Mazda3 (BK) – Nasze wrażenia i opinie
jest zabezpieczenie, w instrukcji znajdziesz szczegóły – "Blokada „dziecinna"
drzwi tylnych" str 70, jest umieszczona w "standardowym" miejscu
drzwi tylnych" str 70, jest umieszczona w "standardowym" miejscu
kveldulv napisał(a):że nie można drzwi otworzyć tylnych z jednej strony od wewnątrz.
eh... a przeczytal kolega chociaz instrukcje obslugi auta?
...nie jest to czasem zalaczona blokada drzwi dla dziecka?
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
O cholera, pominąłem tę blokadę w instrukcji. Macie rację panowie. Dzięki 
Swoją drogą za "blokadę dziecinną" autorowi instrukcji powinno się zdrowo oberwać
Nadal mam problem z tą wodą, która cieknie na spodzie otworu do wymiany świateł w bagażniku (w dole tej dziury otwieranej z boku w bagażniku).
Raczej woda nie dostaje się tam przez reflektor (tak myślałem z początku), tylko gdzieś z góry ścieka, może nawet z dachu.
Na spodzie tej dziury jest dziwny korek czarny, który być może trzeba wyjąć? On jest wyprowadzony na zewnątrz, widać go w podwoziu.
Tę dziurę z wodą widać na zdjęciu. Strzałką zaznaczyłem małą dziurkę, przez która prawdopodobnie dostaje się woda. Wystarczy tę dziurkę zalepić? Czy woda w ogóle tam powinna się zatrzymywać?
Zdjęcie: http://eskel.pl/1.jpg
Swoją drogą za "blokadę dziecinną" autorowi instrukcji powinno się zdrowo oberwać

Nadal mam problem z tą wodą, która cieknie na spodzie otworu do wymiany świateł w bagażniku (w dole tej dziury otwieranej z boku w bagażniku).
Raczej woda nie dostaje się tam przez reflektor (tak myślałem z początku), tylko gdzieś z góry ścieka, może nawet z dachu.
Na spodzie tej dziury jest dziwny korek czarny, który być może trzeba wyjąć? On jest wyprowadzony na zewnątrz, widać go w podwoziu.
Tę dziurę z wodą widać na zdjęciu. Strzałką zaznaczyłem małą dziurkę, przez która prawdopodobnie dostaje się woda. Wystarczy tę dziurkę zalepić? Czy woda w ogóle tam powinna się zatrzymywać?
Zdjęcie: http://eskel.pl/1.jpg
- Od: 2 lip 2011, 13:46
- Auto: Mazda 3 BK, 1.6 mz-cd
witam,
chcialbym tylko powiadomic mazdowiczow z Niemiec, ze powstal nowy watek dla nich:
viewtopic.php?f=77&t=121332
chcialbym tylko powiadomic mazdowiczow z Niemiec, ze powstal nowy watek dla nich:
viewtopic.php?f=77&t=121332
Arkana , Captur , Mii
Mazda 3 z2005 r 2.0 L ma spełniać normę euro
No właśnie jaką ?
naklejkę maja wszystkie benzyny i to chyba nie euro 4 tyko strefy ruchu np w Berlinie
Od 01.01.1993 r. EURO 1 lub wyższa --Silnik benzynowy --- 4 zielona
Od 01.01.1993 r. EURO 1 lub wyższa --Silnik benzynowy --- 4 zielona
Ja mam zielona naklejke
2.0 benzyna 2004 rok.
Silnik wysokoprężny
od. 01.10.2006 r. EURO 4 4 zielona
pomijam fakt ,ze pytałem o " Mazda 3 z2005 r 2.0 L ma spełniać normę euro
No właśnie jaką ?"
2.0 Benzyna
od. 01.10.2006 r. EURO 4 4 zielona
pomijam fakt ,ze pytałem o " Mazda 3 z2005 r 2.0 L ma spełniać normę euro
2.0 Benzyna
radzi89 napisał(a):Ja mam zielona naklejke2.0 benzyna 2004 rok.
nie pytam o naklejki tez miałem zieloną 4 ale ta maja wszystkie benzyny z EURO 1 lub wyższa i katalizatorem
marcin255 napisał(a):Mi też ale Euro 4 obowiązuje od 01.01.2006
tak sie skalda ze moja jest z marca 2005 i spełnia euro 4 znalazłem to w dokumentach niemieckich także wjazd do niektórych miast europy będzie bezproblemowy
marcin255 napisał(a): zieloną naklejkę 4 maja wszystkie benzyny z EURO 1 lub wyższa i katalizatorem
więc nie wiem z czego ta radość , wystarczy mieć benzynę pow.Od 01.01.1993 r. z katalizatorem i dostaniemy zieloną naklejkę 4