ewentualnie jeśli ktoś by miał taki przekaźnik na sprzedaż to bym był zainteresowany
Jakii przekaźnik?
Strona 1 z 1
lukasz_26 napisał(a):Witam mam problem potrzebuje oznaczenia przekaźnika do przednich halogenów.
ewentualnie jeśli ktoś by miał taki przekaźnik na sprzedaż to bym był zainteresowany
jak odwrócisz obudowę od fuseboxa to tam chyba są opisane jakie sa przekaźniki

- Od: 30 cze 2011, 19:48
- Auto: Mazda 6 GJ 2014
2.0 165KM
no ja ci nie powiem ja u siebie korzystalem z innego przekaznika do tego bezpiecznik dodatkowy i chodzilo i chodzilo. wiec mozesz i ty tak zrobic. a kostak jak bodajrze ta jest z 3 lub czterema bolcami jak pamietam czarna.
do tego musisz miec przelacznik w desce rozdzielczej do halogenow do przodu .
do tego musisz miec przelacznik w desce rozdzielczej do halogenow do przodu .
- Od: 20 maja 2009, 08:58
- Auto: Mazda 626 IV GE 1997 rok 90PS 1.8
Szutrowóz
jak nie masz przekaznika obejdz skrzynke zaloz nowa wiazke wloz z czegos innego przekaznik i zamontuj do tego daj dodatkowy w wiazce przekaznik a nawet dwa dla bezpieczenstawa i ma grac
- Od: 20 maja 2009, 08:58
- Auto: Mazda 626 IV GE 1997 rok 90PS 1.8
Szutrowóz
http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... 08009.jpg/[/img]
wymyśliłem cos takiego narazie prowizorka ale działa
wymyśliłem cos takiego narazie prowizorka ale działa
- Od: 12 maja 2011, 12:18
- Auto: MAZDA 626 1.8 GE 1997r
jutro sprawdze dokładnie jaki numer ma orginalny przekaźnik i wtedty zedytuje posta i napisze kod przekaźnika
kod przekażnika GA 5 S, taki mam, kolor brązowy
kod przekażnika GA 5 S, taki mam, kolor brązowy
Ostatnio edytowano 14 sie 2011, 16:44 przez Tschesyo, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 15 sty 2009, 19:04
- Auto: jest AR 156 1.8TS
była mazda 626 GE 1.8 16v 97r.
hej u mnie przekaźnik od halogenów ma symbol H270 i znajduje się obok akumulatora w gumowej osłonie gdybyś potrzebował to mam.
- Od: 1 cze 2010, 19:11
- Auto: MAZDA 626 2,0 16V
1996r. Pb + LPG AG COMPACT
Nie można założyć innego przekaźnika? Ja kiedyś tak jeździłem bo nie miałem dwóch w skrzynce bezpieczników, ale potem zmieniłem ze względów estetycznych 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
@lukasz_26, u Ciebie na 100% jest ga5s brazowy. Jak mnie pamiec nie myli przed liftem, byl zolty (taki sam jak ten glowny) mam nawet taka wiazke z przekaznikiem gdyby ktos chcial (tzn ta druga)
http://planme.pl – jezeli szukasz harmonogramu...:)
hmm ktos kiedys powiedzial ze nia ma glupich pytan, wtedy wstal student i zapytal czy jak stanie na torach i zlapie sie trakcji to pojedzie jak tramwaj... coz... przekaznik sluzy do tego by caly prad ktory idzie na swiatla (zasada jest taka sama w przypadku swiatel), nie szedl przez wylacznik tylko poprzez przekaznik. Przekaznik zwykle sterowany jest duzo nizszym pradem. W dodatku daje nam separacje. I tak mozesz np napieciem 3v sterowac wlaczaniem urzadzenia o poborze pradu 3kV. Normalnie, bez przekaznika, musialbys miec nie wiem(nie chce mi sie liczyc) jak spory wylacznik zeby sie nie stopil, a i zbyt bezpieczne by to nie bylo 
http://planme.pl – jezeli szukasz harmonogramu...:)
Jak wciśniesz przełącznik w aucie to wtedy prąd dociera do elektromagnesu w przekaźniku, który przyłapuje styki przez które płynie prąd do halogenów czy czego tam chcesz 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
Strona 1 z 1