Witam,
po paru latach udało mi się nareszcie zostać szczęśliwym właścicielem wymarzonej M6, wersja sport exclusive kombi, z oryginalnym mazdowskim spoilerem z tyłu. Niestety w tym właśnie spoilerze leży cały problem- ma zainstalowane światło stopu (w formie listwy), w którym zaczynają wypalać się żarówki/diody (ciężko dostrzec co tam siedzi). Rzecz w tym, że po odkręceniu od spoilera lampa wydaje się być sklejoną całością, bez możliwości prostego otwarcia, a w serwisie mazdy (konkretniej AZ Auto) powiedzieli, że za samo światło chcą 1300zł a cały spoiler razem ze światłem 1100. To raczej chore rozwiązanie, dlatego zwracam się do Was- czy i jak można otworzyć tą lampę i wymienić żarówki na nowe?
Dane które udało mi się uzyskać to te z samej lampy:
Stanley R9325 13,5V4W
Tak, sprawdzałem już dostępność produktów stanley w naszym kraju i jest żadna.
Czy ktoś miał podobny problem? pomocy ;(
Światło stop w spoilerze GY
Strona 1 z 1
@up
Rozumiem, szczerze powiedziawszy rozpatrywałem taką sytuację, więc moja kolejna prośba- jak rozkleić taką lampę? Faktycznie działa bieganie z suszarką do włosów? Wybaczcie, nie mam bardziej profesjonalnego sprzętu, wiedzy niestety też nie:( Jak rozklejać takie lampy?
Rozumiem, szczerze powiedziawszy rozpatrywałem taką sytuację, więc moja kolejna prośba- jak rozkleić taką lampę? Faktycznie działa bieganie z suszarką do włosów? Wybaczcie, nie mam bardziej profesjonalnego sprzętu, wiedzy niestety też nie:( Jak rozklejać takie lampy?
- Od: 23 sie 2011, 11:51
- Auto: Mazda 6 Sport Exclusive 2003
foxx napisał(a):Faktycznie działa bieganie z suszarką do włosów?
mozwe tak , a moze nie... suszarke raczej uzywa sie do rozklejania lamp przednich..
jak to stanley, to moze byc taka sama sytuacja jak z kierunkowskazami bocznymi, czy lampami przeciwmgielnymi...
sa nierozbieralne... oczywiscie zdarzaja sie roabieralne, ale nie wiem na jakiej zasadzie dobierali ktora gdzie idzie...
moze wrzucisz zdjecia? jakies zdjecie makro tej lampy...
Ps.
Prosze o uzupelnienie profilu uzytkownika... (to cos z prawej strony)
dziekuje
Witam ponownie,
w kwestii zdjęć:

Uploaded with ImageShack.us
Tak owa lampa wygląda, jakieś pomysły jak to ustrojstwo rozebrać?
edit by 67igor1:
prosze wklejac kody do zdjec... wtedy otworza sie w poscie...
w kwestii zdjęć:

Tak owa lampa wygląda, jakieś pomysły jak to ustrojstwo rozebrać?
edit by 67igor1:
prosze wklejac kody do zdjec... wtedy otworza sie w poscie...
Myślę,że jest zgrzewana jak klosze przednie.Lub na zatrzaski z jakąś śrubą.Ale bardziej to pierwsze się wydaje prawdopodobne.
Ps.Patrzyłem jak to wygląda, to w mazdzie 626 kombi jest bardzo podobnie

Ps.Patrzyłem jak to wygląda, to w mazdzie 626 kombi jest bardzo podobnie

- Od: 27 sty 2011, 21:57
- Auto: Była:
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C 136KM ;
Jest:
Mazda 6 '08 GY
2.0 LF 147KM AT
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C CITD 121KM ;
Sorry za wszelkie błędy w postach, nie wpadłem na to.
Z tym stopem do 626 to słuszna uwaga- będę musiał bliżej się temu przyjrzeć:P
Jeżeli faktycznie by pasował to rozwiązałoby to mój problem, dzięki. Na pewno poinformuję o ewentualnym sukcesie.
Z tym stopem do 626 to słuszna uwaga- będę musiał bliżej się temu przyjrzeć:P
Jeżeli faktycznie by pasował to rozwiązałoby to mój problem, dzięki. Na pewno poinformuję o ewentualnym sukcesie.
nie będzie prosto go rozklecić, bo te elementy są zespawane!
a jesli ty, nie masz doświadczenia i narzędzi,no to lepiej nie podejmuj tej próby.
poszukaj kogoś, kto juz takie tematy przetrawił..polecam
pozdr.E
a jesli ty, nie masz doświadczenia i narzędzi,no to lepiej nie podejmuj tej próby.
poszukaj kogoś, kto juz takie tematy przetrawił..polecam
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
WItam po przerwie;)
Moi Państwo, z przyjemnością zainteresowanych informuję, że faktycznie światło od mazdy 626 pasuje^_^, więc Barteq0014 –> wielkie dzięki za podsunięcie pomysłu. Światło działa, wygląda dobrze, choć nie jest to IDEALNIE taka sama lampa- na dole są 4 drobne uchwyty do montażu, które w tym spoilerze się nie przydają i na górnej powierzchni lampy jest jakiś tunel, przez który całe światło odrobinę odstaje. Oczywiście nie jest to żaden problem kiedy koszt wymiany światła to 70zł zamiast UWAGA 1300zł, które zaproponowano mi w AZ Auto (koszt samej części- lampy). Zdjęcia:

Moi Państwo, z przyjemnością zainteresowanych informuję, że faktycznie światło od mazdy 626 pasuje^_^, więc Barteq0014 –> wielkie dzięki za podsunięcie pomysłu. Światło działa, wygląda dobrze, choć nie jest to IDEALNIE taka sama lampa- na dole są 4 drobne uchwyty do montażu, które w tym spoilerze się nie przydają i na górnej powierzchni lampy jest jakiś tunel, przez który całe światło odrobinę odstaje. Oczywiście nie jest to żaden problem kiedy koszt wymiany światła to 70zł zamiast UWAGA 1300zł, które zaproponowano mi w AZ Auto (koszt samej części- lampy). Zdjęcia:

Dogadaj się z tym z allegro, robi je osobiście, chyba. Może sprzeda Ci osobno światło, przynajmniej biała blenda jest
Obecną opylisz, koszty wyjdą Ci w sumie niskie. Zobacz na cenę całości 
http://moto.allegro.pl/spojler-mazda-6- ... 67199.html

- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
foxx napisał(a):pasuje^_^, więc Barteq0014 –> wielkie dzięki za podsunięcie pomysłu.
Proszę bardzo

- Od: 27 sty 2011, 21:57
- Auto: Była:
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C 136KM ;
Jest:
Mazda 6 '08 GY
2.0 LF 147KM AT
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C CITD 121KM ;
Strona 1 z 1