Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
witam. czy ma ktoś was do sprzedania zegary do mazda 323f bg 1,6 16v z 93 roku? ewentualnie czesci do zegarow jak by6 ktos tez mial bylbym zainteresowany. najlepiej puław lub okolic poniewaz zalzy mi na czasie. pozdrawiam . czekam na odp na forum, mail: waski1988@gmail.com lub kom 505211639 pozdrawiam

- Od: 17 wrz 2009, 21:05
Witam, mam taki problem, podnioslem auto na lewarku i w prawym przednim kole od pasażera mam luzy tylko poziome, lewo i prawo, gora dol nie, w lewym od kierowcy nie ma luzow. Co to moze byc bo lozysko raczej nie bo powinny byc luzy tez gora i dol a tu tego nie ma?
Ostatnio edytowano 1 sie 2011, 13:08 przez ghost-rider11, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 19 cze 2011, 15:12
witam mam taki dziwny problem
siedziałem w pokoju i nagle słyszę klakson który ciągle wyje patrze nikogo w samochodzie obok nie ma a klakson wyje myślałem że to sąsiadki bo często przy odpalaniu jej trąbi ludzie przechodzą patrzą na mazde i idą dalej wychodzę otwieram samochód naciskam klakson wyłączył się. Wie ktoś jak on się tak mógł zablokować i wyć?? wył około 2 Min
auto dziś nie było jeszcze jeżdżone.
pozdrawiam;] i mam nadzieje ze w nocy mi takiego numeru nie zrobi
edit: mineło 21 min klakson znów się włączył :/ który to bezpiecznik od niego??
siedziałem w pokoju i nagle słyszę klakson który ciągle wyje patrze nikogo w samochodzie obok nie ma a klakson wyje myślałem że to sąsiadki bo często przy odpalaniu jej trąbi ludzie przechodzą patrzą na mazde i idą dalej wychodzę otwieram samochód naciskam klakson wyłączył się. Wie ktoś jak on się tak mógł zablokować i wyć?? wył około 2 Min
pozdrawiam;] i mam nadzieje ze w nocy mi takiego numeru nie zrobi
edit: mineło 21 min klakson znów się włączył :/ który to bezpiecznik od niego??
- Od: 15 sie 2009, 17:29
- Auto: [*]Mazda 323 BG 1.6 16V 93r USDM
a mi się popsuły drzwi, myślałam,że spadło cięgno z prowadnicy,ale jednak nie, nie działają
any ideas? z zewnątrz można otworzyć, od wewnątrz próbowałam, to wyrwałam klamkę
any ideas? z zewnątrz można otworzyć, od wewnątrz próbowałam, to wyrwałam klamkę
-
Ania_TM
Widzewianka_TM napisał(a):a mi się popsuły drzwi, myślałam,że spadło cięgno z prowadnicy,ale jednak nie, nie działają![]()
Tobie przynajmniej nie buczy co trochę i nie musisz schodzić i wyłączać go
powracając do tematu usiadłem w samochodzie jak pierdział klakson i pocięglem za środek i okazało się ze nie mam jednej śrubki co trzyma ten środek kierownicy póki co jest tak dziwnie pod skosem;d ważne że od 18 spokój. Jak go rozłączyć co by w nocy się nie zrywać i nie wyłączać? i czy to może być przez to że brak jest tej śruby?

Widzewianka_TM napisał(a):z zewnątrz można otworzyć, od wewnątrz próbowałam
przód czy tył? jak tył to może magiczny dynks pełniący rolę kontroli rodzicielskiej?

