słabe hamulce w 323p
1, 2
mam pytanie odnosnie tarcz z tej oto aukcji
http://moto.allegro.pl/sportowe-nawierc ... 75487.html .
Jako ze do madzi z Z5 pod maska jest malo takich przedmiotow sprawdzilem do wersji bg i takie pytanie czy beda pasowac na otwor centrujacy?? a ze nie mam czasu na sciaganie tarcz w swojej wole zapytac moze ktos cos takiego zakladal, nie chce mi sie bawic w jakies swapy itp. wole szybko i bez zbednego bawienia poprawic hamowanie w mojej madzi.

Jako ze do madzi z Z5 pod maska jest malo takich przedmiotow sprawdzilem do wersji bg i takie pytanie czy beda pasowac na otwor centrujacy?? a ze nie mam czasu na sciaganie tarcz w swojej wole zapytac moze ktos cos takiego zakladal, nie chce mi sie bawic w jakies swapy itp. wole szybko i bez zbednego bawienia poprawic hamowanie w mojej madzi.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Ja kupiłem nowe prowadnice i gumki, wszystko wyczysciłem, nasmarowałem. Teraz zacisk przesuwam ręką i hamulce wreszcie są
Proponuje rozebrac zacisk na czynniki pierwsze, wyczyscić i załozyc nowe chromowane prowadnice a nie czyscic skorodowanych bo zaraz bedzie to samo 

właśnie sek w tym że heble są ok ale jak dobrze się rozgrzeja to już nie to:–( a chce mieć dobre hamulce nawet po ostrym hamowaniu przykładowo że 160. bo i czasem i talk się zdarza i później hamowanie nie jest takie jak powinno być. a to o czym napisałeś już robiłem:–)
MIRU napisał(a):Zmień płyn jeszcze. Jak nie pomoze to juz tak bedzie bo to tylko 235mm....ewentualnie zmiana na większe z bp. btw heble z kf'a 276 tez nie dają rady
Temat jest o slabym hamulcach ale ja nie mam slabych tylko ze zbyt szybko przegrzewaja i nie maja tego hamowania.
Heble z kf'a nie daja rady hahahha dobre mialem okazje jezdzic gt malo sobie nosa nie rozje...lem na kierownicy
1, 2