Wlot powietrza.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez dziad83 » 15 lip 2011, 15:51

Gdzie znajduje się wlot przez który zasysany jest powietrze do klimy z zewnątrz? Mam wrażenie,że coś wpadło do kanałów i co jakiś czas klima słabiej wieje. Ostatnio wyleciał jakiś pasek sparciałej uszczelki (tak mi to wygląda). Dodam,że układ jest szczelny,sprężarka pracuje,czynnik nabity w marcu razem z filtrem i ozonowaniem. Jak te kanały oczyścić? Jak się do tego dostać?
Początkujący

Od: 26 kwi 2009, 22:40
Auto: Mazda 3 1.4

Postprzez Blumek » 16 lip 2011, 01:13

dziad83 napisał(a):Ostatnio wyleciał jakiś pasek sparciałej uszczelki (tak mi to wygląda).

Wlot jest w podszybiu, dostać się do niego możesz ściągając wycieraczki i plastiki, jednak nic ci nie powinno wlecieć z zewnątrz do auta, skoro miałeś filtr, chyba że jakieś elementy filtra lub już z wewnętrznej instalacji nawiewu auta. Ewentualnie miejsce tam gdzie jest filtr przeciwpyłowy, nie zostało dobrze oczyszczone, i coś poleciało, chociaż moim zdaniem tez nie powinno.
Madzia Forever :)
Forumowicz

Od: 5 lut 2007, 23:44
Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(