Seat Toledo 1M 2000r 2.3 V5 150KM
Wiem o czym mówisz
ja jak juz sie przyzwyczaiłem do lpg, i cena za zbiornik bliska nominałowi pieniądza z twarzą Jagiełły, to juz teraz wydaje sie mi duzo a co dopiero tankować caly czas po ponad 5 zyla za litr.. Ale przynajmniej jak mam lpg to tankuje sobie pb98 
ładne toledo, choć szkoda ze trochę go ogołacasz, ale coś kosztem czegoś. bez dokładek i większych felg będzie się bezstresowiej jeździć
pytanie tylko po co 98.., co to zmieni w Twoim silniku
dominator7 napisał(a):Ale przynajmniej jak mam lpg to tankuje sobie pb98
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
i troche w portfelu zostanie, bo zaczęły by sie wymiany poszczególnych elementów podwozia gdyby zostawił tak jakie kupił.. A ja se leje 98 oktanow bo paliwo trochu stoi w baku i traci właściwości, oktany uciekająMariuS napisał(a):ładne toledo, choć szkoda ze trochę go ogołacasz, ale coś kosztem czegoś. bez dokładek i większych felg będzie się bezstresowiej jeździćdominator7 napisał(a):Ale przynajmniej jak mam lpg to tankuje sobie pb98
MariuS napisał(a):choć szkoda ze trochę go ogołacasz, ale coś kosztem czegoś. bez dokładek i większych felg będzie się bezstresowiej jeździć
To właściwie poszło falą. Gleba musiała zniknąć. Bez gleby dokładka wyglądała gorzej. Bez gleby również 17" z niższym profilem wygląda gorzej. Póki co jednak felgi zostają do końca sezonu. Na wiosnę będę myślał o czymś innym.
Luki jeśli nie tu to napisz chociaż na PW ile Cię taka profi gazownia kosztowała. Ja od jakiegoś czasu też rozważam mieć kiedyś auto z "gazem" (wiesz które auto) 

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Lata na gazie póki co ok. Po urlopie wracam na przegląd i doregulowanie
Ale na razie jakiś większych problemów nie mam. Temp przełączania bym lekko przesunął w górę. Po przejechaniu zbiornika sprawdzę jak wygląda kalibracja wskaźnika i takie tam pierdoły. Cała impreza kosztowała mnie 3,6k.
Gleba nie wróci, już się sprzedała
Teraz jest bardzo wygodnie, jak na tatusiowóz przystało
Felga wyleci z dwóch powodów. Po pierwsze jest okropna, a po drugie bije przez nie w kiere w zakresie 100-120km/h. To samo miałem w maździe. W obu przypadkach dość duża jest różnica w otworach centrujących i w maździe pomogło dopiero wymiana pierscieni na metalowe. Tutaj nie mam zamiaru się już w to bawić. Objadę tymi kołami do jesieni i na wiosnę kupię coś innego z nowymi oponkami. Jak nie zapomnę to wrzucę jutro zdjęcia ze zrobioną instalacją. Szału nie ma, myślałem, że uda im się schować no ale mimo wszystko całkiem nieźle im to wyszło. Wlew oczywiście pod klapką 
Bimbak napisał(a):glebo wróć ... felgo wypier***
Gleba nie wróci, już się sprzedała
Porządna instalacja na 5 cylindrów musi kosztować zresztą także chcę założyć LPG i wychodzę z założenia że jak się chce oszczędzać to najpierw trzeba dobrze zapłacić,
Kurczę loockas cały czas chce tu napisać fajne autko i nie potrafię
ale Twoja MX była piękna 
Kurczę loockas cały czas chce tu napisać fajne autko i nie potrafię
Szczerze... mnie też to Toledo nie rzuca na kolana
Fascynacja trochę mocniejszym autem już chyba minęła
Ja po prostu wybrałem najlepszy wg mnie kompromis między dynamiką, wyposażeniem i kosztami eksploatacji. Takie mniejsze zło
W Subaru Imprezę GD na które mnie Pit namawiał (i nie wiele mu brakło by namówił) za te kase miałbym 1,6 bez klimy
. Pomijam kwestie cen części... Głównym faworytem był jeszcze Accord VI, ale 1,8 mnie nie zachwyciło, a 2.0 było niestety bardzo mało w momencie jak ich szukałem.
To jest auta na mam nadzieje max 3 lata, które w razie czego pomieści niewielką rodzinkę
Moim priorytetem póki co jest dom i jego przebudowa. Później będę się zastanawiał nad ciekawym samochodem 
Kilka fotek:

To jest auta na mam nadzieje max 3 lata, które w razie czego pomieści niewielką rodzinkę
Kilka fotek:

Panie Koordynatorze... gdzie są klubowe podkładki?