Muwies :D

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez sedek » 19 sie 2011, 20:34

Zła kobieta – również dobry film ;) fajne teksty, można się pośmiać <spoko>

Widzewianka_TM napisał(a):a właśnie, śle ktoś kody na środy z Orange na seanse? :)

Ja z tego korzystam, warto! 17zł za 2 bilety do kina.. <spoko>
A do tego "zużyte" bilety wymienić można na partię gry w kręgle w Fantasy Parku ;) ot taka promocja w Cinema City ;D
Forumowicz

Od: 4 sie 2010, 23:42
Auto: Mazda 323f BJ 1.6 2001r

Postprzez Ania_TM » 19 sie 2011, 20:36

sedek napisał(a):Zła kobieta – również dobry film ;) fajne teksty, można się pośmiać <spoko>

Widzewianka_TM napisał(a):a właśnie, śle ktoś kody na środy z Orange na seanse? :)

Ja z tego korzystam, warto! 17zł za 2 bilety do kina.. <spoko>
A do tego "zużyte" bilety wymienić można na partię gry w kręgle w Fantasy Parku ;) ot taka promocja w Cinema City ;D

a kolega kiedy wysyła kody i jak często się udaje? :P :) :)
Ania_TM

Postprzez sedek » 19 sie 2011, 20:41

Widzewianka_TM napisał(a):a kolega kiedy wysyła kody i jak często się udaje? :P :) :)

staram się czwartek rano ;) aby mieć na wszelki wypadek na środę w następnym tygodniu :D za każdym razem się udaje ;d
Kiedyś wystarczało posłać w dzień seansu, a teraz albo za dużo chętnych na tą promocję albo Orange zmniejszyło ilość kodów (albo jedno i drugie ;)) Często zdarza się że już w piątek kodów nie ma
Forumowicz

Od: 4 sie 2010, 23:42
Auto: Mazda 323f BJ 1.6 2001r

Postprzez Ania_TM » 19 sie 2011, 21:06

sedek napisał(a):
Widzewianka_TM napisał(a):a kolega kiedy wysyła kody i jak często się udaje? :P :) :)

staram się czwartek rano ;) aby mieć na wszelki wypadek na środę w następnym tygodniu :D za każdym razem się udaje ;d
Kiedyś wystarczało posłać w dzień seansu, a teraz albo za dużo chętnych na tą promocję albo Orange zmniejszyło ilość kodów (albo jedno i drugie ;)) Często zdarza się że już w piątek kodów nie ma

dobrze wiedzieć, ja na razie mam pecha :P <rotfl>

dziś oglądam Paul- o kosmitach, taka zwariowana komedia :P
Ania_TM

Postprzez Xenocyd » 22 sie 2011, 12:33

Ja wczoraj ogladalem Fast Five – znowu potrzebowalem malo wymagajacego kina :) Muzyka pasowala do klimatu, akcja z sejfem mnie zabila ;) Lekko skonfudowany bylem pojawieniem sie Hana, ale i to udalo mi sie na osi czasu rozpracowac :]
Dzisiaj moze wciagne ostatnich Piratow – Jack Sparrow tez dobrze dziala na rozweselenie a tego aktualnie mi potrzeba.
Forumowicz

Od: 13 maja 2007, 12:01
Auto: Mietek

Postprzez Ania_TM » 22 sie 2011, 12:39

Piraci- miodzio <serduszka> widziałam w kinie w 3D, jak zwykle muzyka zwala mnie z nóg, warto obejrzeć, jedyny minus to za mało Jacka Sparrowa jest w tym filmie ;)
Ania_TM

Postprzez JohnnyB » 22 sie 2011, 13:37

Widzewianka_TM napisał(a):Piraci- miodzio <serduszka> widziałam w kinie w 3D, jak zwykle muzyka zwala mnie z nóg, warto obejrzeć, jedyny minus to za mało Jacka Sparrowa jest w tym filmie ;)

Jak dla mnie największy minus to 3D, w którym to chyba się tylko napisy wyświetlają, a cały obraz jest po prostu ciemny. Jak dla mnie lepsza wersja w 2D.
Ogólnie spoko, bez rewelacji.

Wczoraj obejrzałem sobie Kilera :–)
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Ania_TM » 22 sie 2011, 18:41

w niedzielę Testosteron leciał, jak dla mnie bomba :D
Lejdis był ciut smutny ;)
Ania_TM

Postprzez Blade » 22 sie 2011, 18:46

Ostatni Piraci i Fast Five także za mną. Piraci ujdą – na poziomie 2 i 3 części. Jack Sparrow nie mówi nic o rumie więc to już nie jest to samo :] Fast Five.... zrobił się z tego film "sensacyjny" dla dzieci. No i tytuł oddaje w pełni sens filmu – szybka pod względem akcji piąta część serii (czyt. odcinanie kuponów). Szkoda tylko że fajne auta i wyścigi już nawet nie pełnią funkcji tła.

Testosteron leciał, jak dla mnie bomba

<spoko> :D
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez Ania_TM » 22 sie 2011, 18:55

Fast Five – widziałam już dawno, racja zabrakło tam wyścigów i fajnych furek ;)
Ania_TM

Postprzez Don Corleone » 22 sie 2011, 22:15

Blade napisał(a):Piraci ujdą – na poziomie 2 i 3 części. Jack Sparrow nie mówi nic o rumie więc to już nie jest to samo :] Fast Five.... zrobił się z tego film "sensacyjny" dla dzieci.
<spoko>
Zabrakło mi tylko w piratach motywów komediowych, ale nie w postaci samego Jacka. Nie ma już pary wiecznie kłócących się piratów i pary angielskich żołnierzy, a oni tworzyli ciekawe tło i uwiarygadniali postać Deppa.

