Mazda Xedos 6 CA KF 93r.
Dawno nic nie pisałem w temacie.W zasadzie za wiele się nie zmieniło,Mazda była wystawiona na sprzedaż,ale potencjalny kupiec się nie znalazł więc odpuściłem.Moje oczekiwania na kupno X9 się trochę przedłuzą
Po nowym roku prawdopodobnie zostanie wystawiona ponownie .W międzyczasie pojawił się problem ze swiatłami w tylnej klapie(światła cofania i przeciwmgielne)po dosc długim poszukiwaniu problem został zlokalizowany.Sporo problemu z tym było bo kable przy zawiasie wporządku zarowki,bezpieczniki tez.Kilka prob naprawy konczyło sie zawsze tym samym,działało pare minut i znowu przestawało.Az w końcu przypadkiem znależliśmy z kolegą winowajce,którym okazała się skrzynka z przekażnikami pod maską,której dociśniecie ręką powodowało ze swiatła wracały .W poniedziałek zostanie wykręcona i dokladnie sprawdzona styk po styku,kabel po kablu w celu wyeliminowania jakiegos zimnego lutu lub jakiejs nie łaczącej kostki.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Kilka miesięcy minęło bez wpisu,więc coś nabazgram:)Oglądam wiele aut z forum i na niektóre nie mogę się napatrzec ( szczególnie X9/Millenia ) postanowiłem dziś skorzystac z dobrej pogody, jak na tą porę roku i coś pstryknąc, ale jestem tak nieudolnym fotografem, że nie potrafię w ładny sposób zaprezentowac swojego auta , które w rzeczywistości wygląda zdecydowanie lepiej.

Umyta wygląda pięknie
moja od dawna taka czysta nie była 
Przód masz obniżony czy sprężyny popękały?
Przód masz obniżony czy sprężyny popękały?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Ja akurat nie dopuszczam, zeby wg się pobrudziła.Umyta była, to fakt,ale szukałem jakiegoś dobrego miejsca na fotke, i zanim znalazłem, to już się pobrudziła, bo mokro miejscami było. Co do sprężyn to jest Eibach i przód siedzi dośc nisko,choc wszystkie 4 sprężyny są zmienione.

Przepraszam że się powtarzam ale zazdroszczę Ci jednolitości koloru auta. Mam nadzieję, że moję też będzie tak wyglądać na wiosnę
ale nawet jeśli zmienię felgi to na czarne.
Drewno we wnętrzu masz oryginalne? Chyba klapka popielniczki tez powinna być "drewniana"...?
Drewno we wnętrzu masz oryginalne? Chyba klapka popielniczki tez powinna być "drewniana"...?
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
To nie drewno, to jakaś plastikowa okleina marki "allegro" którą załozyl poprzedni właścieciel.Gdyby był to oryginał to ok , ale ten plastik odstaje gdzie nie gdzie, choc z daleka nie wygląda źle.
Co do koloru to na żywo wygląda zdecydowanie lepiej,choc akurat lewa strona (kierowcy)jest gorsza,bo ma tyle lat co auto i jest obdarta w jednym mniejscu, no i gdzie nie gdzie obita od innych pseudo kierowców.Prawa strona została cała pomalowana i jest ladniejsza, jesli chodzi o ilosc obdrapan .Co do felg, to tez bym juz zmienił, bo dwa sezony juz jezdze , i trochę mi się znudziły. Marzą mi się 17 od M6 oryginalne bo na nich jednak, Xedek wygląda zdecydowanie najładniej.
Co do koloru to na żywo wygląda zdecydowanie lepiej,choc akurat lewa strona (kierowcy)jest gorsza,bo ma tyle lat co auto i jest obdarta w jednym mniejscu, no i gdzie nie gdzie obita od innych pseudo kierowców.Prawa strona została cała pomalowana i jest ladniejsza, jesli chodzi o ilosc obdrapan .Co do felg, to tez bym juz zmienił, bo dwa sezony juz jezdze , i trochę mi się znudziły. Marzą mi się 17 od M6 oryginalne bo na nich jednak, Xedek wygląda zdecydowanie najładniej.

Ładny xedzik, a nie myślałeś nad malowaniem felg?
Szkoda, że już kupiłem swoje, bo szukałem 16" w takim wzorze.
Maluj na czarny mat
Szkoda, że już kupiłem swoje, bo szukałem 16" w takim wzorze.
Maluj na czarny mat
oblivion napisał(a):Maluj na czarny mat
Nie rób tego, to mój pomysł

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
NIe bój się Sylwo
nie pomaluje na czarno bo akurat ja z tych , co nie przepadają za czernią a juz napewno nie w moim kolorze auta. Kazdy ma tam jakiś swój gust.Wyjątkiem jest Xed Barthka ,ale i on miał felgi w oryginalnym kolorze.

Jak tam u Ciebie? Co nowego z autkiem? 
- Od: 15 sty 2011, 18:27
- Auto: CA KF '92
A czemuż tak? 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Poliftową szukasz? 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Ja bym 6 zamienił tylko i wyłącznie na millenie po lifcie innaczej nie ma szans.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?