Różne problemy z radiem w M6.
odepnij baterie tak na kilka dobrych minut, pod warunkiem, ze nie masz radia zakodowanego!
pozdr.E
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro witam ponownie,nie wiem czy mam radio zakodowane czy nie ale zaryzykuje i odepne baterie.
Najwyzej wykorzystam potem sposob Platiniego z postu o rozkodowaniu radia. Nie mam wyjscia
wkurza mnie to przeskakiwanie jak ma tak grac to lepiej wcale,zobaczymy.Jak juz wszystko porobie
to dam znac czy zadzialalo.Dzieki pozdro.
Najwyzej wykorzystam potem sposob Platiniego z postu o rozkodowaniu radia. Nie mam wyjscia
wkurza mnie to przeskakiwanie jak ma tak grac to lepiej wcale,zobaczymy.Jak juz wszystko porobie
to dam znac czy zadzialalo.Dzieki pozdro.
- Od: 16 wrz 2010, 14:47
- Auto: Mazda 5 TS2 1.8benzyna
2006rok
pitbull napisał(a):Enduro witam ponownie,nie wiem czy mam radio zakodowane czy nie ale zaryzykuje i odepne baterie.
Najwyzej wykorzystam potem sposob Platiniego z postu o rozkodowaniu radia. ...
tez tak mysle..
pozdr.E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam zrobilem tak jak pisal Enduro.A wiec odpialem baterie na jakas 1h45m.Po tym czasie podpialem
i odpalilem moja Madzie ,ku mojemu zadowoleniu
radyjko nie bylo zakodowane.Ustawilem stacje w radiu i na przejazdzke zobaczyc czy nic nie przeskakuje. Jak narazie wszystko OK dziala
.
Enduro masz u mnie
dziekuje za pomoc.pozdro
i odpalilem moja Madzie ,ku mojemu zadowoleniu

Enduro masz u mnie
- Od: 16 wrz 2010, 14:47
- Auto: Mazda 5 TS2 1.8benzyna
2006rok
pitbull napisał(a):i odpalilem moja Madzie ,ku mojemu zadowoleniuradyjko nie bylo zakodowane.Ustawilem stacje w radiu i na przejazdzke zobaczyc czy nic nie przeskakuje. Jak narazie wszystko OK dziala ..
ok! to milo jak komus przez takie niewiele poprawi sie humor!
male a jak cieszy

pozdr.E.
Witam wszystkich.
Zakupiłam miesiąc temu mazde 6 i niestety przestało mi działać radio. Nie chce się włączyć,
Na wyświetlaczu na podszybiu nie pokazuje tez opcji związanych z komp pokładowym, temperatura oraz opcje spalania. Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? Czy mogę liczyć na odpowiedz ?
Pozdrawiam M
Zakupiłam miesiąc temu mazde 6 i niestety przestało mi działać radio. Nie chce się włączyć,
Na wyświetlaczu na podszybiu nie pokazuje tez opcji związanych z komp pokładowym, temperatura oraz opcje spalania. Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? Czy mogę liczyć na odpowiedz ?
Pozdrawiam M
-
MarzenaIRL
Droga Marzenko – bo tak chyba powienienem zacząć 
Powodów takiego stanu żeczy może być przynajmniej kilka.
Najprostszy, to spalony bezpiecznik w skrzynce z bezpiecznikami, kolenty to spalony bezpiecznik w radiu. Jeszcze inny to poprostu uwalone radio a może się coś tylko odpięło lub nie łączy.
Na począten sprawdź bezpieczniki – jak OK, to anonsuj się u dobrego elektryka.
P.S.
Warto by też było podać trochę danych odnośnie auta – model już znamy M6
ale to nie wszystko, ważny jest rocznik i wersja. Wszystkie te informacje można umieścić w swoim profilu. Może warto tam też wipsać skąd jesteś – łatwiej będzie polecić jakiś sprawdzony warsztat.
Powodów takiego stanu żeczy może być przynajmniej kilka.
Najprostszy, to spalony bezpiecznik w skrzynce z bezpiecznikami, kolenty to spalony bezpiecznik w radiu. Jeszcze inny to poprostu uwalone radio a może się coś tylko odpięło lub nie łączy.
Na począten sprawdź bezpieczniki – jak OK, to anonsuj się u dobrego elektryka.
P.S.