Nadrobiłem trochę filmów które ostatnio leciały w kinach, a jakoś mnie ominęły i nic mnie nie urzekło:

– Kac Vegas w Bangkoku- momentami było śmieszne, momentami mnie znudziło. Niczym mnie nie zaskoczyło i część aktorów w ogóle mnie nie przekonała. Identyczny jak poprzednia część. Taka zwykła komedia "obejrzeć, zapomnieć" 5/10

– Captain America- niewiele ponad przeciętny film o kolejnym marvel boy'u 6/10 <oczy>

– X-Men: Pierwsza klasa- następna nastawiona na efekty produkcja z nieprzekonującymi do swoich postaci aktorami 5/10 Chyba nie jestem targetem tej papki <spie>

– Pogrzebany- ciekawe kino. Jeżeli przymknąć oko na niektóre oczywiste absurdy, a skupić się na klimacie i postarać się wczuć w odczucia bohatera to można się mocno zdołować oglądając ten film. Ma w sobie trochę z "Pojedynku na szosie" pod względem właśnie męczenia widza. 6/10

– Transformers 3- jedyny możliwy komentarz to "łot da fak" <co?>
Dawno nie widziałem czegoś równie słabego. Pomijając efekty to tym tworem mogłaby równie dobrze poszczycić się wytwórnia Asylum... Czułem się tak jakby reżyser miał mnie za osobę z zespołem downa. Bay potrafi kiedyś kręcić nawet fajne pompatycznie "beyowe" filmy jak "Twierdza" czy "Armageddon", ale od czasu "Wyspy" zaczyna lecieć w dół po równi pochyłej. 3/10 za sentyment do serialu.

Jak ktoś chce coś dobrego mogę polecić "Świadek oskarżenia". Kryminał sądowy z '57 na podstawie Agaty Christie z genialnymi kreacjami Charlesa Laughtona i Marleny Dietrich. Troszeczkę podobny do "12 gniewnych ludzi". Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem :)
Padre
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 11:14
Auto: BA KF->NB BP->FE 13B

Postprzez Xenocyd » 23 sie 2011, 07:21

Mnie wczoraj Piraci zmeczyli jak cholera – imo najslabsza czesc z calej serii. Dlugie pasaze filmu drogi – nie dzieje sie nic, smiesznie nie jest – po prostu nuda i tyle. Jakbym polazl na to do kina i jeszcze wybulil na dwa bilety 3D to bym sie troche zdenerwowal.
Forumowicz

Postprzez Ania_TM » 25 sie 2011, 12:13

wygrałam kod Orange, jupi <serduszka> wybrałam sobie- Geneza Planety Małp, na środę 31.08 akurat na zakończenie wakacji :)
Ania_TM

Postprzez Fans » 27 sie 2011, 17:34

Fast Five – fajna kolejna seria
X-men First Class – oczekiwałem czegoś więcej, zabrakło mi więcej Wolverina
Transformers 3 – ale tylko w kinie dla efektów, fabuła masakryczna

Przede mną : Captain america the first avenger – nie wiem co się po tym filmie spodziewać.

Lubie tego typu bajki oglądać :)
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Forumowicz

Od: 30 lip 2010, 12:16
Auto: Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 2013r., 160 KM

Postprzez Ania_TM » 27 sie 2011, 17:39

Fans napisał(a):Fast Five – fajna kolejna seria

Przede mną : Captain america the first avenger – nie wiem co się po tym filmie spodziewać.

ja też lubię takie filmu.
X -men chętnie zobaczę <spoko> uwielbiam Wolverine <serduszka>
Ania_TM

Postprzez Fans » 27 sie 2011, 17:43

Widzewianka_TM napisał(a):
Fans napisał(a):Fast Five – fajna kolejna seria

ja też lubię takie filmu.
X -men chętnie zobaczę <spoko> uwielbiam Wolverine <serduszka>

Możesz się ostro rozczarować, bo jest tylko 1 scena z nim, która trwa może z 1 minutę :)
Miłego oglądania
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
Forumowicz

Postprzez Don Corleone » 27 sie 2011, 17:48

24s i była to jedna ze scen które mi się naprawdę podobały :D
Padre
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 11:14
Auto: BA KF->NB BP->FE 13B

Postprzez Fans » 27 sie 2011, 18:15

Don Corleone napisał(a):24s i była to jedna ze scen które mi się naprawdę podobały :D

Mi też ta scena przypadła do gustu.
Pozdrawiam Lukatoari
Forumowicz

Postprzez Xenocyd » 29 sie 2011, 07:29

O polnocy w Paryzu za mna :)
Zbluznie, ale powiem, ze raczej nie lubie filmow Allena – ten jest jednym z nielicznych, ktore chyba lubie. Sympatyczny film, fajnie sie oglada, mnogosc ikon swiata sztuki przewijajacych sie przez plan powoduje, ze mozna lekko stracic rachube. Moim absolutnym faworytem jest Salvador Dali, hehe.
Oczywiscie nie jest to komedia na ktorej bedziecie boki zrywac – za to wlasnie nie lubie Allena, bo albo filmy sa niesmieszne albo ja za glupi jestem <glupek2>
Forumowicz

Postprzez Ania_TM » 29 sie 2011, 11:19

oglądałam X-Men First Class wczoraj- scena z Volverine dobra haha :P standard tekst.
Muzyka fajna, film mi się podobał :D może kilka niedociągnięć było ;) ale fajnie tak obejrzeć od początku, jak to było ;) aż mnie naszło i dziś oglądam po raz kolejny pozostałe części :D
Ania_TM