...od jakiego zderzaka tzn z jakiego samochodu dorobiles dół tego przedniego zderzaka?? odp. i pozdro ;]
Mazda Xedos 6 CA KF 96r.
...juz mi sie zdj wczytuja
jak dla mnie super wyszedl przedni zderzak i ja jestem za przerobkami na swój wlasny gust a nie standard czyli zwykly xed, gleba i fela.... jak juz kiedys pisalem w innym poscie takie sa poprostu zwykle, normalne, ladne i tyle niestety nie wyróżniaja sie wtedy z tłumu, a ten jest inny niz wszystkie, ladnie dopracowany, wszystko pasuje, mi sie podoba
na pewno na zywo robi jeszcze duzo wieksze wrazenie niz na foto
oby tak dalej.
...od jakiego zderzaka tzn z jakiego samochodu dorobiles dół tego przedniego zderzaka?? odp. i pozdro ;]
- Od: 26 kwi 2009, 21:33
- Auto: Mazda XEDOS 6
ADHD, akurat jak do mnie to przedni zderzak się idealnie wkomponował w linie Xedosa, a tylny i progi już są swoją drogą, bo wtedy nie miałem nawet 10% wiedzy motoryzacyjnej co teraz i jak bym miał robić jeszcze raz od podstaw auto zaczął bym całkiem inaczej.
Lukas007, rozumie co masz na myśli idealnie, właśnie od dłuższego czasu zastanawiam się jak przerobić progi bym mógł posadzić auto niżej, znając mnie za jakiś czas będą przerobione i wtedy auto siądzie bliżej ziemi.
Niech mi ktoś powie jakie są różnice między KF a KF-ZE, prócz tych oczywistych jak tłoki, wałki? Wyczytałem gdzieś, że w kolektorze dolotowym z ZE kanały są owalne, a KF są okrągłe, jest to prawda? Czy w KF-ZE jest normalnie EGR jak w KF'ie, bo w KL-ZE z tego co wiem nie ma EGRu.
Lukas007, rozumie co masz na myśli idealnie, właśnie od dłuższego czasu zastanawiam się jak przerobić progi bym mógł posadzić auto niżej, znając mnie za jakiś czas będą przerobione i wtedy auto siądzie bliżej ziemi.
Niech mi ktoś powie jakie są różnice między KF a KF-ZE, prócz tych oczywistych jak tłoki, wałki? Wyczytałem gdzieś, że w kolektorze dolotowym z ZE kanały są owalne, a KF są okrągłe, jest to prawda? Czy w KF-ZE jest normalnie EGR jak w KF'ie, bo w KL-ZE z tego co wiem nie ma EGRu.
- Od: 11 lis 2009, 18:14
- Auto: Xedos 6 V6
glowna roznica kf-ze 160 km
co do przedniego zderzaka dostałem wizje żeby wyciąć na dole po rogach te nazwijmy to płetwy + gleba no i progi i tylny tez za bardzo nie pasi ale widać ze masz możliwości bo jakościowo wygląda bardzo ładnie
co do przedniego zderzaka dostałem wizje żeby wyciąć na dole po rogach te nazwijmy to płetwy + gleba no i progi i tylny tez za bardzo nie pasi ale widać ze masz możliwości bo jakościowo wygląda bardzo ładnie
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=127&t=95745
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=119&t=30834
Z czystej ciekawości: dlaczego rozważasz właśnie KF-ZE, a nie KL lub KL-ZE? KF-ZE jest z nich chyba najtrudniej dostać.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=119&t=30834
Z czystej ciekawości: dlaczego rozważasz właśnie KF-ZE, a nie KL lub KL-ZE? KF-ZE jest z nich chyba najtrudniej dostać.
Darka mazde znam dobrze i w jego temacie jest jedno zdjęcie które pokazuje tłoki i dopiero po otwarciu silnika można stwierdzić czy to jest ZE.
kriskus w tych dwóch tematach tak naprawdę jest mało co wyjaśnione, więc nie pomagają zbytnio.
KF-ZE, dlatego bo jeśli to akurat ta wersja to kupiłem ją za śmieszne pieniądze
Na dniach zobaczę czy mam ZE, oczywiście jak coś się pochwale 
kriskus w tych dwóch tematach tak naprawdę jest mało co wyjaśnione, więc nie pomagają zbytnio.
KF-ZE, dlatego bo jeśli to akurat ta wersja to kupiłem ją za śmieszne pieniądze
No to zacząłem rozbieranie silnika, jak na razie tylko trochę bo mnie goni termin z innym autem, ale mam nadzieje, że w tym tygodniu silnik będzie rozebrany i się okaże w końcu co to jest. Po ściągnięciu dekli okazało się, że mam wałki KF11 i K801. Czy ktoś po kolektorze może stwierdzić cokolwiek?
Trochę zdjęć z dzisiaj:

Trochę zdjęć z dzisiaj:

Kolektor jak od KL-ZE ,wałki wskazują na KF-a ,chyba że KF-ze miało identyczne -a co jest na głowicach ?
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
mika1324 napisał(a):ADHD, akurat jak do mnie to przedni zderzak się idealnie wkomponował w linie Xedosa, a tylny i progi już są swoją drogą,
Problem polega na tym, że nie ma tu żadnej konsekwencji. Dokładki zderzaków z przodu i tyłu są wypukłe, wychodzą na zewnątrz poza standardowy obrys. Za to progi są wklęsłe, i patrząc na samochód z boku nie ma kontynuacji. Elementy wyglądają jak z innych bajek, a jedyne czego im brakuje to wspólna linia – to niewiele, i warto to przemyśleć.
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
hehe tworzysz nową kreskówkę na Xedosiku ... spoko
... najważniejsze że coś się dzieje
:D:D nie pozwól że nie będę komentować czy mi się podoba czy nie ... planujesz pojechać wyżej z naklejkami też czy tylko dokładke ?
- Od: 30 kwi 2008, 13:28
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'
Mnie to do Xeda nie pasuje. Ale Ty tu rządzisz, twoje auto robisz z nim co chcesz i Tobie ma się podobać.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Fasola
Fajnieby wyglądał cały w sticker bomb.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Gdyby było więcej takich pomysłów byłoby ciekawiej na drogach, a tak cały czas mijam Astra, Golf, A4, Pasek, Laguna... bleeeee
- Od: 15 sty 2011, 18:27
- Auto: CA KF '92
Jeszcze lusterka wystickeruj 
Autko całkiem sympatycznie zrobione
Ciekawie wygląda. Chętnie będe śledził post