Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Oczywiście, że jest traktowane jako jedno urządzenie, ale fizycznie są dwa 
Mam zamiar sprzedać stary moduł
Mam zamiar sprzedać stary moduł
Było FF MK1 2002 1.6, jest Mazda 6 2006 2.0 CDTI
AnThRaX napisał(a):Czy po zastosowaniu modułów xcarlink lub music box wyświetlają się tytuły mp3 na wyświetlaczu?
Tylko BARDZO nieliczne radia Toyoty i BMW pokazują nazwę utworu. Radia Mazdy NIE pokazują.
Pozdor Myjk
Ktoś ma może taką wersję xcarlink?
http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-mp3 ... 34085.html
Dużo tańszy od tych "oryginalnych", tylko czy jakoś jest taka sama? Wie ktoś może?

Dużo tańszy od tych "oryginalnych", tylko czy jakoś jest taka sama? Wie ktoś może?
Tak, ściągałem to kiedyś dla forumowiczów. Możesz o tym poczytać w niniejszym wątku –> viewtopic.php?p=1758230#p1758230 wtedy jeszcze noname, więc nazwaliśmy go s(ilver)DMC
Ale potem zrobili z niego b(lack)DMC, coś przy okazji "poprawili" i... Mam 3 takie do Mazdy w domu (i jeszcze parę innych modeli nie działających), nadają się na ozdobę typu nowoczesnego.
Zapytaj sprzedawcę, jeśli są takie jak na fotce, możesz brać. W przeciwnym razie raczej odradzam, bo czarne się zawieszają i często padają.
Pozdor Myjk
Teraz zostaje w takim razie kwestia: czy warto oszczędzić 100-150 zł i kupić coś takiego, czy jednak warto zainwestować, i mieć coś dużo pewniejszego..?
Kwestia do przemyślenia.
Kwestia do przemyślenia.
Witam
Czy są jakieś problemy w działaniu xCarLink w Premacy z 2000r. Słyszałem ,że zdarzają się przypadki błędów w wyświetlania informacji na wyświetlaczu. Czy może ktoś potwierdzić.
Może lepiej zakupić do Premacy takie urządzenie:
http://allegro.pl/mazda-suzuki-zmieniar ... 99162.html
lub
http://allegro.pl/zmieniarka-usb-ipod-a ... 11357.html
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Czy są jakieś problemy w działaniu xCarLink w Premacy z 2000r. Słyszałem ,że zdarzają się przypadki błędów w wyświetlania informacji na wyświetlaczu. Czy może ktoś potwierdzić.
Może lepiej zakupić do Premacy takie urządzenie:

lub

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
- Od: 10 lip 2011, 19:24
- Auto: Mazda Premacy 1.8 16v
2000r
Było to oczywiście poruszane, już w 2008 roku: viewtopic.php?p=821797#p821797 Temat nie został nadal rozwiązany w przypadku xCarLinka, choć walczyliśmy wspólnie z say'em i z producentem (2x zmieniał niby program) już 3 lata temu. Rozwiązaniem jest zastosowanie DMC, które kuleje w M3/5/6 ale dobrze działa w Premacy.
say testował to u siebie:
http://allegro.pl/mazda-suzuki-zmieniar ... 99162.html i działało poprawnie, choć został przy xcarlinku nie wyświetlającym danych, bo AFAIR xcarlink dawał lepszy dźwięk.
say testował to u siebie:

