Telefony komórkowe
Seraf napisał(a):nemi wydaje mi się że nie można tak bezpośrednio porównywa Gio do IP4
Daleki jestem od takich porównań

loockas napisał(a):Zainwestuj na dzień dobry w ładowarkę samochodową
...a co do tego... Cóż – ja samochodu nie używam prawie

Zyg napisał(a):Ty na rysy na obudowie też nie narzekasz, no nie?
A tu Cię zdziwię. O ile ekran i tylna klapka jest ok to po boku od góry jest taka błyszcząca ramka. Porażka – cała już mi się zmatowiła a na dodatek w jednym miejscu kawałeczek odprysnął i mam taki jakby wżer.
Pewnie nie pomaga jej fakt że noszę motkę w kieszeni razem z solidem
Zyg napisał(a):Dobrze, że mnie loockas poratował nokią-puderniczką zastępczą
Ej loockas w tej nokii chyba jest zepsuta bateria. Od rana nic nie ubyło.
Zyg napisał(a):Ej loockas w tej nokii chyba jest zepsuta bateria. Od rana nic nie ubyło.
Ja na razie nie mogę się przyzwyczaić do odwrotnego problemu. Zastanawiam się, czy nie mam czegoś źle...
Wczoraj podłączyłem do ładowarki (1,5 doby wytrzymał), naładował się do końca i odłączyłem. Od razu wykonałem połączenie ok. 1,5 minuty. Battery indicator pokazał spadek ze 100% na 92% w ciągu 4 minut od odłączenia
Tak się zastanawiam, czy to nie jest taki "ficzer" jak w lustrzankach Sony – jak zgaśnie lampka ładowania, to bateria jest już naładowana. Ale jak potrzymam jeszcze godzinkę dłużej po naładowaniu, to jest naładowana jeszcze bardziej i ileś tam procent (znacząco) dłużej trzyma. Wiecie coś o tym na Androidzie?
hmmm.... może tak być. Na SGSie jak ładowałem do 100% i jeszcze przytrzymywałem (przez noc na przykład) to na pasku miałem rano komunikat o pełnym naładowaniu. A jak tylko do 100% i odłączałem to komunikatu nie było
ale to tylko domysły 
Wiem tyle, że mój SGS I wymaga noszenia akumulatora 95 Ah w plecaku, żeby można go było normalnie kilka dni używać
Ładowanie co 8 godzin – masakra

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Bandit napisał(a): Ładowanie co 8 godzin – masakra
Zmień sobie ten rom. Mi 2 dni spokojnie trzyma.
4dni to był rekord na stockowym romie 2.3.4 samsunga.
No chyba ze masz kiepski zasieg 2g/3g to wtedy kiszka troche.
Spece, potrzebuję podpowiedzi co do konkretnego telefonu.
Ma być: NOWY
Ma być: wytrzymały (coś w stylu serii SOLID Samsunga)
Ma mieć: wytrzymałą baterię
Niepotrzebne mi wodotryski czy wielkie ekrany – ma być tylko do rozmawiania i służyć jako modem do netu
Biorąc powyższe pod uwagę – MUSI mieć UMTS
No i najważniejsze – cena poniżej 300zł.
Jakieś propozycje?
Ma być: NOWY
Ma być: wytrzymały (coś w stylu serii SOLID Samsunga)
Ma mieć: wytrzymałą baterię
Niepotrzebne mi wodotryski czy wielkie ekrany – ma być tylko do rozmawiania i służyć jako modem do netu
Biorąc powyższe pod uwagę – MUSI mieć UMTS
No i najważniejsze – cena poniżej 300zł.
Jakieś propozycje?
To Samsung 2370 ma UMTS?
Sprawdziłem – nie ma
A szkoda 
Wg strony Samsunga 3530 tez nie ma UMTS ...
A za Nokię dziękuję. Po raz czwarty tego błędu nie popełnię
Sprawdziłem – nie ma
Wg strony Samsunga 3530 tez nie ma UMTS ...
A za Nokię dziękuję. Po raz czwarty tego błędu nie popełnię
Ostatnio edytowano 11 sie 2011, 00:04 przez Grzyby, łącznie edytowano 1 raz
Dołóż te 80zł i kup
http://allegro.pl/samsung-b2710-solid-p ... 97542.html
Masz HSDPA i obudowe która wytrzyma kąpiel w browarze, okładanie karkówką z musztardą i wiele innych idiotycznych testów wytrzymałościowych

Masz HSDPA i obudowe która wytrzyma kąpiel w browarze, okładanie karkówką z musztardą i wiele innych idiotycznych testów wytrzymałościowych
Widzisz, ale to właśnie łamie założenia 
Od prawie 3 lat używam Samsunga Z720 i jest (do moich potrzeb) świetny. Pomimo ciężkiego traktowania funkcjonuje.
Bateria oryginalna trzyma jeszcze około 3 dni, ma HSDPA i ... zaczyna szwankować
Niestety coraz częściej potrafi się rozłączyć w trakcie rozmowy a to mocna "niedogodność"
Znalazłem nawet taką nówkę z gwarancją na allegro za 280zł
http://allegro.pl/unikat-prosto-z-salon ... 33970.html
Preferuję klapkowce (ktoś jeszcze takie robi?) i rozsuwane ale z drugiej strony coś nowszego by nie zaszkodziło.
No i teraz się zastanawiam co robić
Ma ktoś jakąś inną propozycję na nowy i niedrogi telefon z 3G ?
Od prawie 3 lat używam Samsunga Z720 i jest (do moich potrzeb) świetny. Pomimo ciężkiego traktowania funkcjonuje.
Bateria oryginalna trzyma jeszcze około 3 dni, ma HSDPA i ... zaczyna szwankować
Niestety coraz częściej potrafi się rozłączyć w trakcie rozmowy a to mocna "niedogodność"
Znalazłem nawet taką nówkę z gwarancją na allegro za 280zł

Preferuję klapkowce (ktoś jeszcze takie robi?) i rozsuwane ale z drugiej strony coś nowszego by nie zaszkodziło.
No i teraz się zastanawiam co robić

Ma ktoś jakąś inną propozycję na nowy i niedrogi telefon z 3G ?
Grzyby napisał(a):Preferuję klapkowce
ja też ... choruje na coś takiego:

ma duże klawisze i sie wygodnie gada, nie zajmując dużo miejsca w kieszeni
loockas napisał(a):Dołóż te 80zł i kuphttp://allegro.pl/samsung-b2710-solid-p ... 97542.html
racja racja, chłopaki w salonie PLAY przetestowali jeden model
-
Ania_TM