- Auto: Mazda 6 GH 2.2 Diesel Kombi wersja Sport
Zależy jakie masz radio. Jeżeli ez navi to w menu radia. Opcja: "Welcome sound" czy coś podobnego. Jeżeli natomiast masz Navi w dodatku nie oryginalną to niestety nie da się tego ustawić. Nie ma takiej opcji w radiu z nie oryginalną navi (stacji multimedialnej).
Nie wiem jak wygląda sprawa w oryginalnej Navi Mazdy. Pewnie jest podobnie jak w radiu czyli jest w menu funkcja "Welcome sound".
Nie wiem jak wygląda sprawa w oryginalnej Navi Mazdy. Pewnie jest podobnie jak w radiu czyli jest w menu funkcja "Welcome sound".
Nie mam navi, to jest standardowe fabryczne radio z wbudowaną zmieniarką na 6 CD (nie jest to też bose). W ASO powiedzieli, że da się to ustawić, ale odesłali do instrukcji obsługi, a tam tego nie widzę...
darekt80 napisał(a):Nie mam navi, to jest standardowe fabryczne radio z wbudowaną zmieniarką na 6 CD (nie jest to też bose). W ASO powiedzieli, że da się to ustawić, ale odesłali do instrukcji obsługi, a tam tego nie widzę...
W ASO to powinni Ci to ustawić jeśli widzieli, że masz z tym problem, ale taka to już jest polityka olewania klienta. Słuchaj to jest bardzo proste

- Od: 5 lip 2009, 23:42
Ot i cała tajemnica
wyłaczasz wszystko , właczasz i słyszysz w głosnikach zoom – zoom 

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Tomek6, wielkie dzięki i szacun
Działa
W życiu bym na to nie wpadł
Widzę, że macie ogromną wiedzę i można na Was liczyć, dlatego dziękuję wszystkim za Wasze odpowiedzi i rady. Pozdrawiam i życzę szerokości! 

marcin-k napisał(a):czy da się wyłączyć pipczenie
Oczywiście, że się da. Wybierasz z kierownicy opcje komputera i szukasz na wyświetlaczu wskaźnika przypominającego prędkościomierz. Wartość powinna być ustawiona u Ciebie na 120km/h więc przytrzymujesz przycisk set i ostrzeżenie powinno się wyłączyć. Jeżeli chcesz zmienić wartość na wyższą/niższą, wystarczy, że użyjesz przycisku +/– i wybierzesz prędkość przy której chciałbyś być ostrzegany

-
Kamil
Chłopaki, czy Wy naprawdę nie możecie poczytać instrukcji? Ja rozumiem, że są takie akcje, że trzeba trzy razy zamknąć i otworzyć drzwi, potem włączyć wycieraczki a następnie osiem razy nacisnąć hamulec i wtedy będą się szyby domykały... ale kurczę to są naprawdę oczywiste oczywistości.
A gdzie się ustawia, żeby jak wcisnę jedynkę na radiu to mi się pojawiło 107.3, bo nie mogę tego znaleźć?
Przejrzyjcie instrukcję, tam naprawdę jest dużo ciekawych rzeczy
ps. oczywiście no offence
A gdzie się ustawia, żeby jak wcisnę jedynkę na radiu to mi się pojawiło 107.3, bo nie mogę tego znaleźć?
Przejrzyjcie instrukcję, tam naprawdę jest dużo ciekawych rzeczy

ps. oczywiście no offence
Może kolega ma instrukcje w języku aramejskim zachodniego, lewego dorzecza nilu? co nie zmienia faktu że kaczor masz racje
wystarczyłoby pokombinować komputerem, a rozwiązanie sam by kolega znalazł 

-
Kamil
1, 2