Za nisko podwozie?

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez uciu » 1 sie 2011, 20:53

Witam,

zdażyło Wam sie kiedyś zahaczyć podwoziem o coś?
Mi sie już udalo kilka razy – albo wjazd do garażu schodzacy bardzo w doł, a to próg zwalniający-> taki mega duży, a dziś podczas wjezdzania na prom zaorałem podwoziem o pomost. Poogladałem ale nic nie zauważyłem, nic sie nie urwało...przynajmniej nic nie widze. <głaszcze> Poprzedni właściciel też chyba na czymś się powiesił bo mam delikatnie próg wcisniety od dołu mniej wiecej w 3/4 długości auta a wiec w okolicach miejsca, którym dziś zahaczyłem.

Czy to moje auto jest jakieś takie mega niskie czy tez tak macie?

Dodam, że za każdym razem w aucie jechały tylko 2 dorosłe osoby + 2 miesięczne dziecko. To już nie mówie co by było jakby był komplet 7osob... Auto nie jest poprzerabiane – tak jak wyszło z fabryki,chyba:).
pozdrawiam
uciu
Obrazek
Forumowicz

Od: 12 sty 2011, 17:34
Auto: Była piątka 2.0 MZR top LPG jest GV 2.0 automat lpg ;–)

Postprzez Krzemol » 1 sie 2011, 20:55

U nas też się zdarzało przetrzeć podwoziem.. Częściej jak w poprzedniej Primerze P10, M5 nie należy do wysoko zawieszonych aut z tego co widzę ;)
Forumowicz

Od: 4 mar 2010, 23:11
Auto: Lexus IS200t 245KM '15r

Postprzez atommy78 » 2 sie 2011, 00:15

Też zauważyłem ze jest trochę niższa, ale bez przesady. Najważniejsze że nigdy nie zahaczyłem zwisami – ani przednim ani tylnym przy zjeżdżaniu z krawężników. W starej octavii dziób jest tak nisko że za każdym razem przycierał:)
Forumowicz

Od: 2 wrz 2008, 20:33
Auto: Mazda 5 2.0 MZR-CD

Postprzez Wojtek » 14 sie 2011, 11:03

uciu napisał(a):Mi sie już udalo kilka razy – albo wjazd do garażu schodzacy bardzo w doł, a to próg zwalniający-> taki mega duży, a dziś podczas wjezdzania na prom zaorałem podwoziem o pomost.

jakie masz przeswity pomiedzy opona i blotnikiem? zmierz prowadzac linie pionowa od opony...
przy seryjnym zawieszeniu powinno byc cos kolo 60 – 65mm
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM