a co do montażu dolotu to w czym tu jest problem obliczamy ile czego trzeba i montujemy przecież nic w tym trudnego
Mazda 323F BJ RF-4F 2002 nie do zepsucia :)
myślałem żeby coś takiego wstawić i ładnie wkomponować

a co do montażu dolotu to w czym tu jest problem obliczamy ile czego trzeba i montujemy przecież nic w tym trudnego
pomysl dobry
bo ten wlot w tym zderzaku to katastrofa
i to w sumie temat do ogarniecia
jak zrobisz u siebie to specjalnie kupie co potzreba i przyjade do ciebie na moda u siebie 

- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
a kto tu mówi o spawaniu zrobię z nierdzewki i łączników sylikonowych i dolot gotowy 
właśnie o to chodzi że nie ma za dużo ale można lekki garb zrobić tak jak to jest oryginalnie w nissanie z tym wlotem.
Ma ktoś może na zbyciu rurę 2.5" nierdzewną cienkościenną?
Ma ktoś może na zbyciu rurę 2.5" nierdzewną cienkościenną?
wlot zrob jak w polonezie

tak bedzie wygladalo kozacko
patrz co znalazlem

pomysl nad tym
tak bedzie wygladalo kozacko
patrz co znalazlem
pomysl nad tym
Ja pier... ale wiocha na maxa a taka ładna trójka, no ale pewnie grubo pod maską skoro taki IC dany
A mi to wygląda na VT 

Co myślicie o takiego rodzaju taśmach izolacyjnych do polotu?
To jakas specjalistyczna taśma? Jaka cena? Bo myśle że zwykła taśma termoizolacyjna kominkowa będzie spełniała zadanie tak samo, a moze bedzie tańsza. Wygląda podobnie tylko chyba bez tej jakby siateczki 

kosztuje około 50zł +przesyłka na allegro 5metrów. Myślę nad tym aby po zrobieniu dolotu od filtra do turbo owinąć tą taśmą rurę oraz odcinek intercooler kolektor bo nagrzewa się od chłodnicy.
tylko że nie wiem czy bandaż nie będzie przerostem formy nad treścią bo tam nie będzie dużych temperatur tylko ma nie dopuścić do nagrzewania się przewodu aby chłodne powietrze wlatywało do turbo.
kup do kominkow
powinno bez problemu zdac egzamin
a jezeli niewidac roznicy to poco przeplacac
a jak z tym obliczaniem rury
niemozesz normalnie wycic dziury w masce i dac zaraz rure zeby szla do filtra
poprostu jak mamy ta puszke to wykierowac do gory rure zamiast na dol jak idzie i w tym miejscu zrobic sobie wlot 
Ile bys potrzebował tej taśmy jak bys sie zdecydował na kominkową? Bo jak coś to zapytam ojca, może gdzieś tam ma jakieś odcinki to bys miał w gratisie

Powiedzmy że potrzebuje na owinięcie jedno metrowej rury o średnicy 63mm.
Zauważyłem że po jeździe (spokojnej) odcinek od IC do kolektora jest chłodny ale tylko przy samym IC a potem jest ciepły bo ogrzewa go chłodnica i tu tez chyba trzeba by zastosować bandaż.
Zauważyłem że po jeździe (spokojnej) odcinek od IC do kolektora jest chłodny ale tylko przy samym IC a potem jest ciepły bo ogrzewa go chłodnica i tu tez chyba trzeba by zastosować bandaż.
Neonixos666 napisał(a):Powiedzmy że potrzebuje na owinięcie jedno metrowej rury o średnicy 63mm.
Zapytam i jak cos to w piatek dam znać, chyba że predzej bede miec dostęp do neta

gratuluje ! pikna, pikna, zadbana sztuka... no i ten kolorek
wykres też daje powód do zadumy
ja tez tak chcę 
wykres też daje powód do zadumy
furai
- Od: 7 sie 2011, 16:13
- Auto: 323F BJ 2000
DiTD
90 wściekłych japońskich kucy
Ugly Kid Joe napisał(a):ja tez tak chcę
Przepraszam ale patent na tak szybkie DiTD jest zastrzeżony

Czytaj forum, nic nowego nie wymyśliłem