Pozdor Myjk
ziommaniek napisał(a):z Mazdami z USA (2008r) bez zmieniarki, czy zworka wymaga tam lutowania ?
Nie, to jest polift, a więc nie ma konieczności lutowania.
ziommaniek napisał(a):i jaka jest najlepsza wersja tego urządzenia na chwile obecna (bez BT)?
Jeśli chodzi o xCL to wersja V.
Pozdor Myjk
Planuję zakup xCarlinka ale, że jestem kompletna noga jeśli chodzi o lutowanie, to chciałem zapytać czy jest ktoś z województwa świętokrzyskiego kto pomógłby mi rozebrać konsole i zlutować zworkę L716? Oczywiście odpłatnie 
- Od: 7 maja 2011, 22:36
- Auto: Mondeo Mk4 2007 1.8TDCi
Witam,
wymianiając nawigację fabryczną na inną (dotykową) opracowałem sposób na podłączenie zewnętrznych źródeł do fabrycznego radia (AUX). Może nie najprostsze rozwiązanie, ale działa pewnie. Zapraszam do wątku: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=40560&p=2065536&hilit=aux#p2065536
wymianiając nawigację fabryczną na inną (dotykową) opracowałem sposób na podłączenie zewnętrznych źródeł do fabrycznego radia (AUX). Może nie najprostsze rozwiązanie, ale działa pewnie. Zapraszam do wątku: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=40560&p=2065536&hilit=aux#p2065536
Nawigacja i AUX w M6.
- Od: 21 lip 2011, 21:11
- Auto: Mazda 3 2.0 SkyPASSION
165KM MT 2014 r.
Mazda 6 2.0 CiTD 136KM Sport Exclusive, 2004 r.
siebek napisał(a):Oczywiście odpłatnie
Odpłatnie to zrobi każdy lepszy serwis CA. Ale ja polecam samemu rozbebeszyć konsolę i radio, łącznie z otwarciem jednostki centralnej i podjechać do jakiegoś, nawet elektronika domowego, żeby kapnął cyną. W serwisie CA czy w ASO za całą usługę potrafią krzyknąć i 200 zł.
Pozdor Myjk
Witam
A próbował ktoś podłączyć oryginalny Mazdy moduł Ipoda (GS3L) do BOSE w polifcie?
A próbował ktoś podłączyć oryginalny Mazdy moduł Ipoda (GS3L) do BOSE w polifcie?
- Od: 1 wrz 2011, 09:31
- Auto: Mazda 6 2.0 CD kombi 2006r
Teperek napisał(a):Akurat ja mam polifta, a cena którą podałem jest uzyskana z Mazda Odyssey.
Są 134 sztuki modelu GR1A-79-EGX (Zmieniarka 6 CD/MP3 z radiem (moduł))– w cenie dokładnie 522.77 złotych.
Potwierdzam, zmieniarka kosztuje 522 zł, jest ich jeszcze kilka. Ponadto sprzedawca poinformował mnie:
– jest to zmieniarka na płyty cd z nagranymi mp3
– nie jest kompatybilna z systemem bose
– nie wyświetla id3 tagów.
– do montażu nie wymagany dodatkowo zestaw panelu,
– nie stosować z w pojazdach z systemem audio Bose ----DLACZEGO?? Ktoś wie????
– nie stosować z przewodem do podłączenia Poda
Chyba zdecyduje się na zakup- skoro moja zmieniarka jest padnięta to po co się bawić w naprawę i montaż xcarlinka ?
Aha jakby ktoś chciał mam plik z częściami z wyprzedaży w mazdzie. (13 mb excel) W razie potrzeby prosze o info na priv bo nie mam gdzie umieścić.
- Od: 12 maja 2011, 21:20
- Auto: Mazda 6 GY, XII.2006, diesel 2,0->143@172 KM <--moja ex
Mazda 6 GJ 2,5AT Grand Touring <-moja aktualna
nedd napisał(a):Chyba zdecyduje się na zakup- skoro moja zmieniarka jest padnięta to po co się bawić w naprawę i montaż xcarlinka ?
Generalnie XCL to dużo lepsza opcja od zwykłej zmieniarki. W połączeniu z iPod / iPhone wymiata.
Nie mówiąc już o XCL'u z wbudowanym bluetooth'em...
- Od: 24 mar 2008, 21:54
- Auto: Mazda 6 GG 2004 MZR-CD 136km
Mazda 6 GH 2011 2.2 Kirei 163km
Zgadzam się, to lepsza opcja, jednak na chwile obecną kalkulacja jest taka:
1) naprawa zmieniarki 300zł (działa tylko radio)+ Xcl-350 zł--razem 650 zeta
2) zakup zmieniarki z obsługą mp3 za 528 zł
Wychodzi niemal na jedno, BT by się przydał jednak na razie bez niego mój htc daje sobie radę w trybie głośnomówiącym.
Ciekawi mnie jednak inna rzecz, odnośnie tej zmieniarki producent podał że nie powinna być montowana w samochodach z systemem bose- ktoś wie dlaczego tak jest?
1) naprawa zmieniarki 300zł (działa tylko radio)+ Xcl-350 zł--razem 650 zeta
2) zakup zmieniarki z obsługą mp3 za 528 zł
Wychodzi niemal na jedno, BT by się przydał jednak na razie bez niego mój htc daje sobie radę w trybie głośnomówiącym.
Ciekawi mnie jednak inna rzecz, odnośnie tej zmieniarki producent podał że nie powinna być montowana w samochodach z systemem bose- ktoś wie dlaczego tak jest?
- Od: 12 maja 2011, 21:20
- Auto: Mazda 6 GY, XII.2006, diesel 2,0->143@172 KM <--moja ex
Mazda 6 GJ 2,5AT Grand Touring <-moja aktualna