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
tekkenfan napisał(a):Widzewianka_TM napisał(a):z zewnątrz można otworzyć, od wewnątrz próbowałam
przód czy tył? jak tył to może magiczny dynks pełniący rolę kontroli rodzicielskiej?
przód, przecież drzwi trzeba było zmajstrować- zdjąć boczek, no nic wezmę cetkę
-
Ania_TM
jeżeli chodzi Ci o tylną to ona jest chyba przyklejona. Bynajmniej w 323BG jest przyklejona do klapy. Ale jak jest w 323f to nie wiem ale pewnie też klejona
witam mam mazde 323bg 93 rok pod maska jest puszka podcisnienia do niej wchodza 2 przewody na gorze a na dole ma jeden krociec mam pytanie czy on ma byc gdzies podlaczony?
-
bc50
Witam mam pytanie gdyż Magda przeszła wczoraj przegląd
ale koleś powiedział mi ze muszę wymienić wahacz. Tą dolna cześc wahacza ;p oraz tuleje z tyłu czy trudno jest te części wymienić, bo chce to zrobić sam;)
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Od: 3 wrz 2010, 02:20
- Auto: Mazda 323f bg 1,6 16v 91r
Witaj Ghostx, wymiana przedniego wahacza to nic skomplikowanego. Kupujesz kompletny wahacz, odkręcasz 5 śrub i wymieniasz, z tylnymi bywa różnie. Niektórzy mają szczęście i wymieniają sobie bez problemu, ale w niektórych Mazdach mogą być problemy i bez palnika i gumówki nie ruszysz.
Witam!
Mam problem, i nie mogę póki co wymyślić, co jest nie tak.
Otóż przy skręcie kół na nierównościach, coś dość mocno stuka w lewym przednim kole- na wyprostowanych kołach i na równej drodze chyba tego nigdy nie usłyszałem. Ostatnio (bo nie zawsze) przy bujaniu tej części samochodu coś skrzypi. Podobne skrzypienie pojawia się czasami przy nawet lekkim kręceniu kołami na postoju. Niemniej moim głównym problemem jest raczej stukanie, bo jeżdżę z tym już jakiś czas, to skrzypienie pojawiło się niedawno.
Końcówki drążków- prawa ma plus minus 3 miesiące, lewa- miesiąc. Łączniki stabilizatora- nówki, nie mają dwóch tygodni.
Przyszło mi do głowy łożysko amortyzatora- może tak być?
Będę wdzięczny za pomoc,
pozdrawiam
edit- sworzeń wahacza?? to ponoć groźne jest..
Mam problem, i nie mogę póki co wymyślić, co jest nie tak.
Otóż przy skręcie kół na nierównościach, coś dość mocno stuka w lewym przednim kole- na wyprostowanych kołach i na równej drodze chyba tego nigdy nie usłyszałem. Ostatnio (bo nie zawsze) przy bujaniu tej części samochodu coś skrzypi. Podobne skrzypienie pojawia się czasami przy nawet lekkim kręceniu kołami na postoju. Niemniej moim głównym problemem jest raczej stukanie, bo jeżdżę z tym już jakiś czas, to skrzypienie pojawiło się niedawno.
Końcówki drążków- prawa ma plus minus 3 miesiące, lewa- miesiąc. Łączniki stabilizatora- nówki, nie mają dwóch tygodni.
Przyszło mi do głowy łożysko amortyzatora- może tak być?
Będę wdzięczny za pomoc,
pozdrawiam
edit- sworzeń wahacza?? to ponoć groźne jest..
- Od: 18 lip 2010, 11:48
- Auto: 323F BA BP
Czy były w jakichś wersjach montowane wygłuszenia maski w 323BG? Bo tak mi jakoś nie pasuje że maska pod spodem to sama blacha a poza tym fajnie by było troche uciszyć madzie
Jeśli nie były seryjnie to może ktoś dopasował od innego modelu samochodu? Czy to coś da i będzie troche ciszej w czasie jazdy we wnętrzu?

mam problem.od jakiegoś czasu podczas jazdy zaczęła się żarzyc kontrolka ładowania i stopu aż teraz świeci już normalną mocą ale tylko po wciśnieciu hamulca lub włączeniu świateł.stopy i ładowanie śą na 100%.o co tu może chodzić?
- Od: 13 mar 2010, 17:52
- Auto: była mazda 323 bg 1.3 16v
jest SCENIC I ph II