Witajcie,
Przymierzam się do zakupu mazdy 3 z dwulitrowym silnikiem. Jeździłem dzisiaj taką na testach i ogólnie bardzo pozytywne wrażenia z wyjątkiem poczucia, że auto jest zbyt sprężyste niż powinno. Przy większych prędkościach na dziurawej drodze zaczęło się bujać i podskakiwać we wszystkie strony. Szczerze mówiąc myślałem, że chwalone, bo spokrewnione z fordem focusem zawieszenie (prawda to?), będzie bardziej twarde i stabilne. Stąd moje pytanie? Czy ta sprężystość będzie inna w wersji sport (jechałem exclusive plus) i czy w sporcie są lepsze opony czy to jest to samo, a różnica sprowadza się do wyglądu i wyposażenia?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Wersja Exclusive+ (plus) a Sport – różnice w zawieszeniu i oponach?
Strona 1 z 1
Tak jak kolega napisał różnica będzie w wyposażeniu, a co do sprężystości i prowadzenia to dziwią mnie te spostrzeżenia.
Przychylam się tutaj do odczuć kolegi ZOOMika
Przychylam się tutaj do odczuć kolegi ZOOMika
Japan – the best producer in the world !
Skoro tak chwalicie mazdę, to strach pomyśleć, jak muszą jeździć pozostałe autka w tej klasie ;–) A mówiąc poważnie, kwestia przyzwyczajenia, choć ja preferuje jednak sztywniejsze auta, które dają więcej czucia drogi. Mam jednak wrażenie, że o takie coraz ciężej, że teraz jest trend, by jak najbardziej izolować kierowcę od tego, co się dzieje z samochodem. I pozostaje chyba tylko kupowanie wersji GTI, żeby mieć to "czucie drogi".
Zgadzam Tytan-em, jak masz możliwość przetestuj ją ,różnice w przyśpieszaniu , prowadzeniu są dość duże. Tydzień temu miałem okazje się przejechać testów-ką i byłem baaardzo pozytywnie zaskoczony , gorsza sprawa ,że chyba zachorowałem na chorobę zwaną MPS i kiedyś na pewno zmienię moją 2.0 na 2.3 T;) .
b0rderline – Jeżeli przymierzasz się do zakupu M3 proponuje poczekać na lifting w 2012r. , dodatkowo Mazda wprowadzi całą gamę samochodów wyposażonych w technologie SKYACTIVE, którą osobiście chciałbym mieć w przyszłym samochodzie. Co do zawieszenia – sprawuje się wyśmienicie.
b0rderline – Jeżeli przymierzasz się do zakupu M3 proponuje poczekać na lifting w 2012r. , dodatkowo Mazda wprowadzi całą gamę samochodów wyposażonych w technologie SKYACTIVE, którą osobiście chciałbym mieć w przyszłym samochodzie. Co do zawieszenia – sprawuje się wyśmienicie.
- Od: 28 paź 2008, 10:13
- Auto: 1.Mazda 3 BL'10r. 2.0 Excl Plus BX,
Graphite Grey;
2.Mazda 6 GH'09r. 2.5 Sport, Radiant Ebony;
3.Mazda 323f BA'97r. 1.5 Silver Metalic
oj, nie chcę już czekać. Właśnie kupiłem dwulitrówkę. Odbieram za tydzień :–)
Strona 1 z 1