Witam,
obecnie jestem w posiadaniu bez porwnania mocniejszego Nissana 200SX S13, lecz nastapila chwila namysly i planuje zmienic teraz owy pojazd na Miate badz Impreze.
Chcialem na wstepie sie zapytac czy w podanym przedziale cenowym dostane jakas Madzie w dobrym stanie, chodzi mi o bardziej o druga generacje B, ?
Jak sie auto sprawuje na zakretach, dobrze sie trzyma ?
Czy idzie znalezc zadbany model z klimatyzacj ?
Jak wyglada sprawa dachu ? Zdarza sie przeciekanie ?
Koszty eksploatacji jak wygladaj, wiem ze auto jest stare i trzeba dolozyc ale ile to wychodzi mniej wiecej ?
A moze ktos z posiadaczy MX5 z klubu mialby ochote sie w Warszawie spotkac i pokazac na wlasnym aucie gdzie i czego szukac +dodatkowa przejażdżka by rozwiac watpliwosci czy aby na pewno RWD szukam a nie AWD.
MX5 do 15-20 000zl
Strona 1 z 1
Bullseye napisał(a):obecnie jestem w posiadaniu bez porwnania mocniejszego Nissana 200SX S13
gratuluje
Bullseye napisał(a):lecz nastapila chwila namysly i planuje zmienic teraz owy pojazd na Miate badz Impreze
to się musisz zdecydować bo to są dwa różne samochody. najlepiej kup oba
Bullseye napisał(a):Chcialem na wstepie sie zapytac czy w podanym przedziale cenowym dostane jakas Madzie w dobrym stanie chodzi mi o bardziej o druga generacje B, ?
z początku produkcji – silnik 1,6.
O 1,8 raczej zapomnij (przeszkadza ten dobry stan) lub szykuj budżet x2 (ok 30kzl)
Bullseye napisał(a):Jak sie auto sprawuje na zakretach, dobrze sie trzyma ?
a są jakieś inne drogi?

Bullseye napisał(a):Czy idzie znalezc zadbany model z klimatyzacj ?
tak
Bullseye napisał(a):Jak wyglada sprawa dachu ? Zdarza sie przeciekanie ?
jak nie pada – to nie masz się czym przejmować, jeśli leje to jedź >80km/h – im szybciej tym lepiej
oczywiście Top Down
Zimą natomiast "emikspiątka" świetnie się zachowuje i prezentuje w garażu
Bullseye napisał(a):Koszty eksploatacji jak wygladaj, wiem ze auto jest stare i trzeba dolozyc ale ile to wychodzi mniej wiecej ?
jak kupisz zardzewiałe (sprawdz progi) to bedziesz miał problem – jak z każdym rat style
reszta to materiały eksploatacyjne (jak do auta 2.0) + spalanie od 8,5 w góre
Bullseye napisał(a):czy aby na pewno RWD szukam a nie AWD.
nysa nie skręca?
Strona 1 z 1