Właśnie minął rok od tego dnia kiedy stałem się posiadaczem mojej Mx-3, więc postanowiłem założyć topic
Prywatny import z Hiszpanii od pierwszej właścicielki- komplet dokumentów i polis ubezpieczeniowych
Dziennie niecałe 3km do pracy + służbowe auto, stąd stan i przebieg
Dane producenta:
1598cm3, 107KM (79KW), 142NM, 0-100 wg żródeł 9,8s
Wyposażenie:
Elektryczne szyby i lusterka
Centralny zamek z alarmem i odcięciem zapłonu
Klimatyzacja
2x Airbag
Immobiliser
Wspomaganie kierownicy
Światła przeciwmgielne
Dywaniki 14letnie w swietnym stanie Mazda
Car audio:
Odtwarzacz CD/MP3/AUX Panasonic
Głośniki przednie ori Mazda
Tylne głośniki Magnat + tweetery
W bagażniku czasem głośnik zbudowany przez Lexa
Mazda to 1997rok produkcji i uwaga uwaga przebieg w momencie zakupu:
63121km ! Jest autentycznty, potwierdzony dokumentacją:
oraz kolejnym przeglądem w ASO, z bezpieczeństwa wymieniłem płyny i rozrząd, coby nie było niespodzianki:

Świeżo po rejestracji
W lutym moje urodziny, więc przyjaciele zadbali o mnie, Mazdę i niechęć sąsiadów wobec mnie:
Przypalany, oczywiście bez wkładki

Przyszedł wkońcu czas na pakiet od V6 i zaczęła się przygoda pt. spoty Mazdaspeed :

oczywiście słynne już śnieżnobiałe kołpaczki

Spoty:

Przyszedł taki czas, kiedy i G-TECH wpadł na chwilkę w moje ręce, więc zbędne przedmioty jak głośnik z bagażnika, zapasówka i kilka kg śmieci poszły w dal i Mazda sprawiła mi największą niespodziankę.
Ogarnąłem starty i po jakimś czasie powtarzalnie kilka razy udało mi się zejść poniżej 8s (oczywiscie wg Gtecha, błędy się zdarzały ale to były typu 7,1;6,8 itp) Poniżej 8 w realu było: 7,65;7,85;7,88;7,91;7,93;7,99
Najnowsza aktualizacja:

Ori Mazda 14' po regeneracji i malowaniu
MODY:
przedewszystkim niski przebieg, lada dzień stuknie 80tys
końcowy WM SPORT a'la Mugen + końcowy przelocik
PLANY:
Marzy mi się 16" OZ Superturismo,albo Advan jakiś konkretny i może mocniejszy silnik, lecz póki co mocy wystarcza (póki co
Mazda jest w fajnym stanie, postaram sie to utrzymać jak najdłużej, co prawda nie zawsze się błyszcze jak Lex, ale sie staram. Pozdrowienia