Tapicerka boczka drzwi kierowcy
1, 2
Witam.
Musze zdjąć tapicerkę boczka drzwi kierowcy w celu wymiany podłokietnika, potrzebny mi krótki opis, co po koleji odkręcać.
Czy sterowanie podnoszenim szyb i lusterek jest zespolone z podłokietnikiem czy jednak jest możliwość przełożenia?
Pozdro
Musze zdjąć tapicerkę boczka drzwi kierowcy w celu wymiany podłokietnika, potrzebny mi krótki opis, co po koleji odkręcać.
Czy sterowanie podnoszenim szyb i lusterek jest zespolone z podłokietnikiem czy jednak jest możliwość przełożenia?
Pozdro
- Od: 13 cze 2009, 21:42
- Auto: 2.0 V6 CA
Witam
Dokładnie jak pisze musiek. Najpierw ściągasz klamkę a dokładnie plastik ją otaczający. Potem jeśli masz elektryczne szybki, wyjmujesz delikatnie śrubokrętem cały przycisk i odkręcasz krzyżakiem śrubę. Reszta na zatrzaskach.
Pzdr.
Dokładnie jak pisze musiek. Najpierw ściągasz klamkę a dokładnie plastik ją otaczający. Potem jeśli masz elektryczne szybki, wyjmujesz delikatnie śrubokrętem cały przycisk i odkręcasz krzyżakiem śrubę. Reszta na zatrzaskach.
Pzdr.
Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.
- Od: 4 gru 2009, 15:37
- Auto: Saab 9-3 2.0t Vector
joebo82 napisał(a):wyjmujesz delikatnie śrubokrętem cały przycisk i odkręcasz krzyżakiem śrubę
tak jeśli są to drzwi pozostałe a jemu chodzi o drzwi kierowcy więc tam sruby nie ma ,można jeszcze wspomnieć o takiej małej spince która jest z boku tapicerki
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
Wszystko cudownie i wspaniale, ale co jak ma się korbkę?
Próbuję delikatnie od chwili i nic, nie chcę pourywać.
Albo korbka nie ma kapsla pośrodku, albo jest tak spasowany, że trzeba go rwać siłą...
PS. Kilka szybkich sugestii by pomogło.
Edit:
Korbka jest mocowana zawleczką, która jest pod tapicerką na osi korbki. Trzeba lekko nacisnąć tapicerę i przez powstałą szczelinę wypchnąć zawleczkę.
Próbuję delikatnie od chwili i nic, nie chcę pourywać.
Albo korbka nie ma kapsla pośrodku, albo jest tak spasowany, że trzeba go rwać siłą...
PS. Kilka szybkich sugestii by pomogło.
Edit:
Korbka jest mocowana zawleczką, która jest pod tapicerką na osi korbki. Trzeba lekko nacisnąć tapicerę i przez powstałą szczelinę wypchnąć zawleczkę.
- Od: 16 gru 2008, 19:53
- Auto: Były: 626 '90 GD RF, 626 '93 GE RF-CX
Jest: Premacy 2.0 FS '03
nie macie czasem w swoich Xedaxh problemu z odczepiającymi się zatrzaskami?
u mnie czsto jak ktoś obcy wsiądzie i pociągnie za klamkę "na pudziana"
to muszę je potem z powrotem wciskać
u mnie czsto jak ktoś obcy wsiądzie i pociągnie za klamkę "na pudziana"

zamienię octavię na vana
- Od: 27 kwi 2008, 22:14
- Auto: Maluch/Skoda Rapid 130/323 1.7 D/ Civic VI/Mondeo mk1/Xedos CA KF 1995/Octavia 1.9 TDI
U mnie nawet nie trzeba na Pudziana – same odskakują
Przód już zrobiłem – inne zatrzaski założyłem, teraz muszę zająć się tyłem.
Przód już zrobiłem – inne zatrzaski założyłem, teraz muszę zająć się tyłem.
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Ja ostatnio kupiłem 20zacisków do boczka drzwi po 1zł za sztuke i trzyma jak cholera. Przed wymianą lekko pociągnąć wystarczyło i odczepiało się.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Jeszcze rok temu w IC mieli cały katalog, nypli, zatyczek, kołeczków itd.
Zakładam, że u nich powinieneś dostać.
Trzeba pamiętać też o bocznej śrubce/bolcu w tapicerce, jak ona nie jest włożona to zawsze się będzie wyczepiać.
Zakładam, że u nich powinieneś dostać.
Trzeba pamiętać też o bocznej śrubce/bolcu w tapicerce, jak ona nie jest włożona to zawsze się będzie wyczepiać.
Najlepiej tak jak ja zrobiłem bierzesz 1 na wzór i idziesz do sklepu napewno coś dopasujesz 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
... ostatnio sam pomagałem w tym temacie innym a teraz ja potrzebuje pomocy. Mianowicie chodzi mi o to ze w moim nowym X6 przy probie sciągniecia tapicerki pojawia sie opór, wiem co to za opór ale nie wiem jak go obejść. Mniej więcej na wysokości uchwytu kazdych drzwi jest taki zastrzask łączący tapicerke z drzwiami, w poprzednim xedosie nie miałem tego "bolca" który łączył obie części więc ładnie to zeszło a w nowym – mam !
Ktoś pamieta jak się to śiąga zeby niczego nie uszkodzic ani nie połamać? Jakis specjalny chwyt palcami czy podważenie srubkowkrętem??
pozdro
pozdro
- Od: 8 lip 2008, 16:09
- Auto: Xedos 6 2.0 '99
Mocne szarpnięcie działa zawsze, ale można przy okazji coś urwać lub zgubić sprężynkę, która tam jest.
Powinno się z wyczuciem wyciągnąć boczek do góry – bolec przy tym zatrzasku jest tak wyprofilowany, że powinno się to udać, chociaż z doświadczenia wiem, że trzeba się trochę namęczyć.
Powinno się z wyczuciem wyciągnąć boczek do góry – bolec przy tym zatrzasku jest tak wyprofilowany, że powinno się to udać, chociaż z doświadczenia wiem, że trzeba się trochę namęczyć.
1, 2