witam...
Otóż po dzisiejszym dniu w którym padał deszcz mam znowu potop w mazdzie...
Ostatnio zrobiłem odpływ od strony kierowcy bo ten szlałf co idzie do nadkola był wyjety wiec go wsadziłem i cieszyłem sie do pierwszej ulewy. dzisiaj wsiadam do mazdy a tu tak z szyberdachu kapie!!! i w nogach u kierowcy jak poruszam autem tez kapie prosto na pedał gazu.... aha... również mokro dosyć jest z tyłu po prawej stronie dokładnie pod siedzeniem pasażera... Panowie pomóżcie bo mi auto zegnije bo ciagle wilgotno tam pod tym siedzeniem bo z szybra to pikus i nie wiem jak tam koło tego gazu bo wczesniej nie ciekło...
Byłem na kanale i dokładnie obejrzałem podwozie i dziur nie ma a po drugie nie jezdziłem tylko mazda stała wiec cos jest od góry nie tak....
Przeciekający dach? problem z wodą...
Strona 1 z 1
Gdybym był na Twoim miejscu ściągnąłbym podsufitke i poprosił kogos żeby nalał wiadrem wody w szyberdach. Jeśli woda by się tam pokazała tzn, że na pewno musisz nie mieć odprowadzania wody. A drożne masz przynajmniej te rurki? Bo wsadzić we właściwą dziurę to 1 sprawa, ale mieć je drożne to druga
Otwórz szyberdach i nalej jakimś garnuszkiem na ten tylną część szybercahcu gdzie jest rynienka odprowadzająca do kanalików. Jak się zatrzyma tzn, że niedrożne. Jeśli wody by nie było, to wyciągnij wszystkie rurki z szyber i podepnij inne ( sprawdzisz czy rurki nie są popękane gdzieś w ich długości. jeśli będziesz przekonany ze szyberdach jest dobry to obstawiam jakieś szpary między szybą czołową, a nadwoziem. Najlepiej jakbyś usunął ze środka tyle rzeczy ile się uda. Podsufitkę, słupki boczne tej szyby przedniej, tylne boczne łokietniki ( jak ktoś bd lał wodą to będziesz mógł jezdzić po blasze i sprawdzać mokre powierzchnie 
pozdr0!
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
pozdr0!
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Zrobiłem tak z patentem lania wodę na dach. Rozebrałem wszystko podłoge podsufitówke fotele wyjałem itp lało sie nadmuchem tym u pasazera, szło prosto pod podłoge. Uszczelka od szyby walnieta była, dałem na bezbarwny sylikon i jest teraz dobrze, mam nadzieje:) dzieki za pomoc:)
- Od: 23 lip 2010, 18:31
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V
mnie woda pojawia sie w bagazniku z lewej strony pod wykladzina zaraz za nadkolem od spodu nie ma szans bo zabezpieczalem auto niedawno nie wiem czy kolo lampy gdzies nie przecieka. z szyber tez mi lecialo drozne mialem rurki ale uszczelka zabezpieczajaca byla z jednej strony odklejona i pewnie tam przeciekalo
- Od: 30 lis 2010, 22:39
- Auto: Mistsubishi galant 2.0 GLS 99r
bylo MX-3
Sciągnij plastiki z klapy bagażnika i zobacz na śrubę, która trzymie spoiler, będzie zardzewiała... Tam na pewno woda leci. Walczyłem z tym i się udało ;d
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Może też się lać przy uszczelce przy samym spoilerze...u mnie tak się lało
- Od: 22 cze 2011, 21:41
- Auto: Mazda Mx-3 1.8 V6 24v
co z tego ze przeczysciles jak zle wsadziles i przegieles wezyk, po 1 jak woda kapie to nie ma odplywu bo szyber przepuszcza wode, zeby nie wyciagac, odchylk troche podsufitki, odepnij waz i dmuchnij w niego jak bedzie ciezko to zagiety i wyciagaj go i od nowa, seryjnie jest on zagienty gdy przechodzi prze otwor w progu, po 2 gdzie ty chcesz szukac dziur pod autem heheheh, woda leci po plastykach bocznych i mogla by uciec przez progi, ale zapewne masz zatkane gumowymi zaslepkami 3 otwory pod autem w progach, warto tam zagladac co jakis czas,
- Od: 19 cze 2011, 15:12
Strona 1 z 1