Szanowni forumowicze,
Od 2 tygodni jestem szczesliwym posiadaczem Mazdy 5 2.0 CD rocznik 2008.
Od niedawna (nie mialem okazji jezdzic autem noca) zauwazylem migoczace podswietlenie na panelu audio (podswietlenie zapala sie i znika na przamian). Przez kilka sekund jest ok a pozniej znowu zaczyna migac. Najdziwieniejsze ze dzieje sie to przy wlaczonym silniku. Po wylaczeniu silnika (swiatla wlaczone oczywiscie) problem znika – podswietlenie dziala normalnie. Problem widoczny jest tylko na tym panelu, reszta lampek dziala bez zarzutu.
Prosze o pomoc.
Dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam wszystikch fanow Mazdy.
Migajace podswietlenie na panelu audio
Strona 1 z 1
drdudek napisał(a):migoczace podswietlenie na panelu audio
mówisz o tym wąskim ekranie od radia, klimy i zegarka? on migoce? dziwna sprawa... Ja u siebie nic takiego nie zauważyłem. Jest takie pokrętło przy zegarach, którym ustawia się jasność podświetlenia, może tam coś nie cyka. Spróbuj poruszać nim.
a tak BTW, skąd masz 146 KM w tym silniku?
--
grzehoo
grzehoo
- Od: 23 lip 2008, 21:38
- Auto: Mazda 5 MZR-CD 2.0 143KM 2008
grzehoo napisał(a):drdudek napisał(a):migoczace podswietlenie na panelu audio
mówisz o tym wąskim ekranie od radia, klimy i zegarka? on migoce? dziwna sprawa... Ja u siebie nic takiego nie zauważyłem. Jest takie pokrętło przy zegarach, którym ustawia się jasność podświetlenia, może tam coś nie cyka. Spróbuj poruszać nim.
a tak BTW, skąd masz 146 KM w tym silniku?
witam,
nie nie, chodzi o panel na ktorym znajduja sie przyciski do sterowania systemem audio – to tam miga podswietlenie.
co do mocy to zgadza sie – 105KW/143KM (mazda 5 2.0 typ CR1, variant: 19R, wersja 6, zakupiony w niemczech).
-
drdudek
Mam ten sam problem, miga podświetlenie przedniego panelu. Rozebrałem przedni panel z radiem posprawdzałem na połączeniach wtyczkach itp. i nic dalej mrugało. Zauważyłem ze problem znika gdy pokręci się pokrętłem od natężenia tegoż oświetlenia (pod zegarami ten lewy), na razie pomogło i nie mruga. Myślę, że to wina tego pokrętła, tam coś nie styka.
- Od: 12 gru 2011, 18:17
- Auto: Mazda 5 Disel 2.0 110KM 2007r.
190.000km
Strona 1 z 1