Siema.
Rozciekła mi się chłodnica klimatyzacji, możecie mi podać wymiary?? Bo potrzebuję kupić, na allegro znalazłem 2 rodzaje wymiarów.
1.MAZDA 323 S/F BJ
2.0 TD
MODEL: 1998 -2004
WYMIAR RDZENIA : 410 mm x 298 mm x 16 mm
2.
montowana w modelach 323 / 323F wyprodukowanych od 05.98-05.04
wymiary – 645x330x17
Wymiary chłodnicy klimatyzacji
Strona 1 z 1
chodzi ci o skraplacz to zobacz sobie na www.allmazda.net bez logowania też sobie podejrzysz przez przeglądarkę google chrome to ci przetłumaczy w miare ale po mojemu to nie rozwiąże problemu bo były różne wkładane skraplacze pozostaje tylko wyjęcie chłodnicy wody i wyjęcie skraplacza i odczytanie modelu, a na allegro to bym nie kupował ile myślisz że ci wytrzyma
skraplacz ma z 10 lat i pierwszy łapie cały syf z drogi owady i itd. a kto z nas pamięta aby podczas mycia samochodu np. wypłukać ożebrowanie ze skraplacza .nowy do mazdy 6 z 2002r 1.8benzyna to koszt około 400zł. zapytaj w sklepie
www. e-autoparts.pl kupowałem u nich chłodnice nissensa do mojej madzi nie całe 380zł i sprowadzana była z norwegi z magazynu .pozdrawiam
www. e-autoparts.pl kupowałem u nich chłodnice nissensa do mojej madzi nie całe 380zł i sprowadzana była z norwegi z magazynu .pozdrawiam
xedos1972
Ja wymieniałem chłodnicę na wiosnę. Oprócz odpowiednich wymiarów zwróć uwagę na sposób podłączenia. W moim przypadku okazało się że jest jakieś nietypowe i w warsztacie ściągali chłodnicę 2 razy, ( data produkcji i nr vin nic nie pomogły ) facet jeździł ze starą w bagażniku i szukał odpowiednika. Finał był takiż że musiał ściągnąć z zagranicy chłodnię NRF koszt 420zł.
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.... i jazda autem Mazda....
sprawdź po VIN tutaj http://www.japancars.ru/cat/mazda/index.php
xedos1972
Ja bym nie kupował na allegro tak jak pisze xedos1972, bo taka używka może ci po miesiącu walnąc i cała kasa wydana na marne. Ja do swojej BJ 1.5 benzyna`99 dałem za skraplacz w warsztacie, który mi wymieniał 430 zł. Nie pamiętam producenta.
- Od: 23 sie 2010, 23:30
- Auto: szkoda tej Mazdy.. wyżej
MAZDA 323F 1.5-16V (99r)
ja ostatnio zapłaciłem za nową chłodnice + wymiane i nabicie 700zl niestety nie wiem jakiego producenta..
Szerokiej drogi i gumowych drzew ;)
Strona 1 z 1