Warto by też było podać trochę danych odnośnie auta – model już znamy M6
- Od: 22 lut 2009, 19:33
- Auto: Mazda3 2.3 2006
Mazda6 3.0 V6 2007
Mazda6 2.3 2007
No tak powinnam napisać jest to mazda 6 2005 rok sedan touring 1.8 benzyna bezpieczniki sprawdzone wszystko jest ok. Myślałam że może znajde kogoś z takim samym problemem i dowiem się czegoś więcej jakie koszty itp.
No cóż czeka mnie wizyta u elektryka.
No cóż czeka mnie wizyta u elektryka.
-
MarzenaIRL
A koleżanka skąd jest?
Mam w szafie lezeć radio do M6. Może podmiana by pomogła.
Jak się odłączy radio to wyświetlacz sie nie zapala, więc jak radio spalone to wyświetlacz może nie działać.
Mam w szafie lezeć radio do M6. Może podmiana by pomogła.
Myjk napisał(a):Odłączenie wtyczki od radia AFAIR nie ma wpływu na wyświetlacz (godzina, komp, itd.), zatem musi być coś grubszego.
Jak się odłączy radio to wyświetlacz sie nie zapala, więc jak radio spalone to wyświetlacz może nie działać.
Witam po wstępnej diagnozie u elektryka dowiedziałam się że radio do wymiany (spalone) albo moduł sterujący. Czeka mnie wizyta w ASO 
-
MarzenaIRL
bieski napisał(a):A koleżanka skąd jest?
Mozesz odpowiedziec na pytanie kolegi?
MarzenaIRL napisał(a):i niestety przestało mi działać radio. Nie chce się włączyć,
Czy mozesz opisac jak to sie stalo? tzn. jakies konkrety ...
Ps. Czasem, jak bylo grzebane w radiu... i ... nieumiejetnie zlozone... moga wystapic efekty podobne...
Moze i warto ta opcje sprawdzic?
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam. Mam taki problem kupiłem mazde 6 , poprzedni właściciel miał podłaczona nawigacje pod radio i przy sprzedazy poprostu odciął kabel i ten kabel zrobił zwarcie i radio przestało działac tzn włącza sie ale w głośnikach cisza poza tym po włączeniu podgrzewania szyby lub zamknieciu obiegu nie zapala sie lampka sygnalizujaca, czy przyczyna może byc spalona końcówka mocy?? zastanawiam sie nad kupnem całej konsoli środkowej tylko nie wiem czy po wymianie bedzie działało czy trzeba bedzie rozkodowywac nowe radio??
- Od: 21 cze 2011, 21:47
- Auto: Mazda 6 2003 rok 2.o diesel 136 km ,hatchback
Sprawdź bezpieczniki.
Sprawdź czy zapalniczka działa.
Nawigacja raczej nie była podłączona do głośników więc końcówce mocy nic nie mogło się stać.
Masz system bose, czy zwykłe radio ?
Sprawdź czy zapalniczka działa.
Nawigacja raczej nie była podłączona do głośników więc końcówce mocy nic nie mogło się stać.
Masz system bose, czy zwykłe radio ?
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
"ten odciety kabel był wpiety w radio jest 8 żyłowy"
Hmmm zastanawiam się jak to było zrobione.
Ten kabel wchodzi gdzieś do środka do radia ?
Zrób może jakieś zdjęcie tego.
Hmmm zastanawiam się jak to było zrobione.
Ten kabel wchodzi gdzieś do środka do radia ?
Zrób może jakieś zdjęcie tego.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
zdemontowałem panel i tak wyglada tył radia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48a ... e28da.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a3 ... 6a61e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a3 ... 6a61e.html
- Od: 21 cze 2011, 21:47
- Auto: Mazda 6 2003 rok 2.o diesel 136 km ,hatchback
A no to już wiem o co chodzi.
Wypinałeś ten kabel ? Jest już nie potrzebny, jest zakończony kostką wpiętą w radio.
Może coś w samym kablu wciąż zwiera i dlatego nie ma dźwięku.
Jeśli wypięcie kabla nie załatwi sprawy trzeba by zaglądnąć do środka radia i szukać usterki.
Wypinałeś ten kabel ? Jest już nie potrzebny, jest zakończony kostką wpiętą w radio.
Może coś w samym kablu wciąż zwiera i dlatego nie ma dźwięku.
Jeśli wypięcie kabla nie załatwi sprawy trzeba by zaglądnąć do środka radia i szukać usterki